Как богатите хора се справят с вируса? По-лесно от нас!

Те могат да избягат, да си намерят маски и тестове
15 мар 2020 13:25, Нели Христова
133
Как богатите хора се справят с вируса? По-лесно от нас!
Снимка: БГНЕС

Франсис Скот Фицджералд пише, че "богатите не са като мен и теб" и дори толкова много време след епохата, в която твори, твърдението му е абсолютно вярно.

Пандемията от коронавирус бързо промени хода на света, а хората започнаха да се борят дори и за най-малкото - като дезифектант и пакет тоалетна хартия. Но богатите, онзи 1% от хора, които притежават достатъчно пари да си купят отделение в болница, далеч нямат тези тривиални проблеми.

Ето как те се справят със заплахата от коронавирус:

Да се бориш или да излетиш?

Поставен така въпросът, богатите най-често избират да се качат на частния си самолет и да отлетят далеч от опасното място, на което са се озовали. След избухването на епидемията в Европа броят на пътуванията с частен самолет са се увеличили, което означава, че повече хора са избрали да избегнат големите групи от хора и летищата, където лесно вирусът би се предал.

Локация, локация, локация...

Когато отлетиш, още по-хубаво е да имаш и безопасно място, където да кацнеш. За милиардерите от Силиконовата долина, като инвеститора във Facebook Питър Тийл, Нова Зеландия е на върха на списъка. Добре оборудвано имение в някое село, също е добър избор.

"Да отидат на вилите си в Айдахо или Глостършир е едно от най-често взиманите решения при криза на този 1%", твърди ПР експертът Марк Борковски пред The Guardian.

Богатите със сигурност знаят повече от нас

Да имаш приятели на високи позиции във властта помага. Администрацията на Тръмп, която първоначално омаловажи пандемията, не загуби време да направи тестовете достъпни за онези, които подкрепят скандалния президент.

Двама републиканци в Конгреса, Мат Гетц от Флорида и Марк Медоуз от Северна Каролина, бяха изложени на COVID-19 на годишната конференция на консерваторите край Вашингтон миналия месец. За тях Белият дом бързо намери тестове, с които да се изследват, въпреки че и двамата не проявяваха никакви симптоми на заболяването. А това бе в разрез с препоръките на правителството, които гласяха, че с приоритет за тестовете, които в САЩ по онова време бяха кът, са хоспитализирани пациенти, проявяващи коронавирусни симптоми, възрастни хора и тези с основни здравословни проблеми.

Маски за лице? Те имат...

Ако случайно богатите хора трябва да се слеят с обикновените хора, те винаги носят маски. И докато лекарите в САЩ призовават хората да спрат да си купуват маски, не само защото далеч не помагат, а и защото не достигат за медицинските лица, Наоми Кембъл се появи на летището в цял защитен костюм и спецална маска, именно от вида, от който лекарите се нуждаят, но доставките са малко. По подобен начин се справи и Гуинет Поутроу, чиито самолет трябваше да бъде приземен в Париж. Тя носеше дизайнерската си маска. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
"Тузар" до някъде е прав и има мъдрост в думите му,но само до някъде! Друго би трябвало,да тълкуваме сега ,а не кой богат ,кой беден и защо са такива
106
1
 
2
 
! Отговори
Тузар преди 4 години
Явно съм прав, след като толкова ти избива чивията. Сигурно е гадно да не можеш да представиш собствената си нескопосаност като някакъв повод за гордост. И като типична кръчмарска надувка, мъчиш се да спреш критиката, а не поне малко да я осмислиш. Бас ловя например, че чак след гимназията си осъзнал, че наливането с аверчетата не представлява професионално умение, а налитането на бой най-много да те мушне на топло за година-две. И сега се чудиш кой ти е виновен... и има да се чудиш доживот.
105
2
 
1
 
! Отговори
До "тузар" преди 4 години
Д'рисльо хайде да вземеш да се соприш!!!!!! Ривотрилче,нещо ако имаш нужда "свиркай"
104
0
 
2
 
! Отговори
Тузар преди 4 години
Викаш, не те кефи когато някой ти каже истината в прав текст, а? Когато някой ти чуе вайканията за това "кой краде", но всъщност просто разбира колко си жалък ти самият? Свиквай, ***, свиквай - че скоро, покрай "богатите", ще трябва да се оплакваш и от "бедните", които обаче не стоят бедни. От хората, които избират да се образоват, да се развиват... и с личен пример да показват колко ти е ограничен мирогледа, и пътьом да те оставят в калта.
103
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До "Тузарът"- ss Малки н'евръстенико Не си Интересен!Гледай си жалкото съществуване и недей да ръсиш никому ненужни"умозаключения"
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със сигурмост не си врът празна бутилка от зад като тъпите пияни журналисти от днес бг
101
0
 
4
 
! Отговори
Тузар преди 4 години
И да - финалното определение за *** е, че проблемът му не е с това "кой краде", а кой краде *по-добре*. По-добре от него самия, дето все иска да се вози на аванта в автобуса, все шмугва скришом в якето по някой зеленчук от сергията, все краде на дребно когато му изнася... и единствената му представа за успех е да краде на едро.
100
3
 
1
 
! Отговори
До ss преди 4 години
Д'рисло гледай си"родата"ако имаш такава,и не разсъждаваш за ***,той се справял в далеч по трудни ситуации!
99
0
 
2
 
! Отговори
Тузар преди 4 години
И то като цяло до срам опира работата. Зад цялото това перчене на *** се крие точно срамът - че е можел, ама не е действал; не е учил овреме, не е гледал овреме, и няма никакво намерение дори сега да се опита да си промени манталитета. Че е т.ъ.п., но не в смисъла ниско-интелигентен, а в смисъла нежелаещ да си ползва ума, и няма извинение за това. Но както искаш - все някой ще трябва да чисти каналите и да мете улиците. Пък ти се гордей, че това ти е представата за благородство.
98
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 4 години
Няма по *** човек от ***.Тарикат на дребно,философ,все плаче,все друг му е виновен.
97
0
 
4
 
! Отговори
Тузар преди 4 години
Кое да стане реалност - *** да прочете нещо повече от хороскопа и спортната страница ли? Не бих затаявал дъх в очакване. Но да, и на запад голтаците са така, ако не и по-зле - все с раса и пол се оправдават, че са безработни и необразовани, все от дискриминация и потисничество се вайкат. И като в пословичните раци в кофа - ако някой тръгне да се качва нагоре, другите го дърпат обратно, сакън, да не ги посрами - да не покаже, че почти всеки може... ама не на всеки му стиска.
96
2
 
0
 
! Отговори
До"тузар" преди 4 години
"***" ама с нищо не се отличава от средностатистическия западен голтак,освен че е малко по беден!Случващото се в целият свят потвърждава моето мнение!Относно"богатството"което "се създава а не се взема" нямаш си на идея колко малка е "крачката"това да стане РЕАЛНОСТ!
95
0
 
2
 
! Отговори
Тузар преди 4 години
Хубава поема си изредил, муспи, сигурно те топли в студените нощи, като си купил ракия, ама не си платил тока и къркаш на тъмно. Истината е, че поне самоиздигнатите богаташи обикновено имат както култура, така и мироглед, дето на *** му е непонятен - най-вече защото не си търсят друг виновен за собствените си проблеми. И не си измислят приказки за околните, за да си галят егото... редом с други органи.
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо всичкият този бълвоч да бяхте писали: да го д.....х.....т бедните, щяхте да спестите един куп място
93
3
 
12
 
! Отговори
Тузар преди 4 години
По-конкретно, колега, богатите знаят, че богатството е нещо, което се създава, а не се взима. Всеки може да *вземе* двеста грама маслени боички и платно, но не всеки може да *създаде* шедьовър. Ама за шедьовър се учи, и трябва да се преодолее комплекса "кой, я ли бе", при който *** си втълпява че няма нужда ни от учене, ни от здрав разум. Не, *** е супергерой, за него правилата не важат... ама явно до едно време, и оттам нататък се почва с "кой къде краде", и кой му е виновен, че е голтак.
92
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Богатите са по-напред от плебса по един основен показател- мисленето. Плебсът не мисли правилно и, където и да отиде по света, ще е утайкa. Например- показателно виждаме кой в момента се разболява. Стринки и тетки от Лом, на които са им на гости миячите на тоалетни от Италия. Ринач на оборска тор, върнал се от Бергамо при цоцоланата си жена и пиянде от Чипровци, спипан да пие със съселянитe си при изрична карантина. Мислене, отговорност, ценности- важни за високите нива на средната класа нагоре
91
3
 
9
 
! Отговори
Тузар преди 4 години
Парите, мили дечица, струват точно толкова, колкото нещата дето могат да се купят с тях. Затова и доларът, английската лира и еврото все още се ценят, докато хартийките от разните бананови републики - дето цялата им народопсихология е точно на принципа кой къде краде - буквално струват по-малко от тоалетна хартия... особено пък сега.
90
3
 
6
 
! Отговори
Тузар преди 4 години
"или кой къде краде"Точно щото въображението ти не минава над "кой къде краде", затова си на тоя хал. Има хора дето на компютър втора ръка пишат програми за милиони; има хора дето в свободното време четат книжки и трупат я езикови сертификати, я бизнес грамоти - и после си утрояват дохода като си използват така натрупаните умения.Но го има и *** Голтаков, който първите седемнайсет години ги е прекарал на разпивка зад блока, и това му е плана за следващите седемдесет... ако ги доживее.
89
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идва и момента в който обаче всичките пари на света не могат да ти купят това дето го няма, като здраве напреимер (питайте стиви джобс) и ако държавните граници са затворени къде ще летиш със частния ти самолет?
88
1
 
4
 
! Отговори
до "тузар" преди 4 години
или кой къде краде? хехе