Хенри Кисинджър призова Украйна да даде част от територията си за да спре войната

Той е на мнение, че Западът трябва да принуди страната да преговаря
26 май 2022 07:00, Нели Христова
279
Хенри Кисинджър призова Украйна да даде част от територията си за да спре войната
Снимка: БГНЕС

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър е заявил на Форума в Давос, че Украйна трябва да отстъпи територия на Русия, за да помогне за прекратяването на инвазията, което предполага позиция, срещу която огромното мнозинство украинци са против, съобщава The Washington Post, цитирайки The Daily Telegraph.

Кисинджър също така е призовал Съединените щати и Запада да не търсят срамно поражение за Русия в Украйна, предупреждавайки, че това може да влоши дългосрочната стабилност на Европа.

След като е посочил, че западните страни трябва да не забравят значението на Русия за Европа и да не бъдат "пометени" от моментните настроения, Кисинджър също е настоял Западът да принуди Украйна да приеме преговори със "status quo ante" или предишното състояние на отношенията.

"Преговорите трябва да започнат през следващите два месеца, преди това да създаде сътресения и напрежение, които няма да бъдат лесно преодолими. В идеалния случай разделителната линия трябва да бъде връщане към предишното статукво", е заявил бившият американски държавен секретар.

По думите му продължаване на военните действия няма да означава свобода за Украйна, а нова война срещу самата Русия.

Украинският президент Владимир Зеленски подчерта, че част от условията му за влизане в мирни преговори с Русия ще включват възстановяване на границите преди нахлуването.

Коментарите на Кисинджър идват, когато световните лидери казват, че руската война в Украйна е поставила под въпрос "целия международен ред".

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза на световните лидери в Давос, че войната е не само "въпрос на оцеляването на Украйна" или "въпрос на европейската сигурност", но и "задача за цялата глобална общност".

Тя осъди "разрушителната ярост" на руския президент Владимир Путин, но каза, че Русия може един ден да си върне мястото в Европа, ако "намери пътя си обратно към демокрацията, върховенството на закона и зачитането на международния ред, основан на правила... Защото Русия е наш съсед".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кисинджър няма кой да го слуша вече.
51
26
 
13
 
! Отговори
Никога преди 2 години
Не е късно да станеш за резил. Иконата Кисинджър, в заника на живота си, се изплю на авторитета си....И с това ще бъде запомнен. Както ръководителите на Великобритания и Франция--с Хитлер и изнудването на Чехия.
50
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човеко е практичен! Шапка му свалям
49
37
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гончаренко е прав, че Кининджър мисли още като политик от Студената война. Истината е, че Русия е незначителна държава, която има ядрено оръжие, която трябва да бъде поставена на мястото й.
48
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 2 години
До бгТи от БГмама ли си.Нещо секса ти е малко май-какви са тия извратени фантазии.
47
23
 
17
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Да бе, да !!!___рашка няма да се спре, като види, че се отстъпва !!!___Отстъпването на територия само ще отложи следващата "специална военна операция" !!!___Не си научиха урока с диктаторите !!!___На Хитлер като му отстъпиха Чехословакия, да не би да спря - НЕ !!!____Само бой до дупка по рашистите, за да няма ТСВ !!!
46
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уникални! Американците изритаха в *** Русия и когато Русия се обърна, американците посочиха Украйна и ги оставиха сами да изядат боя!
45
15
 
16
 
! Отговори
аз преди 2 години
Ще се възстанови Източният блок,като не искате да слушате какво ви говори Кисинджър.Експроприация и народен съд-това ще получите.
44
20
 
17
 
! Отговори
бг преди 2 години
Отказ от територия създава опасен прецидент на правото на силата вместо силата на правото , което основа на съвременния световен ред.Има неща законни или правови има неща незаконни и такава е руската агресия към суверенна страна. напхлуване заграбване та нетирории електростанции зърнени запаси изнасилване на бебета и малолетни ,убиства на цивилни , кражби на имущество и пр. гнусни престъпления които путлеристите вършав в Укрйна.
43
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е от нафталина на КГБ - глухоням тръгнал акъл да ръси .
42
20
 
11
 
! Отговори
Я па ти.. преди 2 години
До Анонимен 41 Световната война била неизбежна.. Айде де , така ли ти се иска ? Планетата Земя да стане като Марс.Путинист такъв..!
41
26
 
17
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
бай Хенри що не си даде част от дъртия *** на Путин вместо да съветва украинците да не защищават родината си.
40
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилен съвет, иначе ще има жертви и Русиь ще вземе още по голями територии
39
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кисинджър добре се справи във Виетнам и Близкия изток. Защо се иска мнение на човек на 99 години?
38
24
 
18
 
! Отговори
Дядо Соци преди 2 години
До Светнат 30 САЩ нямат претенции за територия. Имат си достатъчно. Отиват , бият лошия ,насаждат демокрация и се връщат обратно.Световен жандарм.И на Путин му се иска , ама няма.
37
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опитва се да намери начин да предотврати Трета световна война. Но мисля, че тя е неизбежна. Русия иска НАТО да се върне до границите от 1997 и няма да се откаже докато не го постигне.
36
5
 
26
 
! Отговори
Я па ти.. преди 2 години
До Анонимен 31 Руснаците ще водят войната до край , казваш . И къде според теб е края ?Не го пожелавам този край на никого.
35
11
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Кисинджър и Урула с противоположни мнения. Световен политик срещу германката.То няма място за сравнение.
34
19
 
29
 
! Отговори
Така е .. преди 2 години
Един от двамата трябва до отстъпи и това трябва да е Зеленски.Унищожаването на Украйна трябва да спре.Кисинджър е прав че войната е за територия , а не ала , бала тормоз над руснаците в Донбас и желанието на Украйна да влезе в НАТО и ЕС.
33
12
 
22
 
! Отговори
А да върне времето преди 2 години
назад и да докара политическата ситуацията в страната допреди Майдана 2014 година, когато Укритата се съгласиха да проституират на ФАЩ. Това няма ли да поиска някой в Давос.

Спонсорирани публикации