Байдън ще подпише забраната на "ТикТок", ако Конгресът я приеме

В САЩ са притеснени от изтичане на лични данни
9 мар 2024 11:33, Петър Бойчев
28
Байдън ще подпише забраната на "ТикТок", ако Конгресът я приеме
Снимка БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че ще подпише предложеното законодателство за забрана на социалната мрежа "ТикТок", ако Конгресът го приеме, предаде Асошиейтед прес. Този ход ще дойде на фона на нарастващото безпокойство на Вашингтон да не попаднат личните данни на американците в ръцете на Китай.

Проектът на забраната, който в четвъртък единодушно премина през Комисията по енергетика и търговия на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, призовава китайската компания "Байт Денс" да се лиши от собствеността си върху "ТикТок", или ще бъде ефективно забранена в САЩ, предаде БТА.

Републиканският председател на Камарата на представителите Майк Джонсън също подкрепя законопроекта и посочи, че скоро той ще бъде подложен на гласуване.

"Ако го приемат, ще го подпиша", каза Байдън, когато беше попитан от репортери за законодателството.

Белият дом оказа техническа подкрепа при изготвянето на законопроекта, въпреки че прессекретарят на президентството Карин Жан-Пиер заяви по-рано тази седмица, че законодателството за "ТикТок" все още се нуждае от известна работа, за да се стигне дотам, че Байдън да го подкрепи.

Бившият президент Доналд Тръмп, вероятен кандидат на републиканците за президентския пост, в четвъртък се обяви срещу забраната, защото, според него,  тя ще помогне на конкурентната социална платформа "Фейсбук". Самият Тръмп обаче в края на президентския си мандат издаде, а след това отмени, указ за забрана на "ТикТок"  и на друго популярно приложение "Уи Чат".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То и без това тик ток е пълен с видеа от които няма смисъл и даже не стават за губене на време.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 2 - Не точно. Има разделеие на властите в САЩ и да, президенътт е длъжен да се съобразява с конгреса, а не да водиеднолична политика.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Комунист комунистите
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е същността на щатската*демокрацията*като имаме кяр,сме за свободен пазар и конкуренция,като ни дръпнат чергата под краката,веднага следва див протекционизъм!
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На *** им дай по химикалка и хартия да пишат посма нямат място в съвременния живот живеят в миналия век :):):)
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя е пълна пионка ,квото каже конгреса тва е ,то конгреса забрани да подаряват милиарди за украйна ,,а Тръмп като стане президент ЕС и Украйна заминават на кино от 6 до 5 )
1
4
 
17
 
! Отговори
Само гледайте преди 2 месеца
САЩ ги е страх, скоро ще се капсулират в НАФТА!