Брус Спрингстийн N1 във Великобритания

Седмичен преглед на световните чартове
12 мар 2012 09:40,
1
Брус Спрингстийн  N1 във Великобритания
Брус Спригстийн оглави британските чартове още в дебютната седмижа на албума си. Снимка: Reuters

Последната  седмица не предложи кой знае какво  в музикално отношение и не даде на феновете много нови парчета  или новини за коментиране. Най-значимото  може би беше излизането на новия албум  на Брус Спрингстийн – Wrecking Ball, който е 17-ти в дългата кариера на супер успешния американски изпълнител.

Албумът е доста гневен и е наситен с много социални послания, най-вече свързани с икономическата несправедливост в модерното общество. Той успя още с първата си седмица да се класира на първо място в британския чарт за албуми на BBC Radio 1. Така изпревари друг нов албум – на Military Wives, известния на Острова хор, съставен от жени, чиито половинки са военни, и тяхното "In My Dreams". След тези две нови попълнения се класират вече познатите ни участници в топ 5 на тази класация в последните седмици – Emeli Sande с "Our Version Of Events" (3), Адел с "21" (4) и Ед Шийрън с "+" (5).


В САЩ албумите обикновено попадат в най-значимата  класация за албуми – тази на Billboard, не в седмицата непосредствено след издаването им, а една по-късно. Затова и тази неделя N1 все още беше Адел с "21", за общо 23 седмица на върха, но другата седмица Брус Спрингстийн ще се опита да й вземе тази корона.

Въпреки това обаче коментаторите в сайта отбелязват, че дори и неговото невероятно популярно име в Америка може да не е достатъчно за да спре пълничката британка по пътя й на рекордите в чарта. След нея отново се нарежда "Whitney: The Greatest Hits" на Уитни Хюстън, който очаквано е най-добре продаваният албум на бележитата изпълнителка след смъртта й в средата на февруари.
На трета позиция намираме пък новият проект на Kid Cudi, който се обединява с Dot Da Genius за новото дуо WZRD и техния едноименен дебютен албум. На четвърта позиция е най-новата серия на компилацията Now – "Now 41", а на пето място се класира саундтракът на Уитни Хюстън към емблематичния филм „Бодигард”.

В класацията за сингли на Billboard основните промени са разместванията в топ 3. Тази седмица първото място извоюваха момчетата от fun. с "We Are Young", които успяха да изместят миналоседмичната победителка Кели Кларксън със "Stronger (What Doesn`t Kill You)" (2). След нея остава Адел с поредния й голям хит "Set Fire To The Rain".

На Острова  отново Gotye и "Somebody That I Used To Know" триумфират, като от началото на годината парчето се превърна в най-обичаното от радиостанциите, макар самото то да излезе в средата на 2011 и да получи толкова голяма подкрепа едва след разпространяването в Интернет на доста силния му кавър от "Walk Off The Earth". Emeli Sande обаче продължава да заплашва неговото първенство със своето "Next To Me" на втора позиция, а Ники Минаж със "Starships" успя да влезе в тройката.


В идните седмици вече очакваме малко разнообразие с нови предложения, защото макар топ синглите, които излязоха от началото на годината, да бяха доста качествени, те вече успяха да омръзнат, след постоянното им въртене от радиостанциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Ekiba преди 12 години
THE BOSS