Брус Спрингстийн завладя и САЩ, успя да изпревари Адел

Седмичен преглед на световните чартове
Обновена: 19 мар 2012 14:15 | 19 мар 2012 14:15,
1
Брус Спрингстийн завладя и САЩ, успя да изпревари Адел
Брус Спригстийн. Снимка: Reuters

Още една седмица се изниза неусетно. За съжаление без големи нови попълнения на световната музикална сцена, каквито вече очакваме, след като хитовете, които властват от началото на годината, вече започнаха да поомръзват.

Едва ли има по-ясно доказателство за това от факта, че "21" на Адел, албум излязъл през януари 2011, успя в началото на годината да си върне първото място в най-престижната класация за албуми в САЩ и да запази лидерската си позиция почти два месеца.

Най-после, преди броени дни, се появи достоен претендент, който успя тази седмица да измести Адел и да я възпре поне за малко да продължи да се изкачва сред рекордьорите на този чарт. Става дума за новия албум на Брус Спрингстийн – "Wrecking Ball", който дебютира с гръм и трясък на 5-ти март. Той събра доста позитивни коментари, отчасти и заради социалните теми, които засяга, като икономическото неравенство по света в днешно време.

Това е десетият N1 албум на изпълнителя, което го изравнява на третото място по този показател с Елвис, а пред него са само Бийтълс (19) и Jay-Z (12). Зад Брус Спрингстийн остава разбира се Адел с "21", а тройката се допълва от 41-вото издание на поредицата компилации NOW.



В класацията за сингли пък нищо не се е променило от преди седмица. На първо място отново са fun. и Janelle Monae с "We Are Young", които оставят зад себе си Кели Кларксън със "Stronger (What Doesn`t Kill You)", както и поредния култов хит на Адел "Set Fire To The Rain". Петицата се допълва от "Glad You Came" на The Wanted и "Somebody That I Used To Know" на Gotye и Kimbra.

Във Великобритания нещата изглеждат по малко по-различен начин. В официалната класация за сингли на Острова Gotye и Kimbra за пореден път са N1, за което трябва да са най-вече благодарни на Walk Off The Earth, които с кавъра си изстреляха "Somebody That I Used To Know" в международна известност. Зад тях остава Ники Минаж със "Starships", а тройката допълва "Elephant" – новото от победителката от петото издание на британския X-Factor Alexandra Burke заедно с американския диджей Erick Morillo.

В класацията за албуми пък Military Wives, британският хор, съставен от съпруги на военни, успява да отнеме първото място от Брус Спрингстийн с албума "In My Dreams". След първата си позиция преди седем дни, сега Брус е едва пети, а пред него се нареждат Emeli Sande с "Our Version Of Events", Адел с "21" и новият албум на Michael Kiwanuka "Home Again".
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес 3-та новина за Адел, а за Ким още нищо. Излагате се, бе!