Мадона завладя САЩ, Ники Минаж - Великобритания

Седмичният преглед на световните класации
Обновена: 9 апр 2012 11:12 | 9 апр 2012 11:12,
1
Мадона завладя САЩ, Ники Минаж - Великобритания
Ники Минаж и Мадона. Снимка: Getty Images

Поредна седмица измина без големи нови хитове или албуми, но след доста постния март, в който освен нашия любимец Брус Спрингстийн и вечната поп-икона Мадона почти нямаше нови попълнения, това вече не ни изненадва.

Затова и промените в най-значимите световни класации отново не бяха много драматични, но все пак не минахме и без някои изменения.

Започваме с Щатите, където съвсем очаквано Мадона с новия й албум "MDNA" успя да се пребори за първото място в класацията за албуми на Billboard още в първата седмица, в която последния й проект влезе в нея.

Мадона си остава едно от най-продаваните имена на планетата, а особено след като предизвика лек скандал в края на март в Маями, албумът й се продава както обикновено като топъл хляб.

Зад нея в този чарт остава новия албум на Лайнъл Ричи "Tuskegee", както и изглежда вечния претендент за първото място, дори повече от година и два месеца след излизането му – "21" на Адел.

"21" се задържа на третата позиция и в официалния чарт за албуми във Великобритания. Тук Мадона не успя да задържи победата си от миналата седмица и пада чак до седмото място. И тук първенецът е дебютиращ албум – "Pink Friday Roman Reloaded" на Ники Минаж. Тройката допълва още един дебютант – "Electronic Earth" на Labrinth, който успя доста да ни впечатли с парчетата си през 2011 и не малко пъти се намираше по челните позиции със своите сингли.



Нещата в  класациите за хитове обаче съвсем не изглеждат толкова разнообразни, като тук почти няма нови попълнения, които да си заслужават да се споменат.

В САЩ първото място за поредна седмица е за fun. и Janelle Monae с "We Are Young". След тях е "Boyfriend" на Джъстин Бийбър, като парчето не да ни грабне особено, даже хич. Вече до болка познатото "Somebody That I Used To Know" на Gotye и Kimbra допълва призовата тройка.


Във Великобритания под номер 1 намираме новото от младата надежда Carly Rae Jepsen "Call Me Maybe". То е следвано от вече утвърдените хитове "She Doesn`t Mind" на Шон Пол, дуета на Gotye и Kimbra, "Starships" на Минаж, като петицата се завършва от "Turn Up The Music" на Крис Браун.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
14
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Това показва колко е акъла на англосаксонската младеж! Стада зомбита дрогирани тежко от ''хляба и зрелищата''!