Ne-Yo със заявка за летен хит, в САЩ – нищо ново

Седмичният преглед на световните класации
30 апр 2012 16:48,
4
Ne-Yo със заявка за летен хит, в САЩ – нищо ново
Ne-Yo в тандем с Калвин Харис дадоха заявка за летен хит. Снимка: Reuters

През изминалата седмица най-после се появиха малко свежи нови предложения на музикалната сцена, които може би сигнализират за наближаването на летния сезон, чийто бъдещи топ хитове все още не сме открили.

Най-вероятно обаче именно в следващия месец ще ни залеят нови парчета, които ще се борят за титлата летни хитове, защото в противен случай ще се наложи и в идващите скоро горещи дни да слушаме до болка познатите фаворити на радиостанциите, които са толкова често въртяни от началото на годината.

Голямото ново предложение на седмицата е странната смесица между брилянтния английски диджей и продуцент Калвин Харис и доста по-комерсиалния американски рапър Ne-Yo. Електронното звучене на Калвин поема с вокалите на Ne-Yo поп насока и може би именно това успя да го направи едно от най-въртените парчета за последната седмица, но Харис и без това се превърна в доста обичано име на Острова в последните години.

Малко не достигна на "Let`s Go" да покори върха и то остана на втората позиция, а първото място отново е окупирано от младата звезда Carly Rae Jepsen с "Call Me Maybe". Тройката на класацията за сингли на BBC Radio1 допълват fun. и Janelle Monae с "We Are Young".


В класацията за албуми на BBC друго ново предложение се е наместило на върха. Вече бившият вокалист на големите The White Stripes – Джак Уайт (Jack White), издаде дебютния си солов проект "Blunderbuss" на 24-ти април и той веднага започна да се продава много успешно.

Така той измества "21" на Адел (2) от първата позиция поне временно, тъй като албумът на пълничката британка продължаваше да се връща към челната позиция след много спадове през последната година.

Лана Дел Рей с перфектния й "Born To Die" (3) отново се завръща в тройката след като от няколко месеца той е сред най-популярните албуми за меломаните.


Отвъд Океана нещата почти не са се променили отпреди седем дни. "Somebody That I Used To Know" продължава да е лидер сред синглите в класацията на Billboard, плътно следван от големия любимец на американската публика в последните месеци "We Are Young" на fun.. Но и тук имаме ново предложение с голям потенциал – под номер 3 дебютира новото парче на Maroon 5 и Wiz Khalifa "Payphone", което като се имат предвид последните сингли на бандата най-вероятно ще се превърне в доста комерсиален хит.


Сред албумите промените също не са много –  Лайнъл Ричи с "Tuskegee" остава на първата позиция, а новият албум на Джейсън Мраз (Jason Mraz) "Love Is A Four Letter Word" дебютира под номер 2, както го направи и преди седмица във Великобритания. Адел с "21" пък пада до третото място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
B преди 11 години
Golemi ste zubari,a dori imate musikalen wwebsite v grupata si,ne-yo e r'n'b pevec be tikvi ne raper.
3
0
 
2
 
! Отговори
14/88 преди 11 години
Предложете някой филм без маймуни или ***, ако можете ...
2
0
 
0
 
! Отговори
ececrcr преди 11 години
ne-yo нещо не го пускат по американските радиостанции, предполагам от другата седмица ще проглушат ушите на слушателите с тази песен?
1
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 11 години
Pichove opravete si linka na pesenta na Maroon 5. tova vtoroto niama nishto obshto s tiah ... sramota :) maroon5 - na homepage-a moje da vidite istinskata pesen...