Разделяш се с жена си, оглавяваш класациите

Седмичен преглед на световните чартове
8 май 2012 09:21,
2
Разделяш се с жена си, оглавяваш класациите
Джак Уайт се радва на успех със соловия си албум без жена му Мег. Снимка: Reuters

Музикалната сцена най-после започна да се задвижва с по-високи темпове, след като от началото на годината беше изпаднала  в летаргия и почти не ни поднесе  значителни нови предложения.

Последните няколко седмици обаче, с наближаването  на лятото и на сезона на хитовете, се усеща добро раздвижване, което се надяваме да продължи в позитивна  насока. След като миналата седмица ви представихме два нови видеоклипа от топ имената на поп музиката – Шакира и Риана, тази седмица два албума правят своите дебюти в  престижните класации за албуми във Великобритания и в САЩ.

В САЩ няма нищо изненадващо, че Джак Уайт (Jack White) – култовият китарист и фронтмен на легендарните The White Stripes, завоюва първата позиция със своя първи студиен соло албум – "Blunderbuss". Той се продава повече от добре, преди седмица вече беше N1 в Обединеното кралство, а само след няколко дни очаквайте и пълното ни ревю на този рок проект, с който бившият вокалист на американското дуо.

Той ще се опита да започне начисто музикалната си кариера след раздялата си с доскоршната си съпруга и партньорка в The White Stripes – Мег Уайт.

Той успява да измести "Tuskegee" на Лайнъл Ричи, който се задържа няколко седмици на върха, но пада днес до третото място. А между тях застава разбира се "21" на Адел, който може би и тази година няма намерение да излезе извън Топ 10 на класацията.


На Острова, също ново попълнение застава директно на върха. Става дума за албума "Electra Heart" на Marina and The Diamonds. Британката с гръцки корени вече ни впечатли през 2010 с прекрасното си парче "Champagne", а през 2009 събра популярност като се класира втора в годишната класация на BBC Sound of… за многообещаващи таланти след победителката Ели Гулдинг (Ellie Goulding). Тя се е преборила за първата позиция с Лана Дел Рей и нейния вече култов "Born To Die" и "Blunderbuss" на Джак Уайт.


Сред синглите разнообразието не е по-голямо. Във Великобритания имаме също ново попълнение, но отново само на върха. Първото място тази седмица е за новото име Tulisa с "Young", която честно казано най-много ни впечатли с визия, но и парчето й не е лошо за радиостанциите и доста напомня за друг подобен хит отпреди две години – "You and I" на Medina. Тройката допълват обичайните заподозрени от последните седмици – "Call Me Maybe" на Carly Rae Jepsen и "We Are Young" на fun. и Janelle Monae.

Отвъд Океана пък промяна в тройката дори няма. "Somebody That I Used To Know" на Gotye и Kimbra продължава да е уверен лидер, следван от "We Are Young" и новото парче на Maroon 5 заедно с Whiz Khalifa – "Payphone", от което очаквахме по-стабилен растеж след дебюта му преди седем дни.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: The White Stripes
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това не е вярно