Косоварка и Keane са новите първенци на Острова

Седмичен преглед на световните чартове
Обновена: 14 май 2012 15:20 | 14 май 2012 15:20,
0
Косоварка и Keane са новите първенци на Острова
Rita Ora. Снимка: Getty Images

Музикалната година най-после влезе в нормалния си ход в последните седмици. След трите доста спокойни месеца, в които не се появи почти нищо интересно, преди седем дни световните класации приеха няколко доста приятни нови попълнения, а днес на топ местата се класират дори още по-солидни парчета и албуми, които без съмнение ще срещнат сериозен отзвук.

Както винаги класациите във Великобритания изпреварват със седмица своите аналози в САЩ.

В класацията за сингли на BBC Radio1 имаме сериозен дебют на първото място. Това е новото парче на станалата така известна в последните месеци Rita Ora – R.I.P., с краткото участие на друга млада звезда – Tinie Tempah, без съмнение ще се превърне в един от топ хитовете на следващите месеци.
Британката, която е с косоварски произход, успя да завладее класациите и феновете в началото на годината с наистина страхотното си парче с DJ Fresh "Hot Right Now", което е най-бързо продаваният сингъл от началато на годината в Англия.

Новото й парче пък използва усилено части от култовото "Heartbeat" на Nneka. "R.I.P." измества от първата позиция изкусителната Tulisa с "Young", а тя пък от своя страна избутва младата Carly Ray Jepsen с нейното сладникаво "Call Me Maybe" до третото място.
 

При албумите в класацията на BBC Radio1 първото място е заето от един от най-силните проекти от началото на годината. Бандата Keane нашумя през 2004 с хита "Everybody`s Changing", а сега се завръща с четвъртия си студиен албум "Strangeland".

Очаквайте детайлното ревю на този страхотен проект в следващите дни.

На второто място изненадващо се завръща Emeli Sande с "Our Version Of Events", което прекара много време в тройката, но започна да пада надолу в класацията в последните седмици.

На трета позиция пък място дебютира Richard Hawley със Standing At The Sky`s Edge.


Отвъд Океана промените са единствено при албумите, където тройката е окупирана от дебютни предложения. Първата позиция е за Carrie Underwood с новия й албум "Blown Away", която изненадващо изпреварва една от американските любимки – Нора Джоунс. Тя остава на второто място с новото й "Little Broken Hearts". Поредното издание на компилацията NOW – 42, се класира на приличната трета позиция, където до скоро беше 41-вата част от поредицата.
 
Сред синглите обаче няма никакви размествания. Gotye все още е водач със "Somebody That I Used To Know", а зад него остават fun. с "We Are Young" и Maroon 5 и Wiz Khalifa с "Payphone".


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари