Адел гушна нови 12 статуетки

Британката на върха и на музикалните награди на Billboard
Обновена: 21 май 2012 14:58 | 21 май 2012 14:57,
3
Адел гушна нови 12 статуетки
LMFAO бяха другите герои на вечерта. Снимка: Reuters

След зашеметяващата си 2011, в която успя да изпъкне повече от всеки друг изпълнител в последните десет години, Адел заслужено триумфира за пореден път на церемонията по раздаването на музикалните награди на една от най-влиятелните музикални медии в САЩ – Billboard.

Пищното събитие се състоя в MGM Grand Garden Arena в Лас Вегас.

Тя завоюва цели 12 награди, сред които за най-добра изпълнителка, топ музикант, най-добър поп албум за вече станалия легендарен "21" и най-добра алтернативна песен за "Rolling In The Deep".

Нейният триумф обаче бе напълно очакван, като се има предвид, че звездата успя да покори феновете в Щатите, а "21" продължава да е в Топ 3 на най-продаваните албуми и през последната седмица. Близо година и половина след като излезе и след 64 седмици в топ 10.
 
Другите големи победители на вечерта бяха веселяшкото дуо LMFAO. Двамата артисти, SkyBlu и неговият чичо Red Foo, изпъкнаха с трите си големи хита "Sorry For Party Rocking", "I`m Sexy And I Know It" и "Party Rock Anthem", които изпълниха и на церемонията. Те грабнаха доста значими награди като Песен на годината за "Party Rock Anthem" и Най-добро дуо/група.

Coldplay и Лил Уейн успяха да се преборят за по четири статуетки главно в съответните категории за рок/алтърнатив и рап, като Уейн дори грабна престижната награда за изпълнител на годината.
Останалите награди бяха разпределени по равно между другите номинирани. Сред печелившите с по две награди се отличиха Casting Crowns, Jason Aldean и Лейди Гага, а с по една могат да се похвалят Шакира, Wiz Khalifa, Бионсе, Foster The People, Ники Минаж и Lady Antebellum.

Както често се случва на американските церемонии, шоуто беше гарантирано и центърът на вечерта бяха изпълненията.

Кейти Пери представи новото си парче от преиздадения й и допълнен албум "Teenage Dream: The Complete Collection" – "Wide Awake", коeто най-вероятно ще бъде следващият й голям хит за лятото.

Специални изпълнения бяха подготвени за някои от големите звезди, които починаха в последните месеци – Адам Яук (Adam Yauch) от Beastie Boys, Дона Съмър и Бари Гиб от The Bee Gees, както и разбира се за Уитни Хюстън, която беше наградена посмъртно. Призът прие дъщеря й Боби Кристина Браун.

Кънтри певицата Кери Ъндърууд представи новия сингъл "Blown Away", с което наистина спря дъха на публиката, която и без това я обожава отвъд Океана. 

Специалната награда за цялостно творчество бе връчена на Стиви Уондър за дългогодишните му музикални успехи и големи хитове, а в негова чест вечерта приключи тържествено с изпълнения на Higher Ground и Overjoyed в компанията на Алиша Кийс, както и вече станалата култова модерна класика – Empire State Of Mind.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: BillboardАделLMFAO
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
1
 
! Отговори
sdm преди 11 години
Тва дебелото Адел след 2 години никой няма да го помни
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да им *** у наградите
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SkyBlu и неговият чичо Red Foo ???!wtf??! не знаех ,че има чичовци и племенници в LMAO