Млади звезди начело на престижните класации

Седмичен преглед на световните чартове
Обновена: 21 май 2012 11:40 | 21 май 2012 11:40,
0
Млади звезди начело на престижните класации
Rita Ora не отстъпва първата позиция. Снимка: Getty Images

Изминалата  седмица, за разлика от предишните две, не предложи големи нови предложения, които да ни вдъхнат повече доверие в музикалната 2012. А тя започна доста бледо в зимните месеци, но напоследък пое по-задоволителна насока.

Хитовете и албумите, които и тази седмица заемат челните места на класациите обаче, идват от доста млади и свежи имена, което само по себе си е добър повод за надежда.

Във Великобритания страхотната млада звезда Rita Ora отново е на върха с новото си парче R.I.P., в което си партнира с Тайни Темпа.

Британката с корени от Косово успя да се превърне в едно от най-горещите имена за 2012, след като покори феновете не само с визия, а и с музикалния си талант с първия й голям хит – "Hot Right Now", чиято популярност все още не е отшумяла. Сега тя изглежда ще завладее лятото на тази година не само с него, но и с новото си парче.

След нея неочакван скок до втората позиция прави малко поомръзналото вече We Are Young на fun. и Janelle Monae, което се продава обаче едва от няколко седмици във Великобритания.

На третото място намираме другата млада надежда Carly Rae Jepsen с Call Me Maybe.



В класацията за албуми напълно очаквано любимците на Англия Keane запазват лидерската позиция с четвъртия си студиен албум "Strangeland", като младежите от Източен Съсекс винаги са успявали да постигат огромни продажби на всеки от албумите си в Обединеното кралство.

А ние ви предлагаме подробно ревю на този доста стойностен проект.

Групата изпреварва американската рок банда Tenacious D с новия им албум "Rize Of The Fenix", както и добре познатото "Our Version of Events" на Emeli Sande.


В класациите отвъд Океана пък за поредна седмица  няма почти никакви промени и там в последните два месеца топ 3 изглежда идентично на всеки седем дни.

Миналоседмичният дебютант "Blown Away" на Carrie Underworld запазва първото място в чарта за албуми на Billboard, а след нея остават вече до болка известните ни постоянни участници в топ 3 на албумите – "21" на Адел и "Tuskegee" на Лайнъл Ричи.

Адел вече успя да премине границата от 60 седмици в Топ 10, а така както вървят нещата може и да престои там до края на годината.

При синглите също имаме само малки размествания.

Gotye отново застава начело със "Somebody That I Used To Know", въпреки че като цяло доста качествената песен поомръзна на публиката вече заради непрекъснатото й въртене.

Поредният лек хит на Maroon 5, този път с участието на Wiz Khalifa – "Payphone", се изкачва с една позиция нагоре до N2, а "We Are Young" на fun. допълва тройката. 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари