Студенти ще учат Доминик Милър на 7/8

„Дясната ръка” на Стинг пристига у нас за премиерата на новия си албум „5th House”
Обновена: 21 май 2012 15:20 | 21 май 2012 15:20,
0
Студенти ще учат Доминик Милър на 7/8
Снимка: PR

Студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив ще изнесат открит урок пред световно известният китарист Доминик Милър. В него те ще представят автентични български фолклорни изпълнения, както и характерния за географските ни ширини неравноделен такт - 7/8, към който китаристът проявява специален интерес.

„Дясната  ръка” на Стинг от своя страна ще върне жеста, като проведе музикален уъркшоп за всички фенове на китарата на 28 май 2012 г. (понеделник) от 18:00 часа, в сградата на АМТИИ на ул. „Съборна” 10 в Пловдив.

Достъпът до него ще  бъде абсолютно безплатен. Уъркшопът ще бъде разделен на три части. В първата Милър ще представи свои композиции, във втората ще говори за своята музикална философия – от практически съвети до взаимодействието му с останалите музиканти на и извън сцената, а на финала ще отговаря на въпроси от публиката.

„Желанието на Доминик да се срещне лично с младите музиканти у нас доказва, че той наистина е приятел на страната ни. Неговият интерес към българската народна музика е изключително силен. Прекрасно е, че има още един музикант от световна величина, който да бъде посланик на фолклора ни и на българската музика като цяло”, каза Дорина Маркова, организатор на концерта.

Доминик Милър пристига у нас за премиерата на новия си албум „5th House”. На 29 май 2012 г. (вторник), на сцената на Античен театър, гр. Пловдив, от 20:30 часа, той ще свири в компанията на Майк Линдъп, пианист на Level 42, белгийския майстор на баса Николас Фижман и мароканското „явление” - барабаниста и перкусионист Рани Криджа.

Билетите за концерта на Доминк Милър са на цена 25 лева и могат да бъдат закупени от мрежата на eventim.bg, Мюзик Център на ул. „Отец Паисий” 3 и касите на Операта в гр. Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Доминик Милър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари