Отново нищо! Софи се препъна още на полуфинала на Евровизия

Все пак с Литва се превърнахме в новатори на конкурса
Обновена: 25 май 2012 13:41 | 25 май 2012 00:05,
1040
Отново нищо! Софи се препъна още на полуфинала на Евровизия
Софи Маринова заложи на изцяло бял тоалет. Снимка: Reuters

За поредна година участието ни на Евровизия минава по един и същи начин. Представяме се достойно и по традиция не можем да прескочим полуфинала.

Тази година се пробва Софи Маринова с песента "Любов без граници", но и тя не можа да събре достатъчно гласове от зрители и жури. Пък и ако трябва да перифразираме самата Софи след победата й в НДК - родата този път нямаше как да купи ваучери да гласува.  

С Литва поне бяхме новаторите в потока. Маринова и Дони Монтел бяха единствените, които се качиха сам-самички на голямата сцена в залата. Нашата изпълнителка показа далеч по-големи възможности, но пък на финала се класира Монтел.

Определено вторият полуфинал бе далеч по-оспорван първия. Представените песни бяха на двата полюса. Шест държави - Сърбия, Португалия, Словения, Хърватия, Естония и Босна и Херцеговина, заложиха на бавни, на моменти дори доста кахърни песни. Останалите пък предпочетоха дискотечния ритъм, а словаците единствени имаха по-ярко изразени рок елементи.

Безспорни фаворити в нашия поток бяха Швеция и Турция. Според всички предварителни прогнози представителката на скандинавската страна - Лорийн, е фаворитка за първото място. Певицата с берберски корени направи силно представяне като заложи на екзотика и в изпълнието, и в хореографията си.

Турците пък бяха представени от Кан Бономо. Той се представи интересно на сцената, като влезе в ролята на моряк. Но за ритмиката на парчето, съчетана с английския му акцент, е по-добре да се изкажат специалистите.

Доза екзотика имаше и от украинска страна, в лицето на Гаетана, както и холандката, която се появи на сцената пременена като индиански вожд.

Едно от най-странните изпълнения бе на представителя на Грузия Анри Джохадзе, което може да се определи като нещо средно между Азис и кабаре.

Преди да обявят крайните резултати, домакините поднесоха една приятна изненада като на сцената се качиха победителите от последните издания на Евровизия, които представиха своите песни в акомпанимент на традиционни за Азърбайджан музикални инструменти.

В първото си интервю Софи призна, че е малко тъжна. "Беше мечта да пея на тази сцена, щастлива съм. Бях сама на сцената, защото аз реших. Приятели и роднини ми казаха, че изглеждам добре. Като всеки изпълнител имах сценична треска. Животът продължава, догодина пак ще се явя. Тръпката е невероятна", заяви тя.

Един от авторите на парчето - Крум Георгиев, пък беше категоричен, че сме имали най-добрата певица. "Песни, които ми харесваха, не се класираха на финала. Искам в следващите години да пробием и на финала на Евровизия, защото колкото и да не си го признаваме - гледаме я", заяви той.

По първоначални данни вторият полуфинал са го гледали над 150 млн. зрители.

Само за статистиката, на финала на 26 май от втория полуфинал се класираха Литва, Босна и Херцеговина, Сърбия, Украйна, Швеция, Македония, Норвегия, Естония, Малта и Турция.

Без напрежение и само като зрители в залата, на Софи Маринова ще правят компания певците от Холандия, Беларус, Португалия, Словения, Хърватия, Грузия и Словакия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1040
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЪЛГАРИЯ ТОВА СИ ТИ - СПРАВКА ЕВРОВИЗИЯ
17
29
 
63
 
! Отговори
Деси преди 11 години
Според мен Софи Маринова се представи перфектно - и като глас, и като външност, и като сценично поведение (липса на всякаква сценична треска). Но е факт, че сме малка държава и няма кой да гласува за нас отвън. Песента на Турция например беше пълно фиаско, но беше очевидно, че ще се класира, защото техните сънародници са из цяла Европа.
16
40
 
37
 
! Отговори
Pesho преди 11 години
Много жалко! Софка се представи много добре и песента е много добра!
15
2
 
8
 
! Отговори
Александра преди 11 години
Браво!!Много точно казано!
14
49
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САМО ТУРЦИЯЯЯЯЯЯЯЯ И РЕЗАНИЯ МИ ЗА ВАС НАЙ ГОЛЕМИТЕ ЦИГАНИИИИИИИИИ
13
17
 
52
 
! Отговори
cox преди 11 години
Вие кво очаквахте Топ 3 ли ? С чалга и ц.и ц и не ставааа
12
24
 
53
 
! Отговори
македонец преди 11 години
*** не минаха полуфинала а всички балкански страни се класираха мухахахаха
11
4
 
60
 
! Отговори
Буте Хавту преди 11 години
Aйде стига. То па да беше некъв значим конкурс...
10
26
 
51
 
! Отговори
фен на Евровизия преди 11 години
Отново резил ! Защо Софи пя сама ? Защо нямаше бек вокали ? Защо нямаше хореография и танцьори/танцьорки ? Защо всяка година се излагаме като кифладжии ? Добре, че поне кипърката, която е 50 % българка се класира за финала ! Гласувайте за нея на финала братя българи !
9
37
 
81
 
! Отговори
Гого преди 11 години
Да им пикам на конкурса.Софито се представи много добре според мен,това,че в този конкурс се гласува на чисто политическа основа мисля,че на всеки е ясно.Пък и ми е много интересно защо западните снобари като Англия,Германия и т.н. се класират директно ?? Т'ва е все едно Бразилия да се отиде директно на финала на световното.
8
52
 
70
 
! Отговори
Любо преди 11 години
Софка се представи на много високо ниво , заслужаваше да отиде на финал , направо съм потресен кои песни продължиха
7
63
 
55
 
! Отговори
КЕФ преди 11 години
ЦЯЛА ЕВРОПА ВИДЯ КОИ СА *** НА ЕВРОПА, ВСЕКИ БЪЛГАРИН ОБИЖДА ТУРЦИТЕ, ЧЕ СМЕ БИЛИ *** НО 500 МИЛИОНА РАЗБРАХА, ЧЕ ОТ БЪЛГАРИНА ПО ГОЛЯМ *** НЕМА НА ТАЗИ ПЛАНЕТА
6
5
 
23
 
! Отговори
Боби преди 11 години
О ЧУДО!!!!!!!!!!!!
5
49
 
79
 
! Отговори
Беше срамно преди 11 години
Някакво грозно същество пееше чалга и маршируваше облечено в странни дрехи.
4
8
 
92
 
! Отговори
Катър преди 11 години
Политически конкурс. Смчх в залата 100 "държави" от бивяа Юголсавия си гласуват една за друга. Емиии като толкова се харесват да се съберат отново. СМеехх!!!
3
42
 
45
 
! Отговори
Т У Р Ц И Я преди 11 години
НА ФИНАЛ С ДЖАН БОНОМО А ВИЕ *** У ДОМА !
2
8
 
66
 
! Отговори
Лоренцо преди 11 години
Яхабибииии жоотеееееммм
1
33
 
125
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То *** и чалгата само тук в България е харесвана. Друго не съм очаквала. Чалгата е само за евтините кръчми и простите хора.Цяла Европа вече и е писнало от *** и вота го доказа.