Британците искат бойкот на "Евровизия"

На Острова откриха топлата вода - гласуването било политическо
28 май 2012 14:36,
15
Британците искат бойкот на "Евровизия"
Енгълбърт Хъмпърдинг класира страната си на 25 място тази година. Снимка: Reuters

Ето едно нещо, по което изпреварихме британците. От години у нас анализатори и изпълнители открито критикуват конкурса "Евровизия", най-вече за регламента за гласуване.

Разбраха го и във Великобритания, въпреки, че те имат привилегията да се класират директно на финала.

Тази година те бяха представени ветерана Енгълбърт Хъмпърдинг. Певецът откри финалната вечер на
"Евровизия" с изпълнение на баладата "Love Will Set You Free", но събра само 12 точки, които му отредиха незавидното 25 място от 26 страни.

Критици от Острова на "Евровизия" призовават Великобритания да бойкотира, явно афектирани от лошия резултат.

Те са определили гласуването като "политическо".

В същото време стана ясно, че следващата година честта на Великобритания ще бъде защитавана от друг ветеран - 71-годишният сър Клиф Ричард.

"Клиф проявява интерес към участие в следващото издание на конкурса. Той е един от най-уважаваните ни изпълнители и е сред фаворитите да представя страната ни през 2013 г. Ричард е истински перфекционист и се надяваме, че случилото се през уикенда няма да го разколебае. Клиф има "недовършен бизнес с "Евровизия", след като на два пъти беше близо до победата в миналото", твърди източник от Би Би Си.

Клиф Ричард завършва втори през 1968 г. с песента "Congratulations" и финишира на трето място през 1973 г. с "Power to All Our Friends".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Евровизия 2012
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
6
 
! Отговори
et преди 11 години
Не мога да ги разбера какво се занимават с този смешен конкурсНяма смисъл да се захващатОт цяла Европа те са държавата с най-известни изпълнители
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това наистина беше невероятно - Енгелберт с 12 точки!!!нещо повече от абсурд! какви са тия журита, какви са тия есемеси???
10
2
 
7
 
! Отговори
Дения преди 11 години
По-глупав конкурс от Евровизия няма.Там всичко е политика и пари,не си струва да участваме само за фон. Всяка достойна и уважаваща се държава не трябва повече да участва в тази пародия.Да си участват московските баби,подуенските баби,кавказките баби и тем подобни .През седемдесетте години е било далеч по-друго положението, но започнат ли да участват бившите руски републики,всичко се опорочава.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На бой отиват само старците... Конкурса не е за цялостно творчество, а за търсене на нови визии, островитяни!...
8
0
 
3
 
! Отговори
до Вива преди 11 години
С кого сме се изпокарали, не разбрах?!
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В този си вид това не е конкурс, а цирк !Нищо хубаво, нищо стойностно, а спечелилите не се помнят и седмица - пародия на конкурс и кому и защо е нужен??
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е най-безсмисленият музикален конкурс на планетата. Има ли въобюще някой разумен човек в България, който да го гледа?
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май ще искат да вкарат Швеция в еврозоната
4
8
 
2
 
! Отговори
заговор на военните преди 11 години
Ми да си отеглят участника британците на кой му дреме за някъв плазмодий всъщност решението на британците е политическо и цели контрол над останалите нaроди дали британците не са следващите фашисти. Хмм като се размисля явно не са и не могат да вземат решения самостоятелно това ги поставя под чехъла на Евровизия.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правилно са преценили политическо е, сега шведите ще станат следващата супер сила и ЕС ще се срине икономически до няколко години, това доказва че Eвровизия и мелодия на годината са конспирация на военните.
2
2
 
33
 
! Отговори
high преди 11 години
Ето, Чехия и Полша се отеглиха- разбраха, че това не е конкурс, на който се оценяват песните по достойнства и певчески умения. Да си останат само Югославия и СССР, да си се надлъгват кой е по-велик и да си гласуват взаимно.
1
7
 
21
 
! Отговори
Монгол преди 11 години
Най-добре е да го закрият, както и ЕС и еврото.