Отиде си фолк легендата Док Уотсън

Китаристът Док Уотсън почина на 89-годишна възраст
Обновена: 30 май 2012 17:22 | 30 май 2012 17:22,
4
Отиде си фолк легендата Док Уотсън
Фолк легендата почина в щата Северна Каролина, Снимка: Facebook

Американската фолк легенда Артъл Лейн, по-известен като Док Уотсън, почина на 89-годишна възраст в щата Северна Каролина.

Док Уотсън бе текстописец, композитор и изпълнител, спечелил осем награди "Грами", като стилове, в които той намираше вдъхновението за своите песни бяха кънтрито, блусът и госпълът.

Док стана известен с особената си техника, с която свиреше на китара, наричана "флатпик". Китаристът ослепява след очна инфекция още като бебе.

Отрано започва да свири на банджо, което е и първият инструмент, до който Док се докосва. Той има записани десетки албуми през своята кариера.

Док Уотсън почина седмица след като претърпя операцията в коремната област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Док Уотсън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фолк идва от фолклор. Не знам кой въобще свързва ориенталската музика с нашия фолкор. Да не говорим, че простотията, която масово се слуша няма общо и с ориента, това си е категория, за която трябва друго название, но не и фолк.
3
4
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Ами дори и на някои (чалгарите) да им се стори заглавието като за БГ фолк-звезда-чалгарка не значи, че другите го приемаме за такъв. Не съм го слушал, но се досетих (както би направил всеки с малко акъл), че не става въпрос за БГ фолк, а за чуждестранен фолк. Кънтрито например също си е фолк само, че US. Може и да е леко тъпо заглавието и да подведе някой слабоумен, но мисля, че всички с мозък се досещаме, че не става въпрос за чалга.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да се разследва смъртта му.Може някаква подобна статия да е чел как го наричат,и тя да го е доубила.
1
1
 
12
 
! Отговори
Тцтцтцт преди 11 години
Абе може ли да пишете такива пшростотии. Как може да обиждате човека като го наричате фолк звездата. Това да не ви е кокодиневата чета от *** с вресливи гласове. Казва се музикант а не фолк звезда. ***!!!!