Гари Барлоу оглави класациите с "кралския" албум

Седмичен преглед на световните чартове
Обновена: 4 юни 2012 14:50 | 4 юни 2012 14:50,
0
Гари Барлоу оглави класациите с "кралския" албум
Гари Барлоу. Снимка: Reuters

Юни започва както завърши и се развиваше през по-голямата си част май. Не с валежи и кофти време, а с прекрасни нови предложения, каквито чакахме  от средата на март, когато "Somebody That I Used To Know" и Адел вече започнаха сериозно да ни писват.

Тъй като Риана, fun. и Carly Rae Jepsen така и не показаха с какво са заслужили с месеци да са номер 1, сега сме безкрайно доволни от идването на нови, доста свежи предложения.

За поредна  седмица класацията за сингли във Великобритания на BBC Radio1 се оглавява от ново име с чудесен трак.

Става дума за доста веселяшкото и зареждащо с усмивки парче "Feel The Love" на Rudimental и John Newman, което се надяваме да звучи цяло лято, но не с повтаряемостта на Gotye, звучащо по минимум две радиа във всяка една минута от денонощието.

В тройката под N2 успяват да се задържат fun. и Janelle Monae с "We Are Young", които скоро се появиха на Острова, но въпреки доброто си звучене вече са леко остарели след дългите месеци заслужено лидерство в САЩ.

Като заговориме за заслужено веднага се сещаме за Euphoria на Loreen, която бързо стана една от най-обичаните песни в Европа, след като спечели Евровизия преди седмица и може би най-после ще имаме един запомнящ се победител от този конкурс. Парчето се класира на третата позиция в Англия, а другата седмица най-вероятно ще се бори с Rudimental за лидерството.



Тройката  на топ албумите на Острова като по чудо е изпълнена от нови албуми.

Гари Барлоу от Take That издаде своя трети студиен албум "Sing", който е по-специален, защото е посветен на Диамантения юбилей на Кралицата от встъпването й в длъжност, който се празнува усилено тези дни в Кралството. 

Албумът е записан с помощта на много изпълнители от Британската общност под името The Commonwealth Band, а едноименният сингъл "Sing" e химн на празнуваното като национален празник събитие. С подобна визитка не е трудно за Gary Barlow да остави зад себе си в дебютната седмица на албума и други доста добри проекти – "Fall To Grace" на Paloma Faith и "Boys Don`t Cry" на Rumer.


Отвъд Океана обаче ни разочароват отново.

Класацията за сингли на Billboard не предоставя никакви новости и тройката се запазва абсолютно същата за поредна седмица, като дори няма нужда да ви представяме имената – Gotye със "Somebody" е първи, следван от Carly Rae Jepsen с "Call Me Maybe" и Maroon 5 и Wiz Khalifa с "Payphone".

Сред албумите имаме плахо раздвижване. John Mayer впечатлява американските си фенове с пореден албум, носещ типичното му поп и блус рок звучене – "Born And Raised". Адел продължава да е непоклатима на второто място, а кънтри дивата Кери Ъндърууд допълва тройката с проекта си "Blown Away".


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари