Гари Барлоу оглави класациите и за сингъл

Седмичен преглед на световните чартове
11 юни 2012 10:52,
0
Гари Барлоу оглави класациите и за сингъл
Гари Барлоу организира концерта в чест на кралицата. На снимката е с Черил Коул. Снимка: Reuters

Музиката успя да отстъпи отчасти на футболните емоции в последните дни с дългоочаквания старт на Европейското футболно първенство и това най-вероятно ще продължи и в следващите няколко седмици  с все по-голям заряд.

Въпреки това ние няма да пропуснем да ви представим водещите световни музикални класации, които тази седмица се връщат към любимото си състояние на предсказуемост и липса на изненади.

Гари Барлоу (Gary Barlow) дебютира преди седмица под номер 1 в класацията на BBC Radio 1 за албуми с проекта "Sing" заедно с The Commonwealth Band. Това не се дължи само на факта, че Гари и без това е звезда на Острова като член на култовата бой банда Take That, но и защото албумът бе записан в чест на Диамантения юбилей на кралицата от заемането й на трона, който беше отпразнуван повече от грандиозно миналия уикенд.

Албумът очаквано запазва първата си позиция, като успява да изпревари завръщащият се под номер 2 бивш първенец в класацията Ед Шийрън (Ed Sheeran) с "+", както и Палома Фейт (Paloma Faith) с "Fall To Grace", отстъпваща с една позиция до номер 3.


Едноименното парче от споменатия вече албум "Sing" на Барлоу също закова първото място, като отбеляза прогрес с цели 10 места отпреди седмица. Въпреки сериозния патриотизъм на англичаните обаче едва ли ще остане дълго.

За неговата позиция се борят новото от рапъра Flo Rida – "Whistle", което навярно ще се върти навсякъде това лято, както и вече поостарялото, но все още любимо на много меломани "We Are Young" на fun. и Janelle Monae.


Отвъд Океана едва ли много се вълнуват за Европейското ни първенство, но също така не са се развълнували особено и в музикално отношение.

Класациите почти не предлагат нови имена. John Mayer отново е първи при албумите с новото си "Born And Raised", плътно следван от Адел с "21" и дебюта директно под номер 3 – "What We Saw From The Cheap Seats" на Regina Spektor.

В класацията на Billboard за сингли пък няма никакви новости – за трета поредна седмица тройката е абсолютно същата, като Gotye продължава учудващо след толкова много време да води пред "Call Me Maybe" на Carly Rae Jepsen и "Payphone" на Maroon 5.

И тъй като еднообразието на американските класации започна да ни натежава, ви предлагаме поне по-добрата версия на "Call Me Maybe", с която се надяваме трудната понеделник сутрин да премине по-лесно.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари