Възпяват Батето на "Пирин фолк"

Песента е посветена още на Никола Дамянов, Велко Кънев и Пламен Ставрев
Обновена: 25 юни 2012 11:34 | 25 юни 2012 11:34,
4
Възпяват Батето на "Пирин фолк"
Иван Славков бе сред журито на "Пирин фолк" през 2010 година. Снимка: Булфото

Хората, които през годините са допринесли най-много за развитието на фестивала "Пирин фолк" ще бъдат възпяти в нова песен. Тя ще прозвучи на предстоящото юбилейно издание.

Песента, озаглавена „Отивате си стари момчета“, се посвещава на Иван Славков - Батето и Никола Дамянов, които са и почетни граждани на Сандански.

Автори на композицията са сегашният шеф на "Пирин фолк" Валентин Пензов, аранжимента е на Руслан Карагьозов, а римите е създал Агент Тенев. По тяхно желание, песента ще звучи в памет и на големия актьор Велко Кънев, който е бил водещ на "Пирин фолк", и на барда Пламен Ставрев.

В края на юли ще стане ясно и кой или кои изпълнители ще изпълнят песента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво точно му възпяват?Запоите, к/вите или рушветите, които взимаше?Но все пак ги разбирам тези,които са се облажили покрай него. те поне са признателни. Защото познавам и такива, които се умилкваха около силните на деня през бай-тошово време и така успяха да се облагодетелстват много повече в сравнение със семействата на хора,които са били комунисти още преди 09.09.1944 г.А щом мина 10-и ноември, тия мазници така ревнаха срещу БКП,че от тях не можеше да се чуе гласа на наистина репресираните
3
4
 
1
 
! Отговори
N преди 11 години
Viarno e, stiga s tia vuzhvali na toia pianica!
2
4
 
3
 
! Отговори
c преди 11 години
! Т. Нар. бате раздавал коли и апартаменти без ред , за да е могат да ги получат тези, които бяха принудени да "чакат ред". Голям ред, няма що! Сега плачат за него неговитее хрантутеници. А самият той беше хрантутеник 1 на нацията. Гледаше на държавата като на копаня с помия. И лочеше, лочеше! И тия около него.
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А колко други момчета бяха затрити от хора като тъста на Батето ... Те изобщо не доживяха старини, децата им пораснаха без бащи, внуците им знаят дядовците си само от младежки снимки ...Колко други момчета пък, от родените по-късно, не получиха възможност за развитие, въпреки доказаните си качества - за да има място за бурени и плевели от сорта на Батето, жена му, децата му и т. н.Кой да създаде песен за неосъществените таланти на България, принесени в жертва на един кретенски режим?!