Повече децибели, повече алкохол

Високата музика стимулира пиенето и яденето
Обновена: 25 юли 2012 12:46 | 25 юли 2012 12:44,
12
Повече децибели, повече алкохол
Алкохолът се увеличава при по-големи децибели. Снимка: Reuters

Италианците откриха една от тайните на по-големите обороти на нюйоркските клубове, барове и ресторанти. Американските бармани, с риск за собственото си здраве, надували музиката в заведенията, тъй като бързият ритъм водел до повече поръчки, пише "Кориере дела сера".

Хората дъвчели по-бързо храната и съответно си взимали нови ястия.

Журналисти от в. "Ню Йорк таймс" измерили децибелите в най-популярните заведения в Града на небостъргачите като нивото на музиката рядко падало под 90 децибела.

По-големите приходи обаче си имат и своята цена. Подобен звук е много вреден за служителите на сътветния клуб или заведение, тъй като те са подложени на него в продължение на поне 8 часа.

Вестникът дава и пример с популярната дискотека "Бомарше", където шумът бил 99 децибела. Според специалистите на подобно ниво на звука не би трябвало да се седи повече от час и половина.

Силата на музиката влия и върху консумацията на алкохол, припомня БТА.

Още преди четири години френски учени от университета "Бретан сюд" установиха, че при 72 децибела клиентите поръчвали средно по 2,6 питиета и ги изпивали средно за 14,5 минути. При 88 децибела картината се променя - питиетата ставали 3,4, а минутите за тяхното пресушаване падали на 11,5.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
??? преди 11 години
Нищо вярно няма в тези изследвания. Пропуска се "дребната подробност", че изледванията се правят върху различни групи от хора - едните ядат и пият колкото и да е шумно, а другите като стане прекалено шумно, стават и напускат заведението. В този смисъл може би е вярно, че тези, които издържат на грохота на децибелите, ядат и пият повече от нормалните хора, но това си имя друго обяснение, несвързано с децибелите.
11
0
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Тоз,на...снимката не пие...алкохол,а бира.Явно слуша тиха...класическа музика.
10
0
 
1
 
! Отговори
Петър преди 11 години
Все пък Хамериканците са ви в устите, ако другите управници си вършеха работата нямаше да са "най-голямото" зло на света, щяхме да си намерим друго! То като се замисля и сега не са американците, а хората като цяло, но нейсе... мноо филОсофия стана :)А това за силната музика и пиенето е известно доста отдавна, "новината" е старичка
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е новината тук ? ... че едни *** и ал4ни американци искат да оскубят едни други *** и ал4ни американци ?Изхода е само един - НЕ ставайте част от системата. Системата ще направи всичко възможно да ви направи част от стадото - с реклами, голотии, шарении и "промоции", но не бива ... Не бъдете поредния бройлер в птицекланицата.
8
0
 
0
 
! Отговори
гледам ви вече черно преди 11 години
Те кучеата и те бързо дъвчат,и много любов правят,те са за такива места.......какво са човешките тела освен едни ментално привнесени кучеа,овце и други "висшисти"
7
0
 
20
 
! Отговори
Виц преди 11 години
До всички, които мразят Азис:Аз дължа живота си на Азис!На 15-ти март 2009 година след шестмесечна кома след автомобилна катастрофа, в болницата сестрата пусна радиото и звучеше една от песните на Азис. Станах и го изключих.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много грозна гледка !
5
1
 
9
 
! Отговори
16 преди 11 години
"Високата музика стимулира пиенето и яденето"Високата или Силната- хайде да се уточним?Това са две разпични понятия!И от статията излиза,че хора работещи в музикално студио като мен, трябва да пият постоянно..........
4
4
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
От изказването ти прозира кой всъщност е селянинът комплексар.
3
0
 
20
 
! Отговори
за селянина преди 11 години
Срещу Азис и водката непомага в каквото и количество да е
2
7
 
11
 
! Отговори
Селянин от София преди 11 години
Аз за туй кат вляза в БИАД и пресушавам една бутилка водка за 1 час! Кат чуя Азис на 95 децибела и откачам от кеф!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако може и повече жени ще е още по- добре