Петър Славов преоткрива импровизацията, пърформанса и диалога

Музикантът ще води майсторски клас в НБУ
Обновена: 8 авг 2012 20:13 | 8 авг 2012 20:13, Петя Славова
0
Петър Славов преоткрива импровизацията, пърформанса и диалога
Снимка: Блага Димитрова

Един от най-успелите български джаз музиканти от по-младата генерация Петър Славов ще води майсторски клас в НБУ.  Той ще споделя опита си с младите творци от 4 до 13 септември, в рамките на Лятната музикална академия.

Неговият клас ще се казва „Импровизация, пърформанс, диалог” и ще е за всички видове инструменталисти. Записванията за участие продължават на сайта на Академията.

С най-добрите от студентите си Петър Славов ще излезе на една сцена на 13 септември в Sofia Live Club, а междувременно ще представи и квартета си на Празниците на изкуствата „Аполония”.

Контрабасистът и композитор покорява прочутите сцени на 5 континента, свири и записва със световни имена като Джо Ловано, Куинси Джоунс, Данило Перез и др. Той носи името на баща си - барабанистът Петър Славов.

Завършва Berklee College of Music и от 10 години живее в Ню Йорк. През юни 2012 има шанс да сподели световната награда за най-добър малък ансамбъл за 2012 на American Jazz Journalist Association като басист на Us Five - квинтета на саксофониста Джо Ловано.

Призът, който получава е сред независимите международни джаз награди и се присъжда за изпълнителски постижения в джаза, за звукозапис и журналистика от 1997 г насам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари