Лек поп оглави класациите в САЩ и Великобритания

Седмичен преглед на световните чартове
Обновена: 20 авг 2012 10:40 | 20 авг 2012 10:30,
4
Лек поп оглави класациите в САЩ и Великобритания
Rita Ora се изкачи на първата позиция в британските класации. Снимка: Getty Images

За жалост лятото вече бавно, но сигурно се ориентира към своя край.

Тази година беше изненадващо слаба откъм големи летни хитове на комерсиалната сцена – такива, които се въртят от всяко барче, кафе и дискотека и в средата на август вече от хитове на годината са се превърнали в най-омръзналите продукции за меломаните.

Някои парчета събраха доста популярност, но големите фаворити за летен хит като "Somebody That I Used To Know" и "Call Me Maybe" например се бяха изтъркали много преди горещините да ударят нашите ширини.

Все пак тази седмица два доста комерсиално звучащи поп хита с парти звучене се наместват на чело на най-престижните музикални класации.

На Острова, чартът на BBC Radio 1 както винаги успява да изпревари общия тренд и още тази седмица тук на първо място е новото парче на така бързо прочулата се Rita Ora – How We Do (Party), което без съмнение ще се изстреля и в сърцата на феновете в следващите седмици.

Така дебютантът от миналата седмица Wiley с "Heatwave" сдава лидерската позиция и остава на второто място, а тройката допълва Емили Санд (Emeli Sande) с "Read All About It Part 3". Чернокожата шотландка обаче отново успя да извоюва първата позиция в класацията за албуми на BBC Radio 1 с така успешния си проект "Our Version Of Events", който се превръща в един от най-продаваните албуми в Англия за годината, като вече 27 седмици е в чарта.

Paloma Faith се връщат в тройката със своя албум "Fall To Grace" под номер 2, а трети изненадващо е Ед Шийрън с любимия на всички английски музикални фенове албум "+", за който това е 49-та седмица в чарта.



В САЩ пък Flo Rida най-после извоюва първата позиция със своето леко цинично парче "Whistle", което обаче се котира доста добре сред американците. Той оставя зад себе си Ели Гулдинг с "Lights", а Carly Rae Jepsen най-накрая сдава първото място с "Call Me Maybe" и пада до номер 3, след като беше лидер в последните два месеца.

На върха при албумите в класацията на Billboard пък няма нищо изненадващо. Както винаги, когато се появи нова част от поредицата "Now", така и сега "Now 43" става най-продаваният албум в САЩ за последната седмица.

Така Рик Рос с "God Forgives, I Don`t" пада с една позиция надолу, след като бе лидер преди 7 дни, а златният албум на Франк Синатра "Nothing But The Best", неочаквано се завръща в тройката в своята общо 135 седмица в класацията.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: седмична класацияRita Ora
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
aniкак преди 11 години
КАК ДА НЯМА ХИТ ЛЯТОТО ,АМИ ГУСТАВО ЛИМА БАЛАДА БОА - СТРАХОТНА ПЕСЕН !ЖИВА , ОГЪН ,ЕМОЦИОНАЛНА ...НЕ ни пробутвайте англоезичните само
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашите попове, все над 100 кила, нямат шанс да оглавят класация за лек поп. Ората глей к'во правят!
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А баба попадия кво рече ? И що е лек попа ? Не е ел ли ?