Монсерат Кабайе с най-доброто на концерта в София

Ще дирижира музикалният директор на Флорида Гранд Опера Рамон Тебар
17 сеп 2013 13:19, Александър Попов
0
Монсерат Кабайе с най-доброто на концерта в София
Снимка: БГ Саунд Стейдж

Световноизвестната оперна прима Монсерат Кабайе и нейната дъщеря Монсерат Марти подбраха най-доброто от репертоара си за концерта си в София. Двете ще пеят на една сцена на 27 септември в зала 1 на НДК.

Програмата е разделена на две части, като българските ценители ще видят на живо изпълненията им на пиеси на Маскани, Хендел, Пучини, известни творби като Хабанера от операта "Кармен" на Бизе, "Песен на гълъба" от Барбиеро де Лаварес, Мюзета валс от "Бохеми" на Пучини и др. Публиката ще бъде очарована и от популярните "O mio babbino caro" и "Двете котки".

Специално за концерта им в България пристига музикалният директор на Флорида Гранд Опера – Рамон Тебар. Той ще дирижира симфоничния оркестър на Българското национално радио, под чийто съпровод ще пеят двете певици. Заради общите им репетиции те ще пристигнат у нас три дни по-рано.

Монсерат Кабайе се завръща за концерт в България след повече от 10 години, но за първи път ще я видим на една сцена с дъщеря й.

Като жена, ценяща семейния живот и взаимоотношения, Кабайе се гордее с постиженията на дъщеря си. Смятам, че съм щастлив човек, защото съдбата ми даде възможност да напрявя кариера, но за мен на първо място е семейството, споделя Кабайе. Неин съпруг е известният испански оперен певец Барнаби Марти, от когото са дъщеря й Марти и синът й Барнаби.

Извън операта Кабайе е всеобща любимка благодарение на обичта си към рока и сътрудничеството си с Фреди Меркюри в хита от Олимпийските игри през 1992 г. "Барселона". След смъртта на солиста на Queen тя никога не изпълни с друг певец този дует.

Българските зрители имат уникалния шанс да видят отново, и вероятно за последен път, голямата Монсерат Кабайе благодарение на продуцентска агенция БГ Саунд Стейдж. Билети могат да се купят в системите на Eventim.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари