Пускат допълнителни билети за Монсерат Кабайе

Оперната прима пристига утре в София
23 сеп 2013 13:21, Александър Попов
4
Пускат допълнителни билети за Монсерат Кабайе
Снимка: БГ Саунд Стейдж

Световноизвестната оперна прима Монсерат Кабайе пристига утре в София. Българската публика ще има уникалния шанс да се срещне с нея на 27 септември в зала 1 на НДК, като заедно с нея на сцената ще бъде дъщеря й Монсерат Марти. На диригенския пулт пък ще бъде маестро Рамон Тебар, музикален  директор на Флорида Гранд Опера. Той ще дирижира симфоничния оркестър на Българското национално радио.

Въпреки напредналата си възраст Монсерат Кабайе продължава да пее и да раздава радост на своите почитатели.  Световната сцена не познава подобен музикален феномен - всяка година 80-годишната вече Монсерат прави по 20 – 25 концерта в европейски столици и други  големи градове. И въпреки че силата на гласа й не е същата като преди,  концертите й винаги са напълно разпродадени, а изпълненията й – бурно аплодирани.

Монсерат е смятана за наследница на Мария Калас, блестящата изпълнителка на белканто, която изигра повече от 130 оперни партии. Незабравимо остава блестящото изпълнение на "Барселона" заедно с Фреди Меркюри. 

Не мога да си представя да спра да пея, твърди примата. Тя продължава да прави майсторски класове,  да учи и преподава своите певчески и сценични умения на младите таланти. 

За първи път българската аудитория има шанс да види на живо Кабайе заедно с нейната  дъщеря Монсерат Марти, която пее от 1998 г. и досега самостоятелната й кариера е стремителна, а успехите безспорни.

Двете певиците не са обявили никакви специални изисквания за посещението си в България. Те ще репетират ден преди събитието със Симфоничния оркестър на БНР, ще дадат пресконференция и ще се срещнат с приятели в София. Официалната вечеря след концерта ще бъде в ресторант с българска национална кухня, за която певиците са чували много добри препоръки.

Организаторите от "БГ Саунд Стейдж" напомнят, че в момента за концерта се разпродават последните билети, които могат да се намерят в мрежата на Eventim.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до номер 1 - Барселона е незабравима заради двамата, ако не и познаваш творчеството, това не значи, че е под ранга на Фреди
3
1
 
0
 
! Отговори
Operancho преди 10 години
И аз търся билети...Дали са свършили?
2
1
 
4
 
! Отговори
The wizard преди 10 години
До Джедай МастърФреди е изключителен, но не дрънкай глупости за Монсерат Кабайе и Мария Калас.
1
4
 
0
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Чак пък наследница на Мария Калас. А и "Барселона" е незабравина, благодарение не толкова на нея, колкото на Фред. Фред е Год!