Елица и Стунджи с песен на китайски

Готвят албум "Българи - шампиони"
25 сеп 2013 09:10, Александър Попов
10
Елица и Стунджи с песен на китайски
Снимка: Булфото

Елица Тодорова и Стоян Янкулов готвят нестандартен проект, който ще влезе в предстоящия им албум "Българи - шампиони". Те ще включат песен на китайски, която ще бъде микс от местен и български фолклор. Оригинално, тази песен е в изпълнение на една от най-красивите и талантливи изпълнителки от Пекин. За да бъде изпълнението автентично певицата посетила неколкократно една китайка, която я напътствала в правилното произношение на думите.

"В продължение на две години и половина работим по новия албум, вдъхновен от поколенията български спортисти, които повдигат духа на нацията ни, носят чувство на гордост от това, че са българи и силно усещане за национална принадлежност. Да пея на китайски е най-смелото предизвикателство за мен до момента в живота ми. Азиатската стилистика ме вдъхновява от години. Филми като "Летящи кинжали", "Тигър и Дракон", "Герой" са сред любимите ми. Лицата и очите на китайските изпълнители са пълни с чистота, а културните им традиции са древни колкото и нашия български фолклор. Харесва ми както изчистената им стилистика в дизайна, така и духа, който притежават артистите - те са не просто красиви, а истински бойци. За песента се вдъхновявам от епичната историята на династия Тан, управлявала Китай между 618 и 907 година, последвана от периода на Петте династии и десетте царства", заяви Елица в интервю за БТА.

Работното заглавие на любопитната песен е "Красив път" и тя ще бъде представена с клип преди появата на албума.

"До 1 ноември 2013 година "Красив път" ще бъде разпространена във всички радиостанции. Ще се радвам, разбира се, и повече български телевизии да популяризират видеоклипа. Вложила съм доста лични средтсва и труд, най-голямото удовлетворение за артиста е, когато трудът му достига по достоен начин до почитателите му", допълва изпълнителката.

Тя е категорична, че връзката им със Стунджи извън сцената е в миналото и не изпитва носталгия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
песента е преди 10 години
ШПИОНИ.....и на нея тая джуджето пее за кожени топки и големи кожени мехове като ритъма е постоянният от години насам ТЪПАН ТЪПАН нищо ново ама добре лансирано от драго чая .леко просиране даже насирана овенчава дуета на двамата ЗАПАДНАЛИ В ДУПКАТА ТРАНСФОРМАТОРИ НА ЕДНО И СЪЩО БАРАБАНЕНЕ
7
1
 
9
 
! Отговори
ема преди 10 години
Някой да ги спре тези, че се излагат мощно
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много смешно и нелепо заглавие за албум - българи - шампиони?? Че ние никакви шампиони не сме, дори не умеем да живеем прилично. Типичен булгаристански комплекс. И сега ще им пляскат и ще им се радват, понеже са Горди Българи... повръщам
5
1
 
19
 
! Отговори
tough преди 10 години
Ех, едно и също си въртят до безкрай...
4
0
 
14
 
! Отговори
меломадам преди 10 години
Дали ще имат кисмет там?
3
1
 
26
 
! Отговори
хаха преди 10 години
Тези КЛОУНИ някой изобщо слуша ли ги?
2
1
 
24
 
! Отговори
цун кай хуй преди 10 години
Че до сга не бе ли на китайски?
1
3
 
30
 
! Отговори
читател преди 10 години
В Китай не знам, но в Африка ще ги оценят, там обичат тъпаните и подобна "музика".Стремежът за оргиналност на тези хора изцяло е затрил всичко друго ...Може би в някой цирк ще са много добри, но кой им е казал че това което правят е музика?