Омара Портуондо запя "Моя страна, моя България" след полет

Buena Vista Social Club кацнаха у нас за прощален концерт
30 юни 2014 10:20, Александър Попов
0
Омара Портуондо запя "Моя страна, моя България" след полет
Снимка: БГ Саунд Стейдж

Световноизвестната кубинска музикална формация вече е в София. Музикантите пристигнаха снощи в добро настроение след успешен концерт в Букурещ.

Тук са всички живи членове на оригиналната формация – Омара Портуондо, Елиадес  Очоа, Журайро Мирабал, Барбарито Торес,  Исус Рамос, както и още девет музиканти от тежката кавалерия на кубинските музиканти, присъединили се към тях през годините – Папио Виедо, Роландо Луна, Педро Пабло, Андрес Кояо, Филберто Санчес, Алберто Ланоче, Луис Алемани и Карлос Калунга.

"Много се радваме, че отново сме в България, където имаме скъпи приятели", каза солистката Омара Портуондо.

Във фоайето на хотел „Кемпински“, където групата е отседнала, тя не пропусна да изпее "Моя страна, моя България" в знак на чувствата си към нашата страна.

Довечера Buena Vista Social Club ще загрее с горещите си ритми зала 1 на НДК, а утре за първи път митичната формация ще се появи в Пловдив, на сцената на Античния театър.

Групата е подготвила двучасова програма от най-доброто от своя репертоар за прощалното си турне.

През последните 10 години Buena Vista Social Club или негови музиканти в различни формации са били многократно в България и колкото повече пеят, толкова повече публика събират. Музиката им пренася в стара Хавана, във времето преди революцията от 1959-а, време с дъх на ром и хавански пури, с вкус на сладък и безметежен живот и красиви жени.

Желаещите да присъстват на последното им представление са много. Музикантите обещават изключителнен концерт с парти атмосфера и висок градус на емоционално зареждане.

Концертите от прощалното турне са организирани от агенциите „БГ Саунд Стейдж“ и „Кийн Акст“. Последни билети могат да се купят в мрежата на Eventim и на касите на НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: концертBuena Vista Social Club
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари