София ще пие бира и мези празнично

Фестивалът Sofia Mezi ще бъде от 17 до 20 септември
11
София ще пие бира и мези празнично
"Гъмзата Брас Шоу". Снимка: PR

Безплатна бира, курбан на соларна скара, музика на живо и най-доброто печено от Балканите ще оживят квартал „Надежда“ от 17 до 20 септември.

Фестивалът Sofia Mezi, който ще се проведе в обновения Северен парк, ще бъде открит от кмета Йорданка Фандъкова, съобщиха организаторите.

Входът е свободен, а гостите ги очакват 100 литра от най-доброто пиво, вкусни мезета и печено по рецепти от България, Турция, Сърбия, Македония, Албания и Гърция.

Майстор Миро е решил да почерпи фенове с вкусно прасенце, а изкусните кулинари ще направят специален курбан на соларна скара, от който всеки може да опита за късмет и берекет.

Бирата и мезето пък ще бъдат поглъщани на фона на балкански ритми, български народни танци и рок групи, сред които "Хоризонт". Специален гост на Sofia Mezi ще бъде гръцки оркестър „Медуза“, в един от дните ще има концерт на Бобан Здравкович, ще чуем и тромпета на Гъмзата като част от "Гъмзата Брас Шоу". Водещ на събитието пък ще е рапърът Енчев, който с компанията си е един от организаторите на феста.

Предвидени са и други атракции като турнир по табла, както за възрастни, така и за деца, канадска борба, състезания по надяждане и надпиване, танцов уъркшоп, викторина с въпроси за София и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: ГъмзатаSOFIA MEZI
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
жаден преди 8 години
100 литра бира? За кого по-напред????