Sentimental Swingers обединяват киното и музиката

Спектакълът е на 18 ноември в НДК
0
Sentimental Swingers обединяват киното и музиката
Снимка: Яна Лозева за interview.to

На 18 ноември в Зала 1 на НДК Sentimental Swingers ще ни поднесат тричасов музикален кино маратон, озаглавен "Life Is An Eternal Swing". Той ще започне с едноименния филм на белгийския режисьор Андре Шандел и продължава с шеметен концерт на суинг триото по случай 5-тия му рожден ден.

Деси, Рони и Вера ще изпълнят музикални шедьоври от голямото кино в оригиналните аранжименти на Бени Гудман за Sing Sing Sing и оркестрите от ерата на суинга.

Sentimental Swingers излизат с Биг Бенд Брас Асоциация на сцената в Зала 1 на НДК, за да я превърнат в картина от романите на Скот Фицджералд и за да споделят със своята публика най-вдъхновяващите музикални моменти от 30-те, 40-те и 50-те години на миналия век. Диригент на концерта ще бъде маестро Ангел Заберски.

Суинг шедьоврите ще са от прочути холивудски филми и ще бъдат изпълнени в оригиналните аранжименти и на легендата Бени Гудман. За настроението на зрителите ще се грижат и танците на Lindy Hop Bulgaria, контрабандистите от The Smugglers Collective и балет Нова със специална хореография за събитието.

Концертът Life Is An Eternal Swing ще започне в 20:45 часа на 18 ноември в Зала 1 на НДК. Като специален гост в него ще се включи талантливият певец и акордеонист Нено Илиев.

Преди спектакъла, от 19:00 часа и в рамките на Киномания 2015, Рони, Деси и Вера от Sentimental Swingers ни канят да усетим България от 80-те до днес с филма Life Is An Eternal Swing ("Животът е безкраен танц") на белгийския режисьор Андре Шандел.

Филмът, вдъхновен от една любов и от историята на суинг триото, показва вълнуващи моменти от детството на Рони, Деси, Вера, Михаил Йосифов, Велислав Стоянов и Димитър Шанов. Наред с малките случки от ежедневието, се разкриват нови лица и неразказани истории.

Двойният спектакъл Life Is An Eternal Swing - филм и концерт с биг бенд в едно, ще продължи 3 часа. Билети за него вече могат да бъдат закупени на касите в НДК и онлайн в www.ticketportal.bg. Цените са от 5 до 20 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Sentimental Swingers
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари