Пищен балет в суперпродукцията "Турандот"

Спектакълът ще е на 24 февруари в НДК
Обновена: 4 фев 2016 10:36 | 4 фев 2016 10:32, Александър Попов
0
Пищен балет в суперпродукцията "Турандот"
Франческа Патане. Снимка: Монте Мюзик

На 24 февруари сцената на голямата зала на НДК ще се преобрази в двореца на ледената принцеса Турандот, а софийската публика ще има възможността да гледа едноименната опера на Пучини в мащабна продукция със световни звезди и пищно визуално шоу.

Последната опера на италианския композитор е вдъхновена от древна персийска приказка, а действието се развива в средна Азия. Арията "Nessun Dorma" от "Турандот" е една от най-забележителните класически композиции на всички времена.

За софийската публика, организаторите на "Турандот" от Монте Мюзик и Държавна опера Русе работят вече няколко месеца. Главните роли на Турандот и Калаф са поверени на италианските звезди Франческа Патане и Марио Маланини. Двамата солисти са се представяли в тези образи на сцените на най-големите оперни театри в света.
Франческа Патане в личен поздрав за българската публика споделя нетърпението да играе за първи път на една сцена с блестящия Маланини. Тенорът от Миланската скала е познат на българската публика с участията си в други оперни суперпродукции на сцената на Зала 1 на НДК.

"Първият път приех поканата да гостувам в България с известна доза скептицизъм и много любопитство. Бях възхитен от селекцията на солисти, от оркестъра, от хора, диригентът е на световно ниво, беше истинско удоволствие да репетирам за спектакъла. Най-голямото удоволетворение дойде, когато усетих топлото посрещане и видях реакцията на публиката. Българите са много одухотворени хора, интелигентни и отворени. Оттогава с нетърпение чакам всяка покана на Маестро Найден Тодоров за гостуване в София", сподели Маланини.

Диригентът Найден Тодоров стои зад творческата реализация на проекта, а сцената на Зала 1 ще бъде изпълнена с магията на Древен Китай. Маестрото ще дирижира орекстър от 70 брилянтни инструменталисти, балетният спектакъл е по хореография на Боряна Сечанова, изключително зрелищна, вплитаща в себе си китайски мотиви.

Българските солисти са носителката на престижната "Кристална лира" за 2015 - Мария Цветкова и обичаните от публиката Александър Крунев и Пламен Бейков.

Билетите за най-голямото оперно събитие през февруари са в продажба на цени от 20 до 80 лева. Разпространяват се в мрежите на Ивентим и Тикетпортал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари