Една легенда в София: Маестро Паул Бадура-Скода свири Моцарт

Събитието е на 14 октомври в зала "България"
10 окт 2018 12:37, Александър Попов
0
Една легенда в София: Маестро Паул Бадура-Скода свири Моцарт
Снимка: Монте Мюзик

Живата легендата на клавирното изкуство Паул Бадура-Скода ще изнесе концерт в зала "България" на 14 октомври по покана на маестро Найден Тодоров. Неповторимият пианист е сред специалните гости в 90-ия юбилеен сезон на Софийската филхармония. Той ще представи един от най-мащабните концерти за пиано на Моцарт K 491 (N24).

В своя дълъг творчески път Скода е срещал всички големи имена на класическата музика на XX век. На международната сцена го извеждат диригентите Вилхем Футвенглер и Херберт фон Караян в далечната 1949 година. През годините работи с имена като Бьолм, Маазел, Зубин Мета, сър Маккерс и много други. Той е и изпълнителят с най-голям брой записи на музикалния пазар.

Паул Бадура-Скода е провъзгласен за един от най-големите пианисти на нашето време. Неговите интерпретации на Моцартовите концерти са считани за шедьоври, а теоретичните му трудове по пиано са настолна книга за светила в жанра.

Във втората част на концерта Софийска филхармония ще изпълни емблематичната "Кармина Бурана". Диригент на събитието е Найден Тодоров, а специално за концерта у нас идва тенорът Оскар де ла Торе. Участват още Националния филхармоничен хор, сопраното Мария Цветкова и баритонът Иво Йорданов.

Билетите за концерта са на цени от 25 до 50 лева и все още са налични на касата на зала България и в мрежите на Ивентим и Тикетсбг.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари