Българска група ще свири на най-големия балкански фестивал

Група Awake ще представи българската алтернативна музика от сцената на най-големият балкански фестивал EXIT в Сърбия
16 юни 2006 11:02,
Българска група ще свири на най-големия балкански фестивал
Наскоро Awake записаха своят нов сингъл "Plain story" Снимка:stroeja.com

Група Awake ще представи българската алтернативна музика от сцената на най-големия балкански фестивал EXIT, съобщава stroeja.com. Групата е допусната до участие след решение на жури в предварително проведен кастинг.

Awake ще свирят на Future Shock сцената заедно с други дебютиращи в музиката изпълнители. Именно на тази сцена се изявяват младите изпълнители на Източна Европа, които показват заявки за сериозно бъдеще.

Останалите групи ще са от сред най-интересните млади изпълнители на Сърбия, Черна Гора, Холандия, Великобритания и Хърватска.

През 2004 г. Awake печелят три от наградите на „БГ Радио”.

Две от тях са от конкурса „БГ таланти”, в резултат на които групата записва първия си сингъл "За нея" и първия си видеоклип- пак за същата песен, влязъл в програмната схема на музикалните телевизии. 

Скоро след това тя влиза в траклиста на три български компилации. Третата награда за Awake е от годишните музикални награди на БГ Радио, където печелят приза "БГ откритие".

Наскоро Awake записаха своя нов сингъл "Plain story", който можете да прослушате от официалният сайт на групата www.awakebg.com.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание