Култов ди джей обеща на сръбски фестивал да дойде у нас

Новозеландски рокери и слаб концерт на White Stripes закриха фестивала EXIT в Сърбия, специално от Нови Сад - Кирил Христов в репортаж за Dnes.bg
12 юли 2005 15:26,
Култов ди джей обеща на сръбски фестивал да дойде у нас
Новозеландците The Datsuns направиха здрав купон, за разлика от White Stripes, чийто фенове бяха нагазили в калта за да ги гледат. Снимки: Dnes.bg

Новозеландски рокери дадоха мощно начало на последния ден от фестивала EXIT в Нови Сад, Сърбия.

Четиримата рокаджии от The Datsuns са една от малкото групи от далечната островна държава, които са успели да пробият в Европа.

Техните членове заявиха на пресконференция преди участието си, че преди да се наложат в Европа се е налагало да свирят в малки местни кръчми пред 8-9 души публика и сега са много щастливи от факта да пеят пред 30 000 души на главната сцена VodaVoda на EXIT.

Запознати споделиха, че музикантите носят само оригинални ти-шърти от 60-те и 70-те, които струват не по-малко от 600 -700 долара всеки, тъй като не се намират въобще лесно.

Авторите на суперхита „I like the way“ - Боди Рокърс пък дадоха официален старт на Next Live Dance Arena. Каз Джеймс и Дилън Бърнс се развихриха над грамофон и една китара, като сета заприлича повече на концерт, отколкото на денс парти.

Ди джеят, който два пъти така и не успява да дойде у нас - Санди Ривера, се почувства неудобно пред българските журналисти.

Той призна, че първият път си забравил паспорта в къщи, а вторият бил болен и нямало как да посети страната ни.

След пресконференцията той си поговори с екипа ни и обеща наистина да се реваншира съвсем скоро.

White Stripes поставиха голяма въпросителна след името си. Пред публиката те се представиха в обичайния си състав – Джек и Мег Уайт съответно на китара и барабани.

Въпреки смелото решение да излизат по концерти само двамата, липсата на бас китара очевидно се забелязваше, за разлика от албумите на бандата, където всичко е изпипано перфектно.

Публиката реагираше равнодушно на истериите на Джек Уайт, а дори голяма част от хората си тръгнаха още през първите 15 минути от началото на концерта.

Точно в 12 часа вечерта всички сцени замлъкнаха в едноминутно мълчание за жертвите на клането в Сребреница.

Приятната изненада на вечерта беше Killa Kela и неговата група. Той направи жесток бийт бокс с уста, а феновете го аплодираха бурно след всяко парче.

Вечерта продължи с тежки забави , които се отразиха най-зле на българите, които трябваше да си отпътуват в 8 часа сутринта с автобуси към София. Минути преди тръгването поляната пред Философския факултет в Нови Сад, бе изпълнена от над 150 търкалящи се души, реанимиращи след тежко прекараните 4 дни.

Като цяло фестивалът протече без сериозни инциденти, домакините бяха изключително толерантни към българите и също както фестивала Роскилде в Дания, на Exit 05 е нямало нито едно сбиване, споделиха организаторите.

 Кирил Христов за Dnes.bg от EXIT, Нови Сад

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание