Българи гонят зли духове на варненския плаж

Всъщност не става дума за събиране на секта, ами за плажно парти имитиращо скандинавския празник Midsummer или Midnight Sun
13 юли 2006 16:33,
Българи гонят зли духове на варненския плаж
По подобен начин ще гоним духовете и на варненския плаж. Снимка: NG

Варненският плаж ще се превърне в особено място във вечерта на 21 юли, когато там ще бъдат гонени зли духове. Всъщност, не става дума за събиране на секта, а за плажно парти, имитиращо скандинавския празник Midsummer или Midnight Sun.

Оригиналът на празника се чества с особена почит в скандинавските страни на 21 срещу 22 юни, денят на слънцестоенето и най-дългият ден в годината.

По традиция на празника се пускат плаващи огньове във водата. На север по време на празника е светло през цялата нощ, но в България, това, разбира се, няма как да стане.

Шведът Ларс ни обясни: „На празника всички пият колкото могат. Най-интересното е, че няма никакво значение кога започваш да пиеш. Дали ще е в 4 сутринта или 4 следобед, е едно и също, защото все си е светло.“

Наистина, с месец закъснение и у нас фенове на електронния саунд и партитата ще се разнообразят, като се опитат да прогонят злите сили около себе си в нощта на 21 юли.

За настроението на партито ще се погрижи испанския диджей Дейвид Пен (David Penn) и доволни количества от най-известната финландска спиртна напитка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание