Touch Веси

Тя е 20-годишна, талантлива, позитивна и със сигурност поне веднъж си чувал песента й "Touch"
16 апр 2008 09:02,
36
Touch Веси
Снимка: Select Music Media

Кой?

Vessy е родена на 16.04.1988г. в Пловдив. Тя е певица, която първо най-вероятно си гледал на някои от дуетните концертите на Васил Петров, или като водеща на "Хит минус едно", покрай участията й на Евровизия, или по някоя телевизия.

Със сигурност поне веднъж си чувал приятната и много позитивна песен "Touch" (виж клипа тук), или новата, адски агресивна и секси "To f*ck" (тук), които вече са били и в World Chart Expres по MTV.

Какво?

На 16 април предстои поредният им лайф с хаус-проекта Planet Magic Live. Повече за него – в интервюто. Колкото до останалото около Веси, сме сигурни, че има защо да знаеш коя е...

Кога започна да се занимаваш с музика?

Съвсем малка – около 5-6 годишна. Майка ми, макар, че не е музикант, е открила таланта ми – тя е детска учителка и е свирила на акордеон. Татко пък свири на китара. Слухари са и двамата – от тях идва жилката.

Още на 6 години отидох на учителка по пеене, на 8 вече бях тръгнала на пиано. Всеки ден – по репетиции, конкурси и участия.

Къде се чувстваш по-добре – в Пловдив, откъдето си, или тук?

А, в София вече. Преместих се тук в 10 клас още, защото реших, че за да тръгнат нещата колкото се може по-стабилно, трябва да прекарвам повече време в София. И първоначално идвах за по два-три месеца и се прибирах. Сега тук съм заобиколена с много готини и креативни хора, с огромно желание правя музика и общо взето, съм си тук.

Как стана така, че дойде тук за първи път? Кой ти подаде ръка?

Силвия Кацарова. Тя ме покани и направих няколко записа в нейното студио. Имаше конкурс и бях един от печелившите. Тя написа първата ми авторска песен - “Flash In The Night”, а след това – още една песен, която изпяхме с Теодор Койчинов на “Бургас и морето”. Последва Евровизия, на която се явих с две песни. След това се запознах с Румънеца и Енчев, подписахме договор, Select Music Media ми станаха продуценти и така...

Защо още не си завършила училище?

Аз съм в музикална паралелка и нямах много предмети, затова се справях с многото отсъствия. Освен това съм частна ученичка от няколко години. И миналата година трябваше да отида на последния си изпит, но вместо това предпочетох да замина за концерта на Джъстин Тимбърлейк във Виена хаха. Малко несериозно, но зависи от гледната точка.

Е, поне заслужаваше ли си? Разкажи малко повече...

Не може да се опише с думи – това е нещо неповторимо. Аз първо не бях виждала толкова хора на едно място, които да са възпитани да гледат концерт – те просто се взривиха като излезе Джъстин. А Тимбаленд след него направи самостоятелно нечовешко шоу. Нямам думи, наистина.

А българската публика знае ли как да се държи?

От части - да, от части – не. Тук е малко поп-фолк държава. В София има хора, които ходят на театър, на концерти, но те са много малко и са осигурени финансово. Иначе младите хора ходят много по клубове, което е хубаво.Слуша се адски много хаус. Което ме кефи много - тази музика изгражда съвсем друга култура.

Да, но повечето хора не биха платили много пари за български DJ, или поп-изпълнител...

Е, нормално. Ако идва Кайли отиваш, тя един път е дошла. Докато Мария Илиева си е тук, винаги можеш да я слушаш и така често остават празни концертите...

Как мислиш, че ще се развива кариерата ти от тук нататък? У нас, в чужбина?

Не мисля, че кариерата на един изпълнител трябва да се съсредоточава на определена територия. Интернет е средството, което ще закара музиката ми до всяка точка на света. По този начин сме направили много контакти с хора, които могат да ни въртят парчетата във Франция, Германия и т.н.

Примерно в Youtube "To F*ck" е адски гледано, както и "Touch", защото влезе в тяхната кампания "Безплатни прегръдки".

Разкажи малко повече за нея?

Организирахме я миналата година, защото искахме да се случи и у нас, при това – по специален начин. Първоначално идеята е хрумнала на един австралиец, на когото му се е сторил много студен светът и е решил да раздаде безплатни прегръдки на улицата.

Това става бум в сайта и в много страни хората правят същото.

Между другото ние не сме откраднали идеята, както повечето хора мислят – просто я направихме у нас, като даже специално написахме песен за нея. И това според мен е супер.

Ти не се ли притесняваше в началото?

О, да, много бях притеснена, но имаше много близки приятели около мен, така че се отпуснах.

Кой беше първият човек, когото прегърна?

Един дядо. Тъкмо написах табелата и той се приближи. Беше супер. След него прегърнах около 120-130 човека. Въпреки че "Touch" не ми е първата песен, за мен лично, това е началото на всичко.

Ти пееш класически джаз и R'n'B супер яко, в същото време повечето ти песни са денс - стил, в който изпълнителят не се изявява чак толкова. Не те ли притеснява, че не можеш да покажеш целия си потенциал?

Не, изобщо. Ако хората си мислят, че е много лесно да пееш прости неща, това изобщо не е така. Не става дума за три тона с един ред текст.

Всичко е свързано с адски много чувства, които влагаш и дали песента е с огромен диапазон, или съвсем елементарна, важното е да достигне до сърцата на хората. Стилът няма значение.

Освен това, в хауса има всичко – госпъл, R'n'B, джаз. И в същото време е по-близък до хората. Затова е моята музика.

Ако трябва да избираш, с DJ ли би пяла, или с голям бенд?

О, и с двете – съвсем различно е като усещане.

"Touch" проби в Турция, но на Балканите голямата част от музиката, която прониква в съседите е поп-фолкът. Това не е ли странно?

Поп-фолкът е намерил своята аудитория и не се притеснявам за него. Ние пратихме моя сингъл на много радио-станции на Балканите. Завъртя се с голям успех в Сърбия и Турция.

Трябва да се стараеш музиката ти да достигне до максимален брой хора. Така със сигурност те ще я открият.

В Турция даже ще ремиксират парчето. Може би ще има и някакви участия..

Компанията, която ти е продуцент имаше кампания против пеенето на български, защото в българския радиоефир не се пускат песни на нашия език. Ти затова ли пееш на английски?

Не, не затова. Така се случиха нещата.

Готвиш ли парче на български?

Не.

А правиш ли импровизации с Planet Magic Live на български?

Понякога да. Светльо е завършил кларинет в музикалното си училище и смесваме фолклор с денс музика.

Българската фолклорна музика е страхотна, даже сме мислили за подобен проект. Дори хората на запад са вдъхновени и заимстват от нея, докато ние копираме тях.

Разкажи малко повече за сетовете, които правиш с Planet Magic Live – предстои ви такъв на рождения ти ден в Син сити...

В Planet Magic Live освен мен, са Светлин Къслев – композиторът на нашата компания и Мартин Георгиев, който се грижи за наслагването на бийтовете в реално време, когато свирим пред публика.

Те започват сета, а аз имам пред себе си база данни с около 200 песни. С течение на смесването, когато дадена част от музиката ми прозвучи познато, правя импровизации – като кавър на някоя песен.

Междувременно измислям и текстове сама, както и малки части от мелодия, така че се получава нещо авторско и много яко. Всеки път е различно.

Супер. Я кажи сега, още ли си с Насо от "Групата"?

Хаха да, заедно сме.

Покрай Select Music Media ли се събрахте?

Не, още преди това – в музикално реалити по една кабелна телевизия. Когато го видях за първи път, си казах, че не искам  да имам нищо общо с него – много странен ми беше. След това обаче ми се наложи да го опозная и ми стана много интересно... И така – вече сме заедно повече от три години..

Вие сте от новото поколение в българската поп-музика – след първата вълна на Каризма, Графа, Руши и Мария Илиева. Мислиш ли, че ще успеете да достигнете техния успех?

Разбира се. Все пак те са много по-големи от нас. И нещата са им се получили точно когато са били на нашата възраст 20-22.

Не става дума само за възраст, разбира се. Но не мисля, че нещо ни липсва – трябва просто да се стараем, да работим здраво и да имаме добра стратегия.

На кого от тях най-много ти харесва музикалният път?

Може би Каризма най-много. Те попаднаха в медийното пространство и във времето правеха само хитове..

...След това направиха албум и се разпаднаха. Не мислиш ли, че един албум трябва да съдържа и малко песни, които не са направени за масата, а отразяват личното музикално чувство на изпълнителя, неговата индивидуалност?

Като цяло е трудно да се издаде албум и е хубаво да има повече познати парчета в него...

Питам те, защото на запад изпълнителите, които не са просто продуцентски експерименти, издават няколко сингли и след това – цял албум, който се продава благодарение на хитовете, но не съдържа само такива. У нас Каффе например също направиха така...

Да, наистина албумът им беше много музикантски...

Ти кое предпочиташ за себе си?

Като за начало на кариерата, предпочитам хитовете. Например албумът на Риана е такъв. Всичките й парчета – се знаят, когато тя ходи на турне, а на концерти зрителите пеят с нея и тя е максимално близо до хората. Искам и с мен да е така.

Докато достигна до другото – музикалната свобода идва с времето... Най-малкото, защото самата аз не съм сигурна какво искам да правя...

Откакто излъчиха първия ти клип, излизаш ли негримирана до магазина?

Хаха, да, излизам. Но мен не ме разпознават почти изобщо.

Кога за първи път те разпознаха?

След Евровизия. В магазина примерно "а, ти не пееше ли...". След Шоуто на Слави, сега след Шоуто на Азис..

Какво те вълнува освен музиката?

Глобалното затопляне.

Кажи 5 неща, които правиш лично ти, за да намалиш вредните емисии?

Всички крушки в къщи са енергоспестяващи, взимам много малко найлонови торбички, събирам разделно боклука, използвам по-малко вода като си мия чиниите, участвах в кампания за почистване на природните паркове. Когато спечелия много пари, ще си купя и еко-кола...

Tи прегърна много хора на улицата по време на сниките на "Touch". Хайде сега за разнообразие да попееш навън!

Добре...

 

 

 

 


 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
PEVICA преди 15 години
v 4ujbina vsi4ki si podkrepqt izpulnitelite,gordeqt se s tqh a nie tyk kakvo pravim?!?bulgarite sme edno kraino zavistlivo pleme...i ne!nqma da se opravim!NQMA 6ANS!ima mnoooogo mladi izpulniteli v bg AMA MNOOGO ,golemi talanti naistina,te osven da bqgat da probvat v 4ujbina dryg na4in nqma,v rodinata si te ne nqma da budat za4eteni!Vessy e edno mnogo talantlivo momi4e,simpatqga,mila devoika :)kakto tq kaza u4ila e v muzikalna paralelka,na piano sviri,solfej e u4ila,PEENE!ne e kato edna ot mnogoto "peva4ki",koito dori ne razpoznavat notite puk da ne govorim za tonalnostite NEVER MIND!Produljavaite da si zlobeete na volq,i tyk v bg 6te si ostanat samo 4algarkite:) priqtno slu6ane!drygite pevci 6te bqgat da si probvat kusmeta v 4ujbina!za6toto tam e istinata!
34
0
 
0
 
! Отговори
Pearl преди 16 години
Не Ви ли омръзна да злословите? Вчера шоуто в Sinners беше наистина на ниво и Веси успя да раздвижи полупразния (за съжаление Чалга клубът в същото време беше претъпкан) клуб за секунди!
33
0
 
0
 
! Отговори
sss преди 16 години
na teb na kakvo ti prili4a ot snimkata dolu???????veroqtno sega se zamislq6,no neka ti kaja,4e na jivo ne struva i ne e prestijno da nari4ah horata glupavi i elementarni.
32
0
 
0
 
! Отговори
pguglev преди 16 години
Рискувам да повторя номер 29, но истината си е истина - НАЙ-ПОСЛЕ да усетя някакви тенденции в БГ да се развива и не-чалгарската музика. Евала маце!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Sha q prez drehite maina:D
30
0
 
0
 
! Отговори
tania преди 16 години
На мен пък тя страшно много ми харесва!!!! Много си е готина! :)
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Mnogo tino momi4e i pesnite i sa strahotni - dano probie taq pomiina qma ot 4alga deto e na6iq 6ou biznes....Eto na MP3 TAKA SE IZLOJIHA 4E NQMA NA KYDE- DA PUSKAT PESNITE NA TEZI OT PAINER- SRAM!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
Дени преди 16 години
Харесва ми, успех занапред!
27
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 16 години
веси чудесна си ,имаш визия ,хубава си ,имаш глас много си сладка.
26
0
 
0
 
! Отговори
zazi преди 16 години
как може да има такиви глупави и елемнтарни хора,да наричат момичета ***.сигурно те са такиви ,о ,да.момичето е много сладко ,и е голяма свежарка.Яка е.
25
0
 
0
 
! Отговори
pif преди 16 години
наистана се радвам че българка звучи като американка.Веси хората в България са много завистливи и лоши. желая ти успех.
24
0
 
0
 
! Отговори
EL преди 16 години
момичето има талант ,пожелавам и успех.и аз слушам песента и във колата и винаги ми се вдига настроението и наистана се радвам че е българка а звучи като американка,например.Веси хората в България са много завистливи и лоши.Така че,желая ти успех.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защо слагаш всички под общ знаменател ? Аз не съм говорил за маймуни, напротив, казах, че момичео е готино..факта, че го правипш, не говори добре за твоята култура. Напротив - потвърждаваш написанто от себе си...
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Честит рожден ден Vessy!
21
0
 
0
 
! Отговори
hahahaha преди 16 години
Чета ли чета коментарите и се чудя дали българина иска за пореден път да се докаже като явно неграмотно животно, но освен това и доста завистливо. Мога само да кажа, че е важно и много хубаво българската ни култура да бъде виждана и чувана навсякъде, а още по-важното е поне ние да си я уважаваме и подкрепяме, защото иначе само потвърждаваме мнението на цял свят, че сме джунгла пълна с диваци(Бай ***). Хора мислете кого наричате мамймуна, преди сами да сте се видели в огледалото или преди и ВИЕ да сте направили нещо за България!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Готино е момичето. Само, че си мисля, че е време за нещо революционно в музиката..в момента всичко се прави на килограм. Песните по МТV, могат спокойно да ги сложат на "Лека нош, деца!". Пълни бози! Няма ги Foreigner, Rolling Stones, Queen.. и въобще всички тези дето събираха милиони екзалтирана ублика и носеха настроение на целия свят..
19
0
 
0
 
! Отговори
Настро преди 16 години
Само ми стана любопитно, тук някой каза че не вони на порно. А тая детска песничка To f*ck :) съвсем не е порно, нееее. А и участието й при Азис също. Мдааа, съвсем нормална и обикновена съвременна звезда ;)
18
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 16 години
Казва се "символизира". Като вденеш българския правопис, ще ти обясня за топката после!
17
0
 
0
 
! Отговори
благия преди 16 години
Супер си е , и като визия и като глас , пожелавам и да продължава да се развива , а тези които се кефят на недоразумението Валентина Хасан ги съветвам по наи бързия начин да се прегледат на доктор и психиатър , и евентуално да се лекуват !!!
16
0
 
0
 
! Отговори
uuuuu преди 16 години
bahti tapata,praisa na golqmata rauta.zarqzala posledniq si ispit zarad Justin Timbarlek,sqka6 e po vajen...ako prodaljava taka,nqma da stigne mn dale4..