Сълзи в очите, илюзия в Москва

Човекът глас Красимир Аврамов приплака в кадър и спечели категорично българския вот за Евровизия
23 фев 2009 11:10,
84
Сълзи в очите, илюзия в Москва
Развълнуваният изпълнител бърше сълзите си. Снимка: Булфото.

Човекът глас Красимир Аврамов ще представя България на Евровизия с песента Illusion.

Музикантът се пребори с единайсетте си конкуренти на финала на конкурса, като спечели повече от 50% от общия вот.

За категоричната си победа музикантът се помоли със сълзи в очи на България и правителството да застанат зад него, за да отиде на конкурса в Москва.

Явно зрителите и управляващите са били доста разчувствани от емоционалния му призив, за да го подкрепят така активно.

Песента му Illusion e в стила попера – смесица между поп и опера – на който Красимир Аврамов е основоположник.

Парчето е микс от съвременен ритъм, соло вокали и фолклорни елементи.

В инструментала звучат изпълнения на цигуларката Керън Бригс и Теодосий Спасов, както и гласовете на ансамбъл „Филип Кутев“.

Красимир Аврамов е роден в Сливен. Завършва НАТФИЗ, но се ориентира към кариерата на певец, защото притежава рядко срещания мъжки глас тенор-алтино (особено висок тенор). Има няколко издадени албума у нас и в чужбина, а кариерата му се развива предимно в САЩ.

След много концерти по целия свят Красимир печели наградата „Суперзвезда на годината” на музикалните награди в Лос Анджелис през 2005 г.

На българската Евровизия той се пребори с доста силни конкуренти.

Най-голям вот сред тях събра песента на Поли Генова – One Lifetime is Not Enough, която имаше 11,74% от гласовете. Марияна Попова с Crazy и Нора с It's Not Right събраха съответно по 8,45% и 5,75%, следвани от „Враг“ на Графа, за когото гласуваха 3,91% от зрителите.

Момичетата от Сахара спечелиха 3,20% от гласуващите с парчето Don't Kiss For Money, а Стефан Илчев - 2,95% с „Get Up“.

Последните пет песни в класацията са Ready For Love на Ivelina (2,53%), „Няма време“ на Дани Милев (2,39%), Chance to Love You на JuraTone feat. Lady B (2,03%), Everlasting love на Стефан Добрев (1,16%) и „Разстоянияна група „Moto“ (0,37%).

Свали безплатно Illusion оттук. Гледай клипа на песента тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Myleena преди 15 години
за разлика от тъй наречения човек-глас, Нора и песента която изпълни бяха на ниво!Освен,че си беше подбрала песен която отива на гласа и,отива и на самата нея,като изпълнител, хореографията и въобще мелодията като цяло бяха съвремени и заслужаваха първото място !Ама не . . .цяла седмица преди конкурса от всички медии ме заливаха с информация за въпросния Красимир-как избрал София пред L.A. и какъв е незаменим!Айде глупости, ако няма кой да му се израдва в Щатите, това е друг въпрос!Те гейовете там са с акъл, да не са като наште!А за Симон и другите подобни-да поясня,че нямам нищо против никой- просто не си мълча,когато за пореден път ми натискат някой некадърник за място което той не заслужава!Ама как мога да го обясня на новите сини комсомолчета,това . . .със сигурност няма да ме разберат! adz
42
0
 
1
 
! Отговори
ina преди 15 години
Никак не ми хареса песента на Краси Аврамов. В предшестващите концерти имаше едно момиче от Хасково май, което пя много красива песен с фолклорни мотиви и беше фаворит на публиката, но журито го отсвири...Не разбрах поради каква причина. Но и аз си мисля, че всичко е нагласено. И само заради това, че сме българи, едва ли си струва да навиваме нашите приятели от чужбина да гласуват за него....Елица и Стунджи ми изглеждаха доста зловещо, а сега Аврамов пък е като гротеска...Изобщо няма да гледам Евровизия. Не си струва!
41
0
 
1
 
! Отговори
alex преди 15 години
На мен най-много ми хареса тази песен и се радва,че тя спечели!Успех на Краси!Съгласна съм и с мнението на някой от предишните,че за радост тези,които плюят с правописни грешки тук не са гласували в събота вечер
40
0
 
1
 
! Отговори
Елеонора преди 15 години
Срам ме е, че гласувахте за тази песен! Краси, моето момче, моля те не ходи в Москва! Срамота е!
39
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
клипа прилича много на Nightwish - Sleeping Sun....
38
0
 
1
 
! Отговори
petq преди 15 години
имаше и по-добри предложения
37
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
4oveka-glas??!!! toq vie kato izpadnal tra.vesti.t
36
0
 
1
 
! Отговори
DO 33 преди 15 години
Така е трябва да се подкрепяме, само, че не и в това. Излагацията е 100%, некадърния българин си е просто некадърен. Да естествено, че всички ние колкото и да не ни се иска ще подкрепим Краси в Москва само и единствено защото той е нашият предствител там. Но до тук. Изключително фалшиво, Изключително тъпо, изключително скучна песен е неговата. Съжалявам ама някакси не е това парчето което всички очакваме да ни представя в Москва. Още повече този Краси миличкия няма никакво излъчване на тая сцена. Съжалявам но това е моето мнениеВсе пак му желая успех!
35
0
 
1
 
! Отговори
*** преди 15 години
v mn ot komentarite ima neskrit negativizam,osobeno tezi koito direktno obizdat g-n Avramov,no za men ima poveche bolka ot tova kak ste ni vidi i 4ue sveta,a ne orientalski manier da otrichame svoeto i da pripadame po chuzdoto.Za sazalenie ne mozem da kazem-Ura,chudesna pesen..zalka istoria
34
0
 
1
 
! Отговори
az преди 15 години
Lele ne mi se misli v Moskva kakyv sram 6te berem. Ujas. Bulgarskata evroviziq e palna parodiq. 6OK I UJAS
33
0
 
1
 
! Отговори
дора преди 15 години
Simon, как ще пожелаят успех, може нещо да им стане. Нали българите винаги плюем победителите. И да не беше той на първо място, коментарите под статията щяха да са същите, само името различно. Това сме ние българите - винаги анти.Краси, успех.
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Миналата година Ирландия беше представена от кукла на пуйка излизаща от тоалетна, тоя смешен конкурс - Евровизия го приемат на сериозно само в Източна Европа първо и второ той е нагласен, винаги се знае кой ще победи.Не че е лош, много е готин, но много сериозно някой тук реагират
31
0
 
1
 
! Отговори
peterash преди 15 години
Това е кошмарно фалшив *** вопъл.
30
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Този пее като кастрат. Гласът му няма мощ във високите, а пък да не говорим че на живо звучи супер фалшиво. Вчера по К3 гледах нещо много съмнително за това как СМС-ите не се приемали при гласуване за други.
29
0
 
1
 
! Отговори
Mery преди 15 години
В събота вечер БНТ се подигра с нас, като реши да избере този виещ пискун, който отгоре на всичко и пее фалшиво. Това беше една от песните, за която бях сигурна, че ще бъде между последните 4-5 парчета, но...не би. Гледах интервю по канал 3 с този самонарекъл се "човек-глас" и се поизпусна малко, че знаел, че ще спечели... Ами, докато не спрем с нагласените истории ще си мечтаем само за хубава българска поп музика!
28
0
 
1
 
! Отговори
me преди 15 години
Леле! Тва е некъв кошмар. Тоя вие като умряла лисица. Мелодията е безумна... Страшна работа. Поне 3 от другите песни, които съм мяркал по ТВто са къде къде по-читави от тая пумия.
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Пълен смях- тази "песен" е най-смешната която съм чувал през живота си! Имаше много по-добри песни на конкурса, но май пак е имало нещо под масата....
26
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Красьо може да пее само в студио - наживо само виеше... :-\ .
25
0
 
1
 
! Отговори
Лили преди 15 години
ТОВА БЕШЕ ПЬЛНА ПОРНОГРАФИА - НИМА НЕ 4УХТЕ 4Е НИКОИ В ЗАЛАТА НЕ РЬКОПЛЯСКА - ВСИ4КИ БЯХА СТЬПИСАНИ ОТ ИЗБОРА - КАК МОЖЕ ДА СЕ ИЗЛАГАМЕ ТАКА ПРЕД ЕВРОПА - ПАК ДАЛАВЕРИ СУС СМС-те - ГАДНА ДЬРЖАВА СМЕ И ТОВА СИ Е :((((((((((((((((((
24
0
 
1
 
! Отговори
Simon преди 15 години
Вие работа нямате ли си, а само плюете по победителите?Какво ще ви стане,ако просто пожелаете на Краси Аврамов успех?Окъде толкова музикални специалисти в тази държава като ''човешка длан'' просто се чудя.Наред с политиката и футбола,това е третата тема ,по която вс са компетентни.Засрамете се и уважете вота на хората,вместо да крякате като кокошки вс година по това време!!!!!!Не вярвам в Европа да линчуват изпълнителите си така,както у нас.Престанете!