Блек Сабат се завръща в оригиналния си състав

Четиримата основатели на групата се събират за нов албум и турне
Обновена: 12 ное 2011 09:59 | 12 ное 2011 09:58,
55
Блек Сабат се завръща в оригиналния си състав
Снимка: Reuters

Легендарната британска група Блек Сабат се събира в оригиналния си четиричленен състав и ще издаде първия си от 33 години насам студиен албум.

Китаристът Тони Айоми, вокалистът Ози Озбърн, басистът  Гийзър Бътлър и басистът Бил Уорд  заявиха на пресконференция в Лос Анджелис, че ще свирят заедно на фестивала Даунлоуд в Англия през юни догодина, след което ще поеме на световно турне.

Новият албум, по който те вече работят ще бъде пуснат през есента на 2012 г.

„Сега или никога. Разбираме се чудесно, всичко е страхотно. Чувството е като да сложиш на ръката си стара ръкавица. Фантастично е“, каза Айоми, цитиран от Ройтерс.

Ози Озбърн, Тони Айоми, Гийзър Бътлър и Бил Уорд сформираха Блек Сабат през 1969 г., превръщайки се в "праотци" на течението хеви-метъл.

След многократни промени в състава бандата се събра в първоначалния си вид през 1998 г. за албума "Реюниън", но се разпадна отново.

Слуховете за завръщането на култовата група, която разпродаде над 70 милиона албума, циркулират от месеци, но досега не бяха официално потвърдени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
3
 
! Отговори
.......... преди 12 години
Не съм чалгар бе *** , но не ми пречи да казвам истината .
52
2
 
2
 
! Отговори
до ........ преди 12 години
*** си майката чалгар смотан. Нищо не разбираш застреляй се.
51
3
 
1
 
! Отговори
аз преди 12 години
Ти си толкова ***, че по-добре ходи да си срежеш вените, *** ***.
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано не е само някаква комерсалка.
49
5
 
4
 
! Отговори
........ до невежите преди 12 години
Ако не са те ще са някои други ясно ? В момента се излагат точно като Лили Иванова. Същата жалка картинка. Да, някога са били добри за времето си но вече не са актуални. Има много по добри от тях. И като музиканти и като идея в музиката и като сценично поведение.
48
3
 
3
 
! Отговори
Octopuss до 45 преди 12 години
Ти за мен си жалко подобие на човек. Ако не бяха тези "мумии" в момента щеше да си въртиш облия *** в някоя чалготека, *** пропаднало. Блек Сабат са най-добрите!
47
3
 
6
 
! Отговори
До 45 преди 12 години
Мумия е ***, че те е пръкнала тъкъв профан! То ти сега стана за смях.
46
0
 
11
 
! Отговори
ан преди 12 години
ПРЕЗ КОМУНИЗМА ДОБРОТО БЕШЕ ЧЕ ИМАХ ПРИЯТЕЛ НА КОЙТО БАЩА МУ БЕШЕ МЕЖДУНАРОДЕН ШОФЬОР. КОЙТО ПОЕМАШЕ ГОЛЯМ РИСК ДА ГО ХВАНАТ НА ГРАНИЦАТА СЪС ТАВИТЕ НА ДЙИП ПЪРПЪЛ ЮРАЙ ХИИП БЛЕК СААБАТ И ДРУГИ МНОГО ИЗВЕСТНИ БАНДИ ПРЕЗ 70 те ГОДИНИ.БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО И НА ТАКИВА КАТО НЕГО СЛУШАХМЕ ТАЗИ ВЕЛИКОЛЕПНА МУЗИКА. НА МНОГО НАРОД СЪМ ДАВАЛ ТАВИТЕ ДА ГИ ЗАПИСВАТ НА ТОГАВАШНИТЕ ПОЛСКИ РОЛКОВИ МАГНЕТОФОНИ УНИТРА НАПРАВЕНИ ПО ЛИЦЕНЗ НА ГРУНДИГ.ЕДИНСТВЕНИТИ МАГНЕТОФОНИ С КОИТО РАЗПОЛАГАШЕ НАСЕЛИНИЕТО НА БГ
45
3
 
4
 
! Отговори
................ преди 12 години
Да , да и един мармот увиваше шоколада в станиол.
44
1
 
9
 
! Отговори
100илов преди 12 години
до предния коментар,старите групи свирят много по добре,а до смешният грамофон в момента в света расте продажбата на плочи естествено не и в България защото тука всеки слуша безблатно осакатените МР3
43
24
 
1
 
! Отговори
............. преди 12 години
На кой му пука изобщо за тия древни мумии. Не усещат ли че на фестивал до новите и не чак толкова нови групи ще станат за смях . То някога и грамофона е вадел звук ама сега е малко комично. Ако се появят на една сцена с група като Рамщайн ще има припаднали от смях.
42
3
 
3
 
! Отговори
кок преди 12 години
ама тия пичове с двама басисти сте ги уредили а поне едно барабанистче нямат ли...уж хеви метъл ще свирят,,,
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Strahotna grupa...Bravo!!!
40
9
 
0
 
! Отговори
Стамат преди 12 години
В "праотци" на течението на *** са се превърнали, ***! :-)
39
0
 
9
 
! Отговори
галактика преди 12 години
За да се слуша музиката им, си е необходима специална душевна нагласа. Тогава се усеща, че наистина са добри.
38
1
 
9
 
! Отговори
tulski преди 12 години
Хубаво се събират в оригиналния състав. За съжаление няма как да се върне времето назад. Блек Сабат са били любимата група на Джеймс Хетфийлд, като малък.
37
10
 
2
 
! Отговори
ZZ Top преди 12 години
NOVIJAT IM ALBUM SHTE SE KAZVA : BACK TO FIND SOME MORE MONEY......Javno recesijata zapochva i ne stigat parichkite , dori i na zapad, NO SHTE GO MINEME V GRAFATA - IZKUSTVOTO NOKOGA NE UMIRA.Da vidime s kakvi idei se vrashtat
36
20
 
5
 
! Отговори
тантрака-тантраката преди 12 години
нема блек нема сабат има само сашка васева
35
0
 
20
 
! Отговори
Hierophant преди 12 години
През далечната 1970-71г в София музика с подобаващо периферно мрачно звучене като на Блек Сабат беше изцяло непозната и наричахме с приятелите на шега, техният тежък ъндърграунд саунд "гробарски" тъй като понятието 'хеви метал" все още не бе известо и добило популярност,без да осъзнаваме че действително заедно с тяхните епигони ще се окажат гробокопачи и гробарите на цяла една идеология на "Соц.реализма"!
34
1
 
28
 
! Отговори
С.К. преди 12 години
Много си ги обичам Black Sabbath, връщат ме в младостта миличките. През 1975 ми подариха плочата Master of Reality. Бях пиян от щастие на фона комунистическия музикален фон по онова време. Да са живи и здрави!