Mr Day за първи път у нас

Музикантите ни гостуват на 10-ти ноември
8 ное 2012 15:12, Петя Славова
0
 Mr Day  за първи път у нас
Снимка: София Лайв Клуб

 Mr Day пристигат за лайв концерта си в София Лайв Клуб на 10-ти ноември. Бандата, известна с мелодичните си соул ритми, гостува за първи път в страната ни.

На сцената ще излязат певец, китарист, диджей и колекционера Eric Duperray, известен със своите повече от двайсет години опит в музикални, артистични и други проекти. От средата на 90-те Ерик става известен с групата Kool Cats Club, като по същото време навлиза и в асид джаз сцената, припомнят организаторите.

Няколко години по-късно работи съвместно с набиращия скорост лейбъл Rotax Disques и основава дуото с Pascal Rioux. Заедно продуцират няколко сингъла и биват забелязани от интернационалната електро сцена, благодарение на звука, който създават, вдъхновен от ранните дни на хаус сцената в Чикаго и Детройт.

Резултатът идва бързо, когато парчето Place is Rockin е избрано от Dimitri From Paris на първата Night at the Playboy Mansion, докато Salvation се излъчва в компилацията Hotel Costes.

През 2007 година, Ерик създава бандата Mr Day заедно с Bruno "Patchworks" Hovart, който е продуцент и басист от фамилията Rotax. Към тях се присъединяват и Raphael Chambouvet – органист с яростни солови импровизации и Remy Kaprielan – със своя солиден груув на барабаните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари