Чучо Валдес ни кани на концерт

Латино-джаз легендата ще излезе на сцената на НДК
4 апр 2013 12:41, Петя Славова
1
 Чучо Валдес ни кани на концерт
Снимка: БГ Саунд Стейдж

Няколко дни ни делят от срещата с Чучо Валдес. Латино-джаз легендата пристига у нас със своя състав Афро-кубан Месънджърс. Те ще превземат сцената на НДК на 9 април в 19,30 часа.

На брилянтното пиано на Валдес пригласят Родни Иларза – ударни, персусионистът Яролди Роблес, басисът Гастон Перелада и вокалистът Дрейзър Бомбале. Всички музиканти от състава пристигат директно от Куба и са готови да заредят публиката с латино и афро ритми.

Валдес е придружаван от своята съпруга Лорена, която е и негов личен мениджър. Световноизвестният латино-джаз пианист живее от някалко години в Испания, която се превърна в негова втора родина. Двамата с Лорена имат 7-годишен син, носещ името на бащата на Чучо, големия пианист на Куба - Бебо Валдес.

Само преди 10-ина дни, на 94-годишна възраст Бебо Валдес – баща, напусна нашия свят. Той свири до последен дъх и бе един от прекрасните партньори на Чучо в концерти за две пиана.

Независимо от тъжното събитие Чучо Валдес обеща на българските си почитатели една прекрасна латино вечер, като освен музика от последния си албум “Chucho`s steps” музикантите ще подберат и най-доброто от своето творчество. Валдес има особено топли чувства към България, която е посещавал няколко пъти преди повече от 25 години и очаква с нетърпение срещите с българските си фенове и музиканти, отбелязват организаторите.

Чучо Валдес е латино джаз пианист номер едно в света. Има осем награди Грамми, три от които латино и още 10 номинации. Кубинската му кръв, произходът му от семейство на известни музиканти и уникалното му чувство за музика са в основата на неговия огромен успех.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А няма ли скоро да има концерт на ония Валдес, дето пее "И ловец съм и рибар съм, на закона ****** *** съм"?