Стотици посрещнаха освободените пленници в Киев

Украинските власти и проруските сепаратисти размениха над 300 души
28 дек 2017 10:00, Елка Василева
145

Снимка: БТА

Стотици украинци се събраха на летището в Киев, за да посрещнат тази нощ десетките военни и цивилни, освободени от плен по време на размяната на пленници между украинските власти и проруските сепаратисти, предаде Франс прес.

Развяващи украински знамена и носещи букети с цветя, хората посрещнаха, скандирайки: "Слава за Украйна! Слава за героите!", освободените мъже и жени при тяхното слизане от военнотранспортен самолет, който ги докара в Киев.

"Скъпи приятели, за вас днес е един много важен ден", заяви посланичката на Франция в Украйна Изабел Дюмон, която придружаваше украинския президент Петро Порошенко в сепаратисткия украински Изток за среща с освободените мъже и жени.

"Ще продължим да работим, за да могат всички затворници да се върнат у дома", допълни тя.

Последва емоционална среща на освободените с техните близки.

Размяната на затворници касаеше над 300 души. Тя бе плод на трудни преговори, в които участваше и руският президент Владимир Путин от няколко седмици. Властите в Киев освободиха 233 души, от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска републики бяха освободени 73 затворници.

Това бе първата размяна на пленници между враждуващите страни от 15 месеца насам. Тя се състоя на фронтовата линия близо до Горловка на около 40 километра североизточно от Донецк и продължи няколко часа.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
7
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
До БобиАМИ РУСКИЯТ ЕЗИК НИКОГА НЕ Е БИЛ ЗАБРАНЯВАН В УКРАЙНА !НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА КАК ТАКА РУСКОТО МАЛЦИНСТВО В УКРАЙНА ИСКАЛО ДА НЕ СЕ ЗАБРАНЯВА РУСКИЯТ ЕЗИК , СЛЕД КАТО ТОЙ НИКОГА НЕ Е БИЛ ЗАБРАНЯВАН ?!
98
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТАМоля ти на кой свят живееш бре?ЛНР И ДНР преди да се самопровъзгласят искаха само две неща - Да не се забранява Руския език и ВТОРОТО И МНОГО ВАЖНО НЕЩО СТАНАЛО СЛЕД МАЙДАНА - НАЦ ТЕР Батальоните които изземваха по онова време местната Власт регион по регион област по област да не стъпват в Луганск и ДонецкИ какво стана? На 9 Май същите тези тер бат си правиха РАЛИ с БМП в центъра на градовете като се забавляваха да събарят всички рекламни табла поздравяващи хората за 9 май !!!!
97
8
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
До БобиКАКВО ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ ТЕ ГОНИ ТЕБЕ БЕ ?!ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА БОРБА СЪС СЕПАРАТИСТИ ,КОИТО ИСКАТ ДА ОТЦЕПЯТ ТЕРИТОРИИ ОТ УКРАЙНА !
96
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 96Не оправдавам - Само посочвам или развенчавам поредния МИТ - взривената ВЕЦ е издавила Хиляди свои и ДА ВСЕКИ ПРИ НАСТЪПЛЕНИЕ НА ВРАГ НА НЕГОВА ТЕРИТОРИЯ СЕ СТРЕМИ ДА УНИЩОЖИ НЕЩАТА КОИТО ВРАГА МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВА - ТАКЕ Е БИЛО ОТ ПАМТИВЕКА И ДО СЕГА.
95
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ГУР БЕТ ЧИ ЯТА 92Ти асимилираш ли какво каза току що?Дай да въоръжим тия за да могат по-ефективно да избиват ония - Това си е подстрекателство към Етническо Прочистване като минимум или към ГЕНОЦИД като програма максимум.ХОРА МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ ПОДОБНИ НЕЩА!!!
94
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиМлъкни бе, какво ми се оправдавашПрочете ли изобщо какво си написал?Ще ми оправдава издавянето на цивилни хора...
93
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 91Неточно както обикновено2 мил граждани на СССР от различни националности са подпомагали а някои и сражавали се на страната на ХитлерХитлер затваря Евреи, *** и прочие според него НЕПЪНОЦЕННИ ГРАЖДАНИ НА ГЕРМАНИЯ в КОНЦЛАГЕРИ и ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ГИ УНИЩОЖАВАВоенно пленници при ХИТЛЕР са ползвани за строеж на секретни обекти - след това е премахвана възможността за утечка на секретна информация чрез разстрел на пленницитеЩтрафбат са ползвани като УДАРНИ ЧАСТИ за да изкупят вината си
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормалните хора в нормалните страни се подготвят за празниците и празнуват! Тези си разменят военнопленници!Луда работа в луди държави! Първобитни отношения!
91
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До СатаНАТО 89СССР отказва да подпише Конвенцията защото по това време 1920-1924 реално на нейна територия има Експеиционни корпуси ПРАКТИЧЕСКИ НА ВСИЧКИ ПО-ГОЛЕМИ ДЪРЖАВИ КОИТО СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ.Относно взривяването на Украинския ВЕЦ - кога става това? В края на Лятото когато нивото на водата е НАЙ-НИСКО и да ако нивото е било максимално щяло е да има много жертви а реално има пострадали само в най-близките села до ВЕЦ и то по всяка вероятност без смъртни случаи но с разрушени къщи
90
4
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ЖАЛКО ЗА ДЪРЖАВА , КОЯТО СЕ СЪГЛАСЯВА НА СДЕЛКА С ТЕРОРИСТИ ,СЕПАРАТИСТИ !НАТО ТРЯБВА ДА ВЪОРЪЖИ УКРАЙНА С МОДЕРНИ ОРЪЖИЯ ,ТАНКОВЕ ,САМОЛЕТИ И ДР. ЗА ДА МОЖЕ УКРАЙНА ДА СЕ БОРИ ПО-ЕФЕКТИВНО СЪС СЕПАРАТИСТИТЕ И ДА ДАВА ПО-МАЛКО ЖЕРТВИ И ВОЕННОПЛЕННИЦИ !
89
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До юбералес И защо най-големите партизански бригади ,най -силното партизанско движение са в Украйна? Нещо ти се губи и пердашиш по скъсани *** .Щ Посрещнати от Гуцалите в Галиция ,а в Украйна ги посреща Ковпак и мощните партизански отряди .
88
4
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
"Нацистите" са водели много по-чиста война от сталинските бесове. СССР е една от страните, отказала да ратифицира Женевската конвенция за хуманна война. Съответно СССР са използвали тактиката на "изгорената земя" при отстъплението, взривили са най-големия ВЕЦ в Украйна, издавяйки десетки хиляди хора, блокадата и гладът в Ленинград са по вина на Сталин, който вкарва армията в града, като в същото време не евакуира жителите. По същество ги превръща в огромен жив щит.
87
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се, че е имало 73 пленници за връщане. Щото обикновено украинските танкове горят заедно с плънката.
86
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕЗ АПРИЛ И МАЙ 1945 Г. ОКОЛО 160000 РУСНАЦИ И УКРАИНЦИ, ПРЕМИНАЛИ НА СТРАНАТА НА ГЕРМАНЦИТЕ И ИЗВЪРШВАЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА СА ИЗБЯГАЛИ НА ЗАПАД, ЗА ДА СПАСЯТ КОЖАТА.ОБАЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СА ПОСТЪПИЛИ ДЖЕНТЪЛМЕНСКИ И ПО МОЛБА НА СТАЛИН СА МУ ГИ ПРЕДАЛИ ВСИЧКИТЕ ДО ЕДИН. ПРПЕДПОЛАГАМ, ЧЕ КАТО СА СТЪПИЛИ НА СЪВЕТСКА ТЕРИТОРИЯ НЕ СА ГИ ОБЯВИЛИ ЗА ГЕРОИ НА СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ.
85
13
 
4
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До юбералесНе се учудвам, че човек с такъв ник сравнява Бандера с Левски.Единственото което показва коментарът ти е пълното безродство на нацистите. Нали така, сам си го казал - когато човек се бори за Родината си, става юбералес.Странно е човек точно като теб да ми обяснява, че в главата ми било каша. Такива като теб трябва да се лекуват!
84
13
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До юбералесЛавров и Путин мислеха че ще се договорят с Потрошенко ако трябва щяха да го подкупят с някой газов договор ... и нещата ще се оправят. Получиха АТОДа Бандера се е борил за Независима Украйна - това никой не го отрича, Но се е борил по най-кървавия, по най-неподходящия начин. Присъединявал се е към Нацистите, Вършил им е "Мръс ната" Работа - Или да го кажем в прав текст Етническо прочистване
83
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 52 Господа 99% от написаното тук са пълни глупости. Четете доклада на Томас Пикети и група икономисти, представен оня ден в ООН. В него ясно се казва,че до към 2050г. средната класа ще изчезне в света. Ше има страшно богати и страшно бедни.Т.н. американска мечта за бедняка станал милионер отдавна я няма, но скоро ще има само милионери ,станали бедняци.Младото поколение днес твърдо ще живее по зле от родителите си, но то е заблудено и още не осъзнава това.
82
13
 
12
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
УКРАЙНА НЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СЪГЛАСЯВА НА ТАЗИ РАЗМЯНА НА ПЛЕННИЦИ ! ТЕЗИ 233 ПЛЕННИЦИ СА СЕПАРАТИСТИ И ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ ПОДЛОЖЕНИ НА ЗВЕРСКИ МЪЧЕНИЯ ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ ! УКРАЙНА ТРЯБВАШЕ ДА ПРЕЖАЛИ СВОИТЕ 73 ПЛЕННИЦИ !
81
6
 
12
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До Виж тиВ главата ти е каша, затова ще ти обясня. Украинците са приели германците като освободители. Много укранци влизат доброволно във Вермахта, в SS ''Галичина'' и в ''Зондеркомандите"' (жандармерия). Други украинци - последователи на Бандера влизат в УПА и воюват срещу германци, полските зондеркоманди и руснаците. Други укранци са мобилизирани (под страх от разстрел в Червената армия). Затова Бандера е герой.
80
12
 
13
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До Виж тиДа Бандера е нацист, колкото и Левски е нацист. Бандера е убиец, колкото и Левски е убиец. Когато човек се бори за свободата на родината си става нацист и убиец. Неизбежно е.