Стотици посрещнаха освободените пленници в Киев

Украинските власти и проруските сепаратисти размениха над 300 души
28 дек 2017 10:00, Елка Василева
145

Снимка: БТА

Стотици украинци се събраха на летището в Киев, за да посрещнат тази нощ десетките военни и цивилни, освободени от плен по време на размяната на пленници между украинските власти и проруските сепаратисти, предаде Франс прес.

Развяващи украински знамена и носещи букети с цветя, хората посрещнаха, скандирайки: "Слава за Украйна! Слава за героите!", освободените мъже и жени при тяхното слизане от военнотранспортен самолет, който ги докара в Киев.

"Скъпи приятели, за вас днес е един много важен ден", заяви посланичката на Франция в Украйна Изабел Дюмон, която придружаваше украинския президент Петро Порошенко в сепаратисткия украински Изток за среща с освободените мъже и жени.

"Ще продължим да работим, за да могат всички затворници да се върнат у дома", допълни тя.

Последва емоционална среща на освободените с техните близки.

Размяната на затворници касаеше над 300 души. Тя бе плод на трудни преговори, в които участваше и руският президент Владимир Путин от няколко седмици. Властите в Киев освободиха 233 души, от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска републики бяха освободени 73 затворници.

Това бе първата размяна на пленници между враждуващите страни от 15 месеца насам. Тя се състоя на фронтовата линия близо до Горловка на около 40 километра североизточно от Донецк и продължи няколко часа.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
13
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До До мазепаИзборите в Украйна не са били под дулата на Десен сектор. Доказателство за това е че бяха признати за легитимни от Лавров а Путин се срещна с Порошенко в Минск.
78
9
 
15
 
! Отговори
Блъди Мери преди 6 години
Крим е рушки, както и Украйна, както и българското Черноморие, а и цялата ви държава ... Рушко е е всяко място по света, където е стъпил смра.дливия ботуш на рушки крепостник .. !!!
77
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украйна! *** то има ли още такава държава?
76
15
 
13
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Украйна никога няма да бъде член нито на ЕС нито на НАТО. Само ручаха жабетата и си съсипаха държавата.
75
13
 
20
 
! Отговори
БГ-Гражданин преди 6 години
Тези от рушката диаспора да се съобразяват с факта, че както Украйна, така и България са суверенни-независими държави и да не тровят форума с рушката си газ, че няма да ги траем вечно.Аман от навлеци и рушки гни.ди, които са нацвъкали екскрементите си както в страните от ЕС, така и в омразната им Америка.Не знам в сибирската *** да има място наречено Малкия Ню Йорк,Малкия Лондон или Малкия Берлин, но навсякъде по света крепостните мужици са създали свои колонии и вмирисват всичко на ***
74
16
 
8
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
... Такава независимост обявяват хърватските усташи (също съюзници на Фюрера) с благословията на Германия. Бандера решава, че ще направи същото, но в плановете на Фюрера, независима Украйна не съществува. Бандера е вкаран в затвора заедно с негови последователи, германците сменят ръководството на УПА и тя продължава да им служи.Така, че пребиваването в германски затвор не означава, че Бандера на е бил нацист и убиец.
73
14
 
14
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
На няколкото незнаещи, но упорито пишещи за антихитлеристката дейност на Бандера ще обясня.Бандера е типичен нацист по германски образец създал и поставил в услуга на Хитлер, УПА (Украинска въстаническа армия). Бандера и "армията" му изпълняват ролята на окупационна администрация в Украина и част от Полша. Също така части на УПА участват в борбата срещу партизаните в много европейски страни.Разривът между Бандера и германците идва, когато той на своя глава решава да обяви независима Украйна...
72
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вадим Рабинович, депутат от Върховната Рада на Украйна, обвини Михаил Саакашвили, бивш губернатор на Одеса, че е наел снайперисти, които са стреляли срещу хората по време на Евромайдана. Той каза това, говори в ефира в предаването "Украински формат"
71
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакайте, чакайте, нали фашистката хунта в Киев не убиваше хора в Донбас и Луганск, какви пленници?
70
12
 
14
 
! Отговори
Българин преди 6 години
СЛАВА НА НАШИТЕ УКРАИНСКИ БРАТЯ И СЕСТРИ !ТЕ ПАЗЯТ СВЕЩЕНИТЕ ГРАНИЦИ НА ЕВРОПА ОТ ВАРВАРИ|ТЕ В МОРДОР!
69
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим е руски. Въпросът е затворен.
68
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според соросистите фашистът Бандера е демократ защото е бил против Русия.
67
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак червените *** да не забравят, че не Украйна е нападнала Русия и влезнала на нейна територия, а обратното. Все едно тук да нападнат България (както и беше 45 г., поради което и всички ги мразят).
66
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според болшевиките Бандера е бил фашист, защото е биол против комунистите.Всеки, който не е комунист се обявява за фашист.Разбира се той никога не е бил фашист, дори напротив, но това е още една лъжа на фашистите, които днес управляват РФ.
65
9
 
8
 
! Отговори
До мазепа преди 6 години
Странна работа - изборите в Украйна, на които спечели Порошенко, бяха обявени за легитимни, независимо, че страната бе замръзнала пред дулата на Десен сектор. Поради тази легитимност - санкции нямаше и няма.А референдума в Крим, проведен под дулата на руските войници там, бе обявен за крайно нелегитимен. Нищо, че украинските избори бяха предшествани от окървавения Майдан, а физическото насилие в Крим бе нулево - осъждане, санкции, всичко си бе по правилата...Не е ли удивително всичко това?
64
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БАндера е лежал в нацистки концлагер, интересно как е бил фашист?Това е въпрос към путиновите фашисти.
63
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Гемрания руската диаспора е много голяма. Така че леко кутевистите да се запознаят с фактите, полсле да пишат платени глупости. Руснаците защо ходят да живеят в Германия като е толкова лошо?
62
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е чакай сега нали руснацие не убиваха, не пленяваха хора? Нали само украинците за зверове?Нали путинската пропаганда и кутевистите ни заливат денонощно с това колко лоши били "фашистите" бандеровци (нищо, че Бандера е бил против Хитлер и е лежал в нацистки концлагер)?
61
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а хиляди посрещнаха героите от Донетск и Луганск -ИСТИНСКИТЕ РОДОЛЮБЦИ И ГЕРОЙ а не братоубийци като бандеровците
60
4
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До До мазепаМоля ви, не учете историята от филми. Точно при волин се избиват помежду си полски ''Зондеркоманди'' - платени съюзници на Хитлер и УПА - украински антихитлериски доброволци.