Сблъсъкът Москва-Вашингтон... следва продължение

Все по-малко ще стават точките на разбирателство между тях
4 яну 2018 13:50, Екип на Bloomberg
36
Сблъсъкът Москва-Вашингтон... следва продължение
Снимка: Bloomberg

В отношенията между Русия и САЩ се наблюдават много интересни тенденции. На първо място в Руската федерация предстоят избори за президент, които очевидно Путин ще спечели. Във вътрешнополитически план авторитетът на Путин изключително много нарасна, като той ще използва този си авторитет, за да възвърне на Русия статуса на глобална суперсила, равностойна на САЩ.

Това коментира в  "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria специалистът по международна сигурност, преподавател в НБУ и бивш зам.-началник на военното ведомство Румен Кънчев.

"Що се отнася до икономиката на Русия, там има една нова тенденция. През 2017 БВП на страната бележи 1,3% ръст, като тенденцията се очаква да се засили през 2018. Тоест може да се каже, че Русия излиза от икономическата рецесия", посочи още Кънчев, посочвайки и друг фактор – засилващата се роля на Москва в Близкия Изток. Очаква се и Кремъл да продължи с усилията си да не позволи на Украйна да се ориентира на Запад.

Тенденция на модернизация на армията – сходна тенденция както в Русия, така и в САЩ.

"Тези тенденции показват, че най-вероятно геостратегическото напрежение между тези две държави ще се изостря, като точките, в които може да има съгласие, ще стават все по-малко", прогнозира експертът.

Вижте повече във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
23
 
! Отговори
:):) преди 6 години
абе какво подскочихте като ужилени, един ви каза истината и рев до небето....големи експерти по Русия станахте. На Товарища Путин му дреме на шмай зера за една шайка ревльовци у Бг то.Толкова са зле руснаците че се чудят къде да си резервират лятото, Адриатика, Тунис или Турция. Не дрогирано пияната скандинавска пап лсч носи доход по морето, всеки гледа да удуши "бедните" рашки.
9
7
 
18
 
! Отговори
до USA преди 6 години
А ти до USA скоро ходил ли си, та знаеш? Или само повтаряш лозунги от 90те?Американец (завършил университет) последно ми обясняваше как си берял безплатен бензин от чуждите резервоари.От близо 10 години в САЩ се наблюдава "обратно изтичане на мозъци". И за индинциите е прекалено мизерно там вече. За специалист с хубава професия, други страни са по-атрактивни. Обикновенните американци (не тези по-филмите) кучета ги яли.
8
8
 
16
 
! Отговори
Ваня преди 6 години
До USA-4: Научи съставните на БВП! И какви са цените на военните стоки в двете държави! И трето -- от 1980г САЩ не произвеждат нищо високотехнологично, тоест - изостават с поне 10-на години ! Пък и война се води с техника и подготвени хора, а не с лозунг, манипулации и заплахи! Справка - РЕАЛНОСТИТЕ в света от 2006 насам !
7
12
 
5
 
! Отговори
Striker преди 6 години
Дургара Кънчев много му се иска, *** и той като кокошката деот сънувала!:)))) 1.7% от нищо пак е нищо, Джонииии
6
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин в Хага??? Може, но на парад, да поздрави победоносната армия. Тоя Сорос съвсем ти е промил изпържения от наркотици мозък.
5
14
 
6
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 6 години
На незнайния пореден Кънчев, искам да съобщя, че по официални данни така нареченият резервен фонд е изчерпан и останалите няколко милиона в него са заприходени от тази година в пенсионния фонд на РФ. Така, че джуджето изпапа няколко милиарда за 3 години за да води войни тук и там.
4
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя "специалист"явно черпи информация от незнайни източници?!Официалната руска статистика дава други числа, които са притеснително лоши, рецесоята ще се увеличава, покупателната стойност на рублата пада, заплатите са много ниски, минималната заплата в Раша е 250 лв....четете повече руска преса за да разберете какво става. Русия с Путин потъва безвъзвратно и това руснаците го разбират вече.Ще стане като в Иран, хората обедняват, а държавните служители богатеят...очаквайте революция и Путин в Хага
3
25
 
12
 
! Отговори
USA преди 6 години
Какъв сблъсък може да има между страна със 700 милиарда военен бюджет и такава с 40 милиарда? Между страна с бвп от 20 трилиона и такава която няма и 1 трилион? Стандарта на живот и заплатата на американеца е поне 10 пъти по голяма от тази на руснака. Рускините биха си продали бъбрека за зелена карта. Русия е периферия/суровинен придатък/бензиноколонка и незнам защо по цял ден ни занимавате с нея? Вероятно заради червените пенсионери, които ви четат сайта. САЩ, ЕС и (донякъде) Китай са играчите.
2
19
 
11
 
! Отговори
Емигрант преди 6 години
Какво друго да каже мурзилката Кънчев,след като дрогарите от КГБ са изровили досието му и са почнали да му припомнят славните, безметежни,комсомолски времена!!
1
23
 
9
 
! Отговори
Fake News преди 6 години
Това са фалшиви новини атакуващи демокрацията Тръмп каза, че САЩ ги очаква фантастична година завиждайте каскети.