Росен - Горския се гръмна, но през гори и по пътечки... сгази закона!

От години бе издирван, без документи, адрес, волен да убива
8 яну 2018 07:00,
107
Росен - Горския се гръмна, но през гори и по пътечки... сгази закона!
Снимка: МВР

Росен Ангелов бе открит, но мъртъв, самоубил се с един изтрел в слепоочието.

В неделя следобед тялото му бе открито във вила около Луково - районът, който дни наред бе заварден от полиция и всяко едно камъче бе претърсено за следи от мъжа, който хладнокръвно разстреля шестима в новогодишната нощ.

Росен Ангелов, известен като "Горския човек", обявен за издирване преди 8 г., без документи, без адрес и работа, живеещ в незаконна къща в малко селце в Искърското дефиле, вдигна на крак държавата и взриви обществото с жестокостта си.

Още по темата

Сюжетът с масовото убийство показа абсолютното беззаконие и хаос, които царят в страната, защото още 594 души, осъдени да лежат в затвора, си живеят безметежно на свобода.

Задочно обвиненият за убийствата 56-годишен мъж се измъкна под носа на полицията в четвъртък.

Тогава МВР обяви, че Росен Ангелов е изключително опасен - има пистолет, а в къщата, където е живял, са открити запалки от гранати. Освен това имал намерение да се сдобие с дългоцевно оръжие.

Разследващите обявиха, че килърът дори не се е придвижвал по нормални пътища, а избирал да мине през гори и планински пътеки.

Много е съмнително дали рецидивистът Ангелов е издирван през годините. Първата снимка, разпространена от полицията в четвъртък, се оказа неактуална. Затова бе пусната нова.

Росен е лежал на два пъти в затвора - първо е осъден за кражба през 1984 г., след това за изнасилване през 1999 г. Освободен е предсрочно през 2002 г. Седем години по-късно е осъден за блудство с малолетна, извършено през 2007 г. Още преди края на делото обаче той изчезва и оттогава е неоткриваем.

Как е преживявал през следващите години, от МВР могат само да подозират - помагал на различни хора за дребни работи срещу заплащане и взимал назаем. Покрай изпълнението на подобни поръчки се запознал и с убитата Кети Кюхова.

Според МВР двамата са имали интимна връзка около 6 месеца, не е ясно кога е приключила. Какъв е бил мотивът на Ангелов да убие жената и семейството й разследващите не можаха да кажат. Залага се обаче на личния мотив.

Разследващите представиха и по-пълна картина на това какво се е случило в ужасната нощ. Кети Кюхова е била убита първа. Жената не е застреляна там, където е намерена - в резервоар на около 3 км от къщата й в Нови Искър. Предполага се, че Ангелов я е примамил на среща и тя отишла да го види заедно със семейното куче. Мъжът й Неделчо Юнаков се е притеснил, че нещо може да се случи, защото кучето се върнало само, и се е обадил на сина си Георги да се прибере, защото има проблем.

След убийството на Кюхова на неизвестно засега място Ангелов се отбива в къщата, където застрелва останалите петима души. Юнаков, синът му и майката на Кюхова Еленка са убити на първия етаж на къщата. Двама мъже са оказали съпротива и затова имат рани по ръцете и краката, смятат разследващите. Дъщерята на Кюхова Нанси и приятелят й Боби са застреляни на горния етаж. Според разследващите те след началото на стрелбата са избягали и са се крили там. Загадка остава защо не са се опитали да се обадят на някого или да избягат от къщата. Според разследващите Ангелов е проверил всички помещения на горния етаж, като дори е разбивал врати с ритници, за да провери кой се е скрил вътре. Направил е опит да прикрие следите си, местел е телата. След това се е върнал със семейния автомобил за тялото на Кюхова и го е хвърлил. Майка й била ликвидирана, защото знаела за връзката й с Ангелов, твърдят от прокуратурата. Самата Кюхова споделяла пред заподозрения, че има проблеми с мъжа си, а Ангелов я ревнувал от него.

Прокуратурата разполага с категорични доказателства, че именно Росен Ангелов е извършил убийствата. Намерени са и ДНК следи. Готова е и аутопсията на телата. На Ангелов са повдигнати обвинения задочно, но той така и няма да се изправи пред Темида - сам избра своя край - самопротреля се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
12
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До даНикой не говори за предишните му престъпления. Говорим за сегашното. Защото е много лесно да се обяви един доказан рецидивист за виновен по дадено престъпление отколкото да се свърши реална работа и да се търси истинския виновен. И за Вероника мисля, че беше момичето от В. Търново търсиха търсиха и накрая изкараха един клошар виновен. Дали е той или не само Господ знае. Даже и баща и обаче не вярваше да е той.
57
2
 
19
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
От всичко това следва, че цялата история смърди от космоса направо. Как за толкова убийства експертизите се бавят с месеци, и все немогат нищо да намерят,а сега експертизите бяха готови още преди жертвите да са изстинали? Нещо МВР много бързо си нагласи обвиняемия. Има толкова престъпления в който експертизите се бавят не години, а десетилетия и изведнъж обвиняемия е ясен още преди да се обяви убийствата. И как намериха информация за къщата в която се е крил и тн. , а 9 години нямат информация.
56
4
 
6
 
! Отговори
да преди 6 години
нищо лошо няма в това,че не е жив-един п'аразит по-малко за изхранване от държавата в затвора..и като се има предвид,че щеше да е доживот...десетилетия на топличко, нахранен...чиста работа..ааа, и тия глупости,че бил изкупителна жертва...стига, стига..той и за предните влизания в затвора сигурно пак е бил.."жертва":)))
55
0
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
На мен ми е чудно, защо кучетата не са го надушили веднага, когато става дума за някакви си 500м изминати пеш?Все пак добре, че се е гръмнал сам. Няма да го храним и него.
54
1
 
21
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Да не говорим за факта, че в подобна ситуация лице с такава психика просто би дал последен отпор и би натръшкал колкото се може повече преди да се самоубие. Като се добави и факта, че за пореден път показа на цялото общество колко кадърни са всички служители на министерството на вътрешните работи - и на полето и тия в офисите картинката става направо плачевна. 1 човек направи целия държавен апарат не смешен, не жалък, а направо даде повод в ефир за тоталното закриване на всички силови структури!
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
45, правиш забележка,а ти.........моля обясни ти как казваш изреченията ето тук след като всички ги четем, а не чуваме- мислете, когато пишете,говорите, четете. Мислете, мислете, НАПЪНЕТЕ МОЗЪЧНАТА ТЪКАН И МИСЛЕТЕ......
52
2
 
18
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Първо имаме човек който в продължение на 9 години прави цялата държава смешна. Изхождайки от това той очевидно знае отлично как да да не привлича внимание и как да се движи под радара. От това следва, че цялата тази история е абсурдна. Крил се е толкова време, за какво му е да привлича нежелано внимание към себе си? Със сигурност е знаел, че ако избие толкова хора ще го погне цялата държава! Дори да приемем версията за връзка с една от убитите имал е достатъчна преднина като я гръмне да се омете
51
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Росен е водил тежък живот, на ръба на оцеляването, прехождал е ежедневно над 10 км., нямало е с кого да комуникира, бил е изцяло асоциален, това е формирало архитектурата на изкривеното му съзнание. Трябва да внимаваме кого допускаме до себеси, още повече до интимния си свят. Трепнала е нова любов, после е омръзнала много скоро на жената и тя стопира, е да де ама е натиснала спусъка на човек който не е трябвало да допуска изобщо да навлезе в личното си пространство..Внимавайте с кого общувате.
50
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След убийството на студентката в Свищов,пак от рецидивист ,който трябваше да е в пандиза.Власта уж започна издирване на хората които имат влезла в сила присъда ,но все още са на свобода!!Явно през тези години полицията нищо не е свършили,щом 594ма ,доказани престъпници са сред нас!
49
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убиха човека 100%
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И премиера ни също вече десет години безнаказано коли и беси.
47
1
 
13
 
! Отговори
Прочетете и четете преди 6 години
В други сайтове мрежата я има актуалната версия по този случай...повече от пикантна е и няма нищо общо с гпреизложеното.
46
2
 
21
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Божеее стига сте писали глупости. Прекалихте вече. Стана така както е удобно за високостоящите личности. И не ни правете на ***. Народа не е ***. Повтарате случката с Мирослава от Перник. Стига вече стига...
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Южна Кореа за съмнение за близък на министърпредседателката 500 000 излезнаха на протест,докато не е свалиха!!!Тук дясната ръка на Буда го записа,как прикрива Мишо Бирата и народа седи и скимти...........И на онези естествено им стана ясно че могат да правят ,каквото си поискат!!!Тук се протестита,само срещу заплащане!Ето горските искат ,като в Щатите да гърмят на месо ако са нападнати органите на реда!Познайте депутатите,кой ще защитят престъпниците или правораздавателните органи!??!?!?!?!?
44
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обърнете внимание, че в р.Искър официално намериха още едно тяло, но не се спомена нищо за този човек - кой е и т.н.
43
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така..тоя Росен се самоубил, а убийците на фамилията къде си пият сега уискито питам?
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дядката, когото ченгетата са замъкнали за поемно лице, ги издъни. Иначе нещата щяха да приключат още преди 3-4 дена, без да се налага да гонят Росен Ангелов по горите.
41
2
 
26
 
! Отговори
boby преди 6 години
По тая история направо може да се направи еФтина холивудска кримка с очакван край. То бива нагласена работа, ама тия тотално се оляха.
40
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко беше подготвено от слугинският "журнализъм"!Където този без съд и присъда отдавна беше нарочен за убиец и стадото нали си е тъпоглаво и слуша медиите и НЕ мисли..........!Какво искаш от народ ,който наистина си вярва че прогресира и избира(не че всичко не е манипулирано ,не че и всички не са такива) един страшно жа,,,,лък,безмо...зъчен и гну,,,сен деби...л!!!
39
1
 
16
 
! Отговори
Xoli преди 6 години
Fakenews.