Руски изтребител прехванал разузнавателен US самолет

"Опасното взаимодействие" е станало вчера по обед над Черно море
Обновена: 30 яну 2018 08:33 | 30 яну 2018 07:40, Анисия Иванова
169
Руски изтребител прехванал разузнавателен US самолет
Архив: Reuters

Руски изтребител Су-27, спазвайки всички норми на безопасност, е прехванал над Черно море разузнавателен самолет ЕР-3Е Ариес на американските военноморски сили, който се е движел към границата на Русия, предаде ТАСС, като цитира пресслужбата на руското министерство на отбраната.

Това е станало днес около обед, като в неутрални води е бил забелязан американският самолет, приближаващ се към границата на руското въздушно пространство. След като американският самолет е променил курса си встрани от въздушното пространство на Русия, руският изтребител, който го е придружавал по време на прехващането, се е върнал на летището, откъдето е излетял.

Пресслужбата на Шести флот на американските военноморски сили обаче съобщи, че прехващането е станало по небезопасен начин, тъй като руският изтребител се приближил на около 1,5 метра от американския самолет и му пресякъл територията. Прехващането е продължило два часа и 20 минути.

Руският изтребител е влязъл в "опасно взаимодействие" над Черно море с разузнавателен самолет на американските военноморски сили, като се е приближил на метър и половина и е преминал точно пред американския самолет, посочи в изявление Държавният департамент на САЩ, предаде Ройтерс.

"Ние призоваваме Русия да преустанови тези опасни действия, които увеличават риска от грешна преценка и създават опасност както за екипажа на двете страни, така и за въздушен сблъсък", се посочва в изявлението.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
20
 
10
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
До 92 :Изтребител на *** неможе да лети до американската граница ,просто защото немогат да го закарат до там.Другото което е САЩ е най-силната и влиятелна държава в света с най-много съюзници и нейни изтребители могат да се летят в Черно Море колкото си пожелаят и дори да се чувстват в у дома си ,повече от руските пияници,защото всички крайбрежни държави са членки на НАТО.Русия неможе да си позволи да обикаля света ,защото никой няма да й позволи..смисъл руснаците са световни джуджета.
89
3
 
19
 
! Отговори
опаа преди 6 години
Та помежду другото само да попитам: Чив го е търсил краварския таралясник в акваторията на Русия,какво хамериканските мекокиткови пилоти са се съвокуплявали и увлечени в любовната си игра леееееееко се поотклонили от курса или героично са спасявали Русия от космически набег от Алдебаран.За какво реве мекокитковата краварска авияция,да не иска руснаците да поемат лечението на "депресираните" хамерикански гей-пилоти,или да им осигуряват безплатни памперси при навлизане в руски води ?
88
2
 
13
 
! Отговори
Спомени преди 6 години
Пример за "опасно взаимодействие" е 60 година когато ПВО на СССР сваля U2.Сега всичко си е ОКИ защо"Прехващането е продължило два часа и 20 минути."Хамериканците (и нашите новинари) премълчават че целта е сханиране на честотите на радарите и отчитане на времето на реакция на ПВО, чийто поръчител вероятно са урките...
87
1
 
13
 
! Отговори
рускиня до 89 преди 6 години
Алкаша с памперс ли е бил?--------------Аха, но го прехвърлил в кабина на американеца. Как да не помогнеш на колега в труден момент.
86
16
 
5
 
! Отговори
Реално преди 6 години
Русия и България са бедняшки държави, с тази разлика че в Русия има 150 млн народ и природни ресурси което им позволява да са световна сила. Ако един от двата фактора липсваха, щяха да са редом с банановите републики с техния манталитет.
85
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алкаша с памперс ли е бил ?
84
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те презовавали Русия да преустанови тези опасни действия, само каква наглост от страна на краварите.Не знам сащ да имат излаз на Черно море, обаче Русия е близо до Черно море, и е в пълното си право да защитава границите си.
83
6
 
19
 
! Отговори
Сталин преди 6 години
къде е черно морте къде е америка и кво прай американски изстребител тука ??? товарищи?
82
7
 
5
 
! Отговори
ауу преди 6 години
уж го прихванал ама не му държи да го награби и го пуснал
81
2
 
4
 
! Отговори
не бе преди 6 години
До БобиС въздушната си струя "натиска" надолу другия самолет. Така го принуждава да слиза надолу кум земята в случая морето. Това е "прехват". Изтребителя като по бърз започва да контролира другия по този начин
80
4
 
5
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До ахо, рускинчетоЧуваши? А дали те се припознават като българи - или като чуваши? Това е първото.Второ - противоречите сами на себе си - оказва се "гадните руснаци" не са унищожили българите в чувашия, нито им пречат да упражняват езика си.
79
4
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До АБВПресичането на Курса на самолета и "Разтърсване" е едно от нещата които се появяват с реактивните самолети. Използва се точно за това - да РАЗТЪРСИ БУКВАЛНО Самолета който е с неопределена идентичност(не си е пуснал транспондера)Защото следващото е предупредителни изстрели пред носа на нарушителя и накрая изстрели на "месо"
78
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 72Турция Разполага с 3 АУАКСА които пре спокойно се префасонират за разузнаванеЗащо няма новини че Турски Самолети са летели около границите на РФ?Защо ВСЕ АМЕРИКАНСКИ самолети летят на разузнаване?Защо Български Ан-30 не лети на разузнаване от височина 10000м Оптическото разузнаване позволява да се виждат обекти до 150км далечинаА защо Ил-20 лети в Черно море и Балтика - А къде да лети? Да разузанава Бившите СССР страни? или Северния Ледовит океан да брои бели мечки?
77
14
 
5
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
До <><> 74Ти си бил много на "ти" с бойната авиация! Само за сведение, никой друг, освен завършен тъ. Па. Нар не може да направи такава маневра. И как разбра, че се били изпускали в гащите? Там ли беше, ска. Пан русофил?
76
2
 
10
 
! Отговори
Прасчо преди 6 години
Що ще майка си американски разузнавателен самолет, край руската граница и то не коя да е, а тази в Черно море ? Морски крави няма в Черно море. Да си облитат Беринговия проток, там да се "бодат" с рашките !
75
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 67Ано умни - ти забравяш нещо много важно. Военното производство на Германия през ВСВ като се почне от 1941 година всеки месец се е увеличавало до Април 1945 НЕЗАВИСИМО ОТ НАИСТИНА ЗВЕРСКИТЕ И ГЛОБАЛНИ БОМБАРДИРОВКИ НАД ГЕРМАНИЯ И ЧЕХОСЛОВАКИЯ. Април 1945 СССР войски започват да завладяват вече основните производства които за да се спасят от САЩ/ВБ Бомбардировки от края на 1943 са ДЕЦАНТРАЛИЗИАНИ тоест за да унищожат Цялото Немско производство трябва да бомбят и малките села.
74
2
 
6
 
! Отговори
рускиня до 72 преди 6 години
"какво правят руски изтребители на границите на Естония , Турция". предполагам ти си от ония 80%? или много зле с география? Естония , Турция граничат с Русия. на шведска и Германска територия руски самолети не са навлизали
73
0
 
5
 
! Отговори
ахо, рускинчето преди 6 години
Тиу за чувашите чувала ли си, като си подхванала темата за Волжска България? Едни такива бели и руси, всичките говорят на бъкгарски по-добре от теб.
72
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автентичен запис от американската кабина: Рашън рокет ин дъ асс! Рашън рокет ин дъ асс!!!!
71
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Руски военен разузнавателен самолет Ил-20 вчера наруши въздушното пространство на Естония, съобщи днес генералният щаб на естонските въоръжени сили, цитиран от ТАСС""Руски военен самолет наруши за кратко време въздушното пространство на Израел и това е това е втори подобен случай."Държавите са много ...почти няма държава , която да не е попадала под провокацията им. Само турците си свършиха работата.