В Турция взеха на прицел... лявата ръка

Фетва на Дианета препоръчва да се яде и пие с дясната ръка
6 фев 2018 10:30, Елка Василева
113
В Турция взеха на прицел... лявата ръка
Снимка: архив, Reuters

Дианетът или управлението по религиозните въпроси на Турция издаде фетва, в която на мюсюлманите не се препоръчва да ядат и пият с лявата ръка.

"Определяйки общите принципи за храненето и пиенето, пророкът Мохамед не е смятал за приятно използването на лявата ръка. С лявата ръка ядат и пият шейтаните, затова той е учил да се яде и пие с дясната ръка. Всеки мюсюлманин трябва да се вслушва в съветите на пророка, затова заедно с останалите правила родителите трябва да учат цетата и на това", се казва във фетвата.

Отбелязва се, че е допустимо лявата ръка да се използва в случай на физически недостатъци, пише РИА Новости.

По-рано Дианетът издаде фетва за развод, съгласно която съпрузите могат да се разведат по телефона, факса или електронната поща, ако мъжът три пъти изговори или напише думата talak ("развод" на арабски).

Жената обаче трябва да се убеди, че съобщението е изпратено наистина от нейния съпруг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
18
 
! Отговори
Уую от Пичковци преди 6 години
Кой пророк ги учел .Да не онзи който се оженил за 9 годишно момиче при това и консумирал брака си. Ами щом ще използват десни ръце и за ядене и подмиване значи леви не им трябват.Могат да използват десните ръце да си резнат левите.
28
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Семейството за тях е мъж ,който има пълна власт и жена, която е майка и слугиня ! Дори образованите туркини са с такова самосъзнание! Който твърди друго , просто не е имал работа с тях и не го познава !
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АйшеЛеле майко! АЙШЕ какво се водиш спрямо "Джен-дър конвекцията", че султана иска да ти отреже лявата ръка. Избирай СВЕТКА ТУРЦИЯ оставена от АТАТУРК или ОТОМАНСКА на султан ЕРДОГАН!!!! Какво и да избереш е грешка.
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голем късмет имаме с този съсед Турция. Ататюрк им оказал пътя на развитие, болника Ердоган ги връща назад. Има и интелигентни хора там, колко ще го търпят не знам. Само с България засега се държи кротко, защото наш Бочко така му се е навел, даже сам си слага вазелин. До кога ще е така не знам, но на него никой не чу вярва. Когато имахме СС 20 и СС 23 бяха кротки като агънца.Направи се на велик болника и свали руския самолет. Путин го пожали, а трябваше да го изпече. Грешка!Днес щеше да е спокой
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали някакъв ходжа им позволи да ползват тоалетна хартия...Важното е да има религиозно начало във всичко.
24
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция и Русия са еднакво изостанали в Средновековието !Само дето Турция е много по-богата.
23
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Християните няма как да го разберат защото не се подмиват след тоалетна,а именно лявата ръка се използва за физиологични нужди
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изпитвам съчувствие към всички мюсюлмански жени!!!
21
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13Голяма защита на патриархална Турция. Май много турски сериали гледаш и нещо си се объркал. Жената там не е поставена на пиедестал. Това което го гледаш по сериалите е промиване на мозъка и глупост и не отговаря на истината!!!Може да са подписали ИК но разбирането им спрямо жените е като в 15 век
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А с коя ръка ще си играят с патетата?
19
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но не пишете че мъжът е длъжен да издържа семейството и ако жената иска пари трябва да даде,това в БГ дали го има
18
23
 
3
 
! Отговори
Айше преди 6 години
Не искаме да влизаме в Европа, а да я завладеем! Исляма е истинската религия и действително с лявата ръка пият и ядът само Шейтаните! Турция е велика, скоро ще станем 100 милиона! Иншаллах!
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердо ака брутално върху завета на Ататюрк, който се опита да извади турците от тъмното, средновековно ислямско блато.Жалко.
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това държава,която иска да влезне в Европа. И след 1000г няма да стане. А това за развода по телефона зависи само от мъжа. Жената и да я бият и тормозят не може да се разведе ако мъжът не го иска. Това го пиша за защитниците на ИК,която уж щяла да защитава насилието над жени-пример Турция е подписала конвенцията,но какво от това!!!
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А като се налага да къпят, за да се грижат за бебетата, малките си деца и възрастните си роднини, които не могат да поддържат сами хигиената си, тогава и двете им ръце ли са прокълнати и " нечисти"??? Що за глупости са това???
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пиша с лявата пъка, значи след някоя-друга година когато уохабизма завладее окончателно Турция ако ме видят как ям с лява ръка лошо ша им стане.. а ако видят че ям и свинско, край! 20 камшика на площада
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5Толкова религиозна, че се върна в ерата на османската империя! И тука в комунизма не са давали да има хора с лява ръка ама Турция да обясни чрез султан Ердоган, защо прокарват "Истанбулската конвенция" с леви наклонности "джен-дър" или тя се води от светска Турция срещу тази на султана отоманска Турция. Някой почва много да се омешва в паралелните светове и са далеч от реалния свят!
12
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриархат. Семейството е на първо място. Мъжа най-възразстния член от семейство се уважава с всичките му плюсове и минуси. Той държи "хляба и ножа" и думата му е последна. Твърде морални. Държи се на семейните устои, жената е на пиедестал. Майката жената, която е изградила това семейство с раждането на децата, тяхното възпитание и образованието което им е дала. Отдадена на децата си с любов и обич да израстват, като едни големи, добри и люби хора. Изпълнени с уважение към ближния и почит.
11
0
 
14
 
! Отговори
101 преди 6 години
До 3MТия са бетер Лас Вегас,развеждат се по телефона!
10
3
 
16
 
! Отговори
Бат Баян преди 6 години
Инак Босфор Тв всеки ден по няколко часа ни залива с турски сериали, които не стават за нищо. Едни криви мъжки мустакати мутри и засукани женски. Сценариите все едно и също. Говорят нон стоп с телефони марка Ябълката. Пфууу. Друго си е да гледа човек Ментовские войни, Викинги, Живите мъртви. Даже нашите сериали са в пъти по добри от турските.