Турция купува от Русия хеликоптери Ка-32

Машините са многофункционални – за транспорт, при спецоперации
8 фев 2018 09:50, Елка Василева
89
Турция купува от Русия хеликоптери Ка-32
Снимка: архив, Reuters

Хеликоптери руско производство тип Ка-32 ще бъдат доставени в Турция.

Договорът за сделката е бил подписан между руската Росавиация и турската Генерална дирекция за гражданско въздухоплаване по време на изложението Nais-2018.

Споразумението фактически създава подходящи условия за лицензиране на вноса на руски въздухоплавателни машини на турския пазар. Първата пратка хеликоптери Ка-32 ще бъдат доставени в Турция през тази пролет.

С лиценза и останалата документация, които турската страна е дала за хеликоптерите Ка-32 на Росавиация, тя възнамерява да осигури режим на сигурност на руските машини като този на машините собствено производство.

Преди това от руския хеликоптерен холдинг бе съобщено, че през тази година ще бъдат доставени 3 броя пожарогасителни хеликоптери Ка-32, единият от които е за фирмата Каан-Еър.

Хеликоптерите от типа КА-32 са многофункционални, ползват се за гасене на пожари, превози, за транспорт на болни и ранени, а също и при специализирани операции.

Русия продава хеликоптери от този тип на Канада, Испания, Португалия, Швейцария, Китай, Южна Корея и Индонезия.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нарочно в статията не се съобщава за какви пари става въпрос, че има една НАТО-вска държава дето има само 2 военни самолета - "Миг - 29" и то и те са в ремонт.В тази държава няма пари за заплати, няма пари за пенсии, няма пари за военна техника, няма пари за нищо.
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия дни Русия, Иран и Турция ще се срещнат на високо равнище в Истанбул
21
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
18, Доколкото САЩ си купуват ракетни двигатели е измислено от руската пропаганда, ще приемем цената като довод. Американците правят много изстрелвания и това е от значение. Вижте Мъск какво построи! И то е руски двигател сигурно:)))) Но рашите купуваха! (Франция им спря последната доставка) френски кораби е следствие на факта, че те ИЗОБЩО не са в състояние да ги произведат. Ако можеха мямаше да харчат 2-3 пъти отгоре, освен ако не са кръгли ***! Пък може и така да е:)
20
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен11; Тежи ли ти? Плащай и купувай и ти. Горският пожар на Пирин продължи три дена. Ако имаше няколко такива хеликоптера щеше да бъде потушен за един ден. Глупчо, глупчо, от завист и злоба дори и истината не можете да видите а тя е, че по света се плаща с пари а не с жива плът на проститутките в Родината. Когато имаш пари и плащаш си достоен човек, когато легнеш под някого за да платиш си просто к*рва. Това е разликата и за това вас като нация ви имат като к*рви по света, нямате пари.
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъдете спокойни турците имат боен хеликоптер АТАК собствено производство,но интереса клати феса както вие обичате да казвате ,това е жест към руснаците че могат да имат доверие към турците,тази сутрин ЕРДОГАН и Путин пак са имали телефонен разговор
18
1
 
25
 
! Отговори
batevale преди 6 години
КА32 е най-добрата машина за гасене на пожари в момента . Взема 5 пъти по-голям обем вода и препарати от Бел 412..........Наистина много добра машина . Южна Корея ги ползва около 15 години вече , а Испания и Португалия - повече от 10 години.......
17
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали си правиха всичко сами, бе??? Нали са суперсила? ========= Те и Сащ правят всичко ама купуват руски ракетни двигатели !!!Те и руснаци правят всичко ама купуват военни кораби от Франция !!!Не си мъчи празната шамандура няма да разбереш защо това :)
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция и Русия - любими теми за тролене! А може и малко Иран! А вожда се стяга за избори!
15
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1; Звиждаш, злобееш, мразиш. Защото ти дори и такъв хеликоптер не можеш да си купиш.Нямаш пари. А без пари не дават. Злобееш защото нямаш политик който може да каже на Германия, Франция и САЩ да си седнат на меките части и да си гледат работата. Злобееш и потриваш ръце( както си правил винаги през вековете) и чакаш и ти да се облажиш от остатъка при случай,че някой свърши черната работа на фронта.Нямаш си и на представа къде си ти и къде е Турция защото не си излизал от 52М2 панелка
14
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо ново от Рускотурската империя !
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
8, и в Австрия има Лада Нива! В нашето градче са три! Собственост на общината. Монтирали са им снегорини:))))))) Жалко, че няма как да ви кача снимки! Единият шофьор ми е съсед. Използва я също да си вози фуражи за кравите! Защо да не се купува нещо за без пари като може да върши такива мръсни работи?!
12
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да им се признае на комшиите, че умеят да си гонят интереса! В НАТО са, но това не им пречи да си поддържат търговски отношения с Русия. Щото най-много ресурси и резерви на питейна вода има точно Русия. А след време питейната вода ще е кът! Така че най-разумно е държавата ти да пази неутралитет (Финландия или Швейцария или Норвегия) и да си поддържа търговия с всички. Но от де толкоз акъл от тиквите ни? Или от глупавия ни народ озлобен?
11
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали си правиха всичко сами, бе??? Нали са суперсила? Айде резнаците тук да се изкажат! Утрепана азиатска бананова република. Навремето си купихме Тойоти - Авенсис, направен в Англия и Корола, турска изработка. Королата е изтърпяхме 97000 км. докато не и се скапа предницата тотално. Авенсиса е на 300000 и още не е бил в сервиза за сериозна поправка. Като попитах защо не се затваря леко багажника на королата ме успокоиха - нищо не можем да направим, но след 10-15 хил. сам ще се напасне!
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Троловете ни както винаги се обаждат неподготвени :)
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8Къде видя оръжие?
8
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4Въоражава с какво? Цивилен хеликоптер ли? Тези хеликоптери ги ползват и японците и кандаците и тн. А Турция както е тръгнала скоро няма да е в нато.
7
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комшиите си гледат алъш вериша и се развиват с бесни темпове, гърци, румънци, сърби също. Само *** още вярва в глупости, дели се на ляв и на десен, на русофил и на американофил и по цял ден плюе всичко, а държавата му е най-изостаналата. Гласува за Бойко от страх да не били дошли русофилите. Ако не беше тъжно и трагично щеше да е смешно.
6
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еврейските планове заминаха на кино.
5
4
 
40
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 6 години
Ето още едно доказателство колко *** народ сме. Докато ние лапаме муи .. и клатим капа на турция .. те членките на нато си гледат собственият интерес. Ние си унищожихме армията ... ето това става когато народа е *** !!! Русия е враг на нато поне така е доктрината .. само дето на турците им дреме за нато. На нас ни остава само да л глутеоси.
4
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО се въоръжава с руска техника, пък ние имахме ,,мъдър'' президент, който дори не искаше да прати руските самолети за ремонт там където са измислени и произведени, а ги прати в Полша. Защо още този плазмодий не е в затвора заедно с Ненчев.