Ердоган си САЩ думаше: Един от нас ще загине, хиляди ще възкръснат!

Турция не е палаткова държава, отсече турският президент
13 фев 2018 22:15,
571
Ердоган си САЩ думаше: Един от нас ще загине, хиляди ще възкръснат!
Снимка: БТА

Президентът на Турция и генерален председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието Реджеп Тайип Ердоган изнесе емоционална реч пред неговата Парламентарната група в Меджлиса и се нахвърли открито срещу политиката и действията на САЩ в Сирия, предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ.

"Много е очевидно: онези, които ни заплашват с категоричен отговор, ако бъдат нападнати; никога през живота си не са получавали Османски шамар. Ако си мислят, че могат да си правят всичко с Турция, много скоро ще видят, че това не е така", отсече Ердоган.

Още по темата

"Турция не е палаткова държава. Един ще загине, на негово място ще възкръснат хиляди. Това трябва да се знае много добре", oтправи послание Ердоган.

Той посочи още, че за да бъде Турция в НАТО САЩ трябва да се съгласяват с клаузите на съюза, така както и Анкара го прави.

"Като президент на Турция аз съм равен и контактувам с НАТО, а не със САЩ. Всички страни-членки на НАТО са равни със САЩ", посочи турският президент.

"Каква граница имаш ти (т.е. -  Вашингтон) със Сирия, каква е връзката? Ако става въпрос за пари – даваш пари. Първите пристигнали сведения са за $550 млн.", попита Ердоган.

По заобиколен начин се говори, че те ще нараснат на $3 млрд. Каква борба досега осъществи срещу "Ислямска държава", колко джихадисти унищожи, или къде ги препрати? Ние много добре знаем в района кой с кого си сътрудничи. Вече никой няма право да използва ИД. Вече дойде краят на театъра ИД в Сирия, заканва се Ердоган на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


571
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
0
 
3
 
! Отговори
Стамболов преди 6 години
До ОСман"Съгласете се че мразите всичко което е по добре от вас..."Що да мразя, бе комшу?Чета какво си писал в коментарите и трябва да ти кажа, че в много отношения си напълно прав. Управниците идват и си отиват. Турция и България си остават там, където са. Бил съм в Турция и знам, че сте като цяло сте страшно свестни хора.
392
4
 
4
 
! Отговори
ОСман преди 6 години
Пуснете си БТВ да видите какво дават. :D
391
1
 
7
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
До БозкуртАко Мустафа Кемал паша Ататюрк види какви ги вършите сега и как сте се свили по къщята си докато тоя си разпасва силяха и убива сънародници, ще се обърне в гроба ....
390
6
 
9
 
! Отговори
Бозкурт преди 6 години
Ние сме войници на гази Мустафа Кемал паша Ататюрк!!! Никакви сравнение между Ердоган и Ататюрк не могат да се правят.. Единия е просто президент.. Другия е световен лидер с паметни статуи, музеи, улици в над 31 държави по света.. Дори в Куба и Перу има статуи на Ататюрк, Мустафа Кемал паша няма загубена битка война..Мустафа Кемал паша се е биел на фронта със разкъсан дроб и счупени ребра..Премахнал е най дълго съществувалата империя! яша Мустафа Кемал паша яша
389
2
 
2
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
Аз лично следя с много голям интерес събитията, защото искам да видя, аско Тайпи и *** се прегърнат, какво ще се случи с ''патриотите'' и опорките им. Ще настанат весели времена ...
388
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Турция никой не успя да я пороби. Накрая тя самата се пороби. Или позволи да бъде поробена. От имперските амбции на един единствен човек.
387
3
 
14
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Ердоган не е лидер. Той е диктатор. Раздели турското общество, прогони светските турци другите ги тикна в затвора. Заобгради се с ей такива послушни като тебе и необразовани турци. Които са лесни за командване и манипулиране.
386
0
 
3
 
! Отговори
Загрижен преди 6 години
До Българин Дано, но това зависи само от Путин и от това нашите политици да се осъзнаят какво се случва около нас и по света.
385
7
 
4
 
! Отговори
ОСман преди 6 години
Това че Ердоган управлява не означава че трябва да мразя Турция. Аз да не съм българин да си мразя държавата. Ататюрк е един. Ние винаги ще следваме политаката му и неговите идеи.
384
0
 
1
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 6 години
Ето до какво води сбърканата политика на САЩ. Освен това путин не спи. В желанието си САЩ да се противопоставят на Русия и Иран допускат грешки ... за които сега плащат ... но пък това си е причина да се въоръжават и да обогатяват шепа хора от ВПК на САЩ.
383
3
 
13
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Нищо не се меси Турция. Прави опити да се меси. Политиците ни може и да се продажни, ама Ердоган няма парите да си ги купи. Ердоган както и всеки турчин бленуват за османската империя и мразят всички народи които са ги заобградили защото успяха да се изтръгнат и освободят. Бленувате за османската империя. Обаче няма да се получи
382
4
 
7
 
! Отговори
ОСман преди 6 години
Ами много ясно че е временно явление, кой ще го помни след 50 години, никой, освен с лошите неща. Едва ли някой ще иска да му следва идеите, или да учи политиката му. Ататюрк е вечен. Турция, това е Ататюрк, не е Ердоган.
381
1
 
6
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
А тази реч дали има връзка с Дейз- ез- Зор ? Дали Владимир Владимирович не е поискал позиция от Тайпи ? Става напечено на изток. А дали Тайпи също няма интереси към нефтените полета на Сирия, зер сина Билял има богат опит с ИДИЛ и евтиния нефт, но този път бяха пернати яко през ръчичките.
380
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Ердоган временно явление?!?! Ти май си живял на луната последните 10 години.
379
3
 
6
 
! Отговори
ОСман преди 6 години
Да съм казал нещо позитивно за Ердоган. Говоря за Турция, не за Ердоган. Ердоган е временно явление, Ататюрк е вечен..Няма такъв като него. Има статуи в доста страни по света. ATATÜRK е в сърцето на всеки истински Турчин.
378
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕдСдухан,луд умора нема само се поти....
377
3
 
10
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
Странно нещо е историята, всеки си прави кьопоолу с нея. Ето Осман вече забрави за Мустафа Кемал Ататюрк (най- великият турчин според мен) и си хареса новия султан. Значи овцата си иска коч, а роба падишах. Халал да ти е новият вожд, но се питам, защо аджеба не пишеш по нейните сайтове, а тровиш с великотурските си брътвежи моята ? Но съвсем скоро Тайпи ще ви спре и интернета и ще пишеш с мастило и химически молив.
376
7
 
3
 
! Отговори
ОСман преди 6 години
Съгласете се че мразите всичко което е по добре от вас. А това че Турция се бърка в вътрешните ви работи, не съм виновен аз че имате продажни политици и съдебна система. Сега сигурно е мен ме мразите, че мога да пиша на български, въпреки че съм с основно образование от БГ от преди 29 години.
375
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Държавата ви не си използва за хубави работи властта и парите които натрупаха през последните години ОСмане. Що не кажеш колко невинни гният по турските затвори. Как Ердоган прочисти опозицията по недемократичен начин. Как потуши протестите със сила. Как в турция нямаш право на глас. Или си с Ердоган или си в затвора.
374
0
 
3
 
! Отговори
Васил преди 6 години
Алах и Господ да пазят Европа и света от този психично болен мирянин.