Хотелиер: 3000 лева за камериерка? Без коментар!

Бизнесът всяка година обявява големи заплати, а не ги дава
Обновена: 16 фев 2018 09:28 | 16 фев 2018 09:20,
195

Диана Колчева, член на клуба на хотелиерите в к.к. Слънчев бряг "успокои", че през предстоящия туристически сезон няма да се дават заплати от по 3 или 5 хиляди лева за сервитьор или камериерка в морските ни курорти.

"Ако този готвач работи в ресторант, който обслужва над 1000 гости, е нормално да има такива заплати, то и през миналата година имаше такива заплати", коментира тя пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

По думите на Колчева за да се дават заплати от по 3 хиляди лева за редови барман, трябва цените на нощувките да се завишат, а това за този сезон вече няма как да се случи, защото цените за обслужване на туристите са фиксирани през миналата година.

Бившият председател на Агенцията по туризъм Анелия Крушкова пък каза, че от туристическия бранш всяка година обещават големи заплати, а не ги дават.

"Работната сила също е стока и те намират някъде време и място, където получават парите, които желаят", обясни тя.

Според Колчева обаче, българските работници не са готови да поемат отговорността, за да получават големи заплати.

"Текучеството при камериерките е много голямо. Наетите кадри не си вършат качествено задълженията", настоясни тя.

Анелия Крушкова пък обясни, че у нас казваме как българските работници не са добре подготвени, а като отидат да работят в чужбина, същите тези кадри се справят.

Диана Колчева, която управлява хотел в Слъчев бряг обясни, че се очаква и тази година недостиг на персонал от 15-20%.

"Практиката показва, че служителите от Украйна и Молдова са изключително дисциплинирани и мотивирани", подчерта тя и обясни, че и тази година дефицитът на кадри ще се бори именно с работници от тези страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работодателите хотелиери са най долните хора тук в България,лъжат и мамят с по 500 лв заплата,техните джобни за кафета,да им преседне,накрая сами ще си работят,то тва ще им е възмездието от Бог, който е един а те май са се взели за богове.В Родопите в момента камериерка взима 500 лв и пак ти казва много ти са.
160
1
 
14
 
! Отговори
От Новият Несебър преди 6 години
Като ходите по морето вече си взимайте по един украински, руски или румънски речник, че може да не ви разбере персонала какво искате.
159
2
 
18
 
! Отговори
Смешник преди 6 години
Да ненормално работно време смешни пари как да си мотивиран. Странно след като избягаш от бг кадето си бачкал за 600 лв и бачкаш после за 1.4 пануда да кажем как се мотивираш.
158
0
 
6
 
! Отговори
Nos kaliakra преди 6 години
Opravihte li si ochite, ushite, ustata, narkomestata po kurortite?!
157
4
 
4
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
Ако е с консумация, а "камериерка" е само псевдоним, за представяне на най-древната професия!
156
0
 
6
 
! Отговори
германец преди 6 години
До АнонименСравняваме заплатите на камериерките в хотелите, а не морския туризъм в двете страни. Хотелите, независимо дали са на морето или в града, това не променя заплатата на камериерката. Германия има развит морски туризъм, но с много къс сезон и малка ивица; За ивицата , която има, обаче нещата са доста добре направени.
155
2
 
1
 
! Отговори
германец преди 6 години
До АнонименНяма какво да ми обяснявате. Мога да ви запозная с жената, тя ще ви сподели ситуацията. И тъй като не сте прочели внимателно, пак да кажа - 450 евро е миниджоб и макс е 4 часа на ден. Беше премахнат уж, но още се практикува масово в Берлин и БранденбругПише ви го човек, който живее 6 години и е живял и на двете места и предимно с немци общувам и живея
154
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тазиза борба заговори. Много борцисе навъдиха, пък тепих няма. А къде остана туризма.
153
0
 
10
 
! Отговори
баджо преди 6 години
Бмх за бг хотелиерите.и бетона им.Ще се отдадем семейно на еко селски и планински туризъм. Сред доматите пипера блото вино и ркията с овче и козе сирене
152
3
 
4
 
! Отговори
БГ ресторантьор преди 6 години
Няма проблем, вдигаме такса празен стол и даваме по 3 бона келнерски.
151
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е топ новина! Българинът не може още да повярва че има такива лоши български бизнесмени! Това наистина е от скоро!
150
0
 
9
 
! Отговори
Софиянеца преди 6 години
До аз45 и години стигат! СТИ! ГАТ! ВРЕЕ МЕЕ ТООО! Е! НАШЕ! НА! ШЕ!
149
5
 
16
 
! Отговори
Бай Кольо преди 6 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРЯвно в средата, в която се намираш е така- мутри, държанки, далавери. Аз, обаче се намирам в друга среда, където не цари атмосфера като през 90-г. на 20-и век. Полека-лека нещата вървят напред, защото има хора, които не желаем да живеем в среда като твоята и работим усърдно, за да се получат нещата. И те, макар и бавно се получават, въпреки ретроградни типове като теб.
148
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
заплатите горе-долу са:мениджъри в големи комплекси или хотели около 2000лв,гл. готвачи 1500-1800лв.,администраторки 700-900лв,камериерки 600-700лв,пиколо 500-700лв.,обслужват персонал на блок-маси 700-900лв,персонал в търговски обекти 900-1400лв,зависимост от часовете,там се работи по 12-14ч. в повечето случай без почивен ден или с 2-3ч. свободно време през деня,някои предлагат безплатни квартири и храна(големите комплекси например),добрите викачи (много малко такива) заработват по 2000-2500лв
147
0
 
34
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
До Бай КольоЗасега гледам млади българки много са мотивирани да станат любовници на Шефа.Точно такива куртизантки колят и бесят из поверения им обект.Отделно всички останали места за началници са заети от роднини на Шефа.Ти чЕкай да се оправят нещата.И вЕрвай - ша са упраят.
146
2
 
39
 
! Отговори
Бай Кольо преди 6 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРНе са мързеливи и калпави младите хора. Когато са мотивирани, работят здраво и съвестно. Но само, когато са МОТИВИРАНИ. Това означава адекватно заплащане и добър мениджмънт във фирмата. Само парите не ги мотивират. Трябва и шефа да е добър мениджър, демек да знае как да организира максимално ефективно работата във фирмата. Тия две неща са от ключово значение и е хубаво, че вече има хора, които осъзнават този факт и не се връзват на глупостите на пишман-бизнесмените.
145
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бачкаторите да не са прегрели нещо или ги държи още от Трифон Зарезан. Като ходите на интервю поставяте ли искане за такива заплати или гледате в земята, подсмърчате и се надявате да ви вземат на работа на всяка цена?
144
6
 
3
 
! Отговори
аз преди 6 години
До СофиянецаНа колко години си.Майтапчия.
143
1
 
3
 
! Отговори
Na bg chorbadji преди 6 години
Ti efendi bg chorbadji sto chinish tuka, ne si li na opashkata na kabinkovia lift u bansko?! Ili ne se sabirat kilogramite ti v edna kabinka, po-malka ot edin vagon?!
142
7
 
18
 
! Отговори
Софиянеца преди 6 години
По Бай Тошово време беше по-добре!