Експерти: Схемата "ЧЕЗ" да се разкрие с конкретни имена!

Кой кого не информира и как ще се разплете драмата?
28 фев 2018 11:45, Анисия Иванова
96

Когато политик, още повече президент или премиер, говори публично за някаква схема, то тя трябва да бъде разкрита и да бъдат посочени конкретни имена. Това каза в студиото на "България сутрин" журналистът Валерия Велева по повод скандалната сделка за ЧЕЗ и съмненията за подставени лица зад кандидат-купувача "Инерком".

Високото напрежение на политическия небосклон ескалира. Премиерът Бойко Борисов обяви, че няма реализирана сделка за продажбата. Според получените от Чехия данни има само изпратени писма за намерения, които нямат юридическа стойност.

Още по темата

Зад цялата драма със сделката между пазарджишката фирма "Инерком" със собственик Гинка Върбакова и дружеството ЧЕЗ Борисов видя заговор за сваляне на правителството и дестабилизация. Премиерът каза още, че има атака срещу него и правителството.

Според него определени среди се опитват да повторят случилото се през 2013 г., когато правителството падна. Бойко Борисов бе категоричен, че оставка няма да има, а всички контролни органи на страната ще направят всичко възможно да проверят какво се случва със тази сделка.

"Този скандал не може да смъкне правителството, тъй като през 2013 г. Борисов сам си тръгна от поста. Първо, два дни слушаме премиера, че няма никаква информация за тази сделка, която засяга 40% от българите. След това Борисов се оказа дълбоко запознат със сценарий за неговото сваляне от някакви "гадове". Странно е един министър-председател да не е информиран за съдбата на хората, но рязко да се информира от някакъв заговор срещу него", подчерта PR експертът Арман Бабикян.

По думите на Вечела говоренето с недомлъвки на премиера или президента е недопустимо.

"Те трябва да дават пълни и адекватни отговори, тъй като никой освен тях няма пълната информация. Излиза, че премиерът е поставен в неловка ситуация – чешките служби работят за неговата информираност. Ако е така, то той трябва да уволни всички в ДАНС и разузнаването", допълни.

"ЧЕЗ се опитва да се изтегли от България още от 2013 г. Как може да бъде предотвратена тези сделка? Има 2 начина – единият е госпожа Върбакова да се откаже, а другият е тя да си продължи процедурата, но някоя банка да се дръпне от сделката, тъй като "Инерком" има едва 10% от сумата по сделката", поясни журналистът Кристина Кръстева пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чехите са комунисти и агенти на ДС. Също и Герб, БСП, ДПС и пр. да не говорим за ЕС и баба Меркел старата комсомолка. Търкаме старата грамофонна плоча, но да не забравяме все пак...А бе все пак да се молим да не дойдат истинските комунисти.
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подържайте Путин, иначе ще ви сполети съдбата на натовските съветници в Гута.
1
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите и Гинка Върбакова са рекетирали шефа на ЧЕЗ и са го принудили да продава за да разклатят правителството евала хитро са го намислили тез комунисти.