"Невидимата" ракета на Путин срещу уязвимостта на САЩ

Печатът в САЩ за заявеното от него за новите руски оръжия
3 мар 2018 21:00, Елка Василева
854
"Невидимата" ракета на Путин срещу уязвимостта на САЩ
Снимка: БТА

"Невидима" ракета на Путин е насочена към уязвимостта на САЩ", извежда в заглавие "Ню Йорк таймс" за огласените вчера от руския президент нови руски въоръжения, сред които междуконтиненатална крилата ракета и ядрено торпедо, които могат да надхитрят цялата американска отбрана.

Презентацията на Путин включваше видеоанимации, изобразяващи разделящи се бойни части, насочени срещу Флорида, където президентът Тръмп често ходи в имението си"Мар а лаго". Това рязко ще ескалира военните нападки между двете страни и вещае нова и скъпа надпревара в ядреното въоръжаване.

Въпреки че Путин може би блъфира с тези оръжия, както твърдят някои експерти, той интелигентно се съсредоточи върху уязвимостта на разработените в САЩ отбранителни системи. А именно: те се базират на предположението, че вражеските ракети с ядрени бойни глави летят нависоко и е възможно да бъдат унищожени, преди да достигнат целите си. Новият клас руски оръжия, каза Путин, летят ниско, незабележимо, надалеч и бързо - прекалено бързо, за да реагира защитаващият се, пише вестникът.

Като че ли главната цел на твърденията на Путин в неговото годишно обръщение към нацията бе да повдигне патриотичния дух на руснаците в момент, когато той се е устремил към кампания за своето преизбиране. Въпреки че победата му е сигурна в надпревара с един кандидат, отбелязва нюйоркското издание.

Още по темата

Според него Путин е използвал речта си, за да увери своите съграждани, че въоръжаването се осъществява, въпреки че правителство харчи големи средства за подобряване на качеството на техния живот.

Но централно място в словото му заемаха оръжията, които Путин описа като отговор на отказа на САЩ от контрола върху въоръженията и плановете им за внушително превъоръжаване.

Речта на Путин добави към охлаждането на отношенията между САЩ и Русия, констатира "Вашингтон пост". Според експерти, цитирани от вестника, с обявяването на новите руски оръжия, които според Путин ще пробиват американската отбрана, шансовете за продуктивен диалог между двете страни намалява.

Може би все още сме далеч от дълбините на Студената война, но вчерашната реч на Путин за "невидимите" ракети снижи с още няколко градуса хладните отношения между двете страни. Малцина експерти и от двете страни са на мнение, че новите оръжия (ако се допусне, че съществуват наистина и са дислоцирани) ще променят баланса на силите между САЩ и Русия, които вече разполагат с потенциала да се унищожат взаимно много пъти.

Същевременно е налице широко разпространено мнение, че реторичните атаки, замрялата дипломация и военната ескалация, които стават все по-присъщи на американско-руските отношения, са непродуктивни за глобалната сигурност.

Русия и САЩ имат много теми за разговор, като контрола върху въоръженията, кибератаките, Украйна, Сирия и още много. Но не е лесно да се каже как да да се извърши пробив в това наглед неумолимо затъване в мразовити отношения, пише в заключение "Вашингтон пост".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


854
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
380
6
 
2
 
! Отговори
Европеецо преди 6 години
абе РЗЕ,инвестирай там в акции на Мъск, може някой ден да те изтрелят с голфо да направиш едно кръгче около земята.Остави руснаците на мира и си гледайте там вашата държава съединените щати.Дрънни един телефон на Столтенберг да диша дълбоко и да не се стряска, защото Русия има нулеви технологии.
379
6
 
5
 
! Отговори
До 445 преди 6 години
Силно се увеличи търсенето на памперси така е след, като 300 ихтамнети станаха на кайма! А иначе рисуваните филмче на Вова предизвикват смях , както тук така и в САЩ
378
2
 
5
 
! Отговори
До 441 преди 6 години
Памперсите свършиха.. вагнеровци ги изкупиха
377
4
 
3
 
! Отговори
rze преди 6 години
До ЕвропеецоСлед всеки твой пост ,някой те оборва и ти доказва какви глупости пишеш,а ти продължаваш да си въртиш най-нагло червените мантри.И можеш ли да ни светнеш какви космически "технологии" има Русия ,при положение ,че немогат да излезнат по-надалеч от МКС ?
376
3
 
4
 
! Отговори
До Европеецо преди 6 години
Не не ми никак сложно. Като цяло диктаторите си се подкрепят Асад, Путин, Кимчо, Ердоган, Мадурчо все симпатяги.Иначе военните свалили руския самолет са си на служба в никакви затвори не са. Какво може да направи Путин на Ердо? Нищо, както казах спря вноса на домати и това е. Сега даже му гирае и по свирката. Какво да прави Путин, освен Асад, Кимчо и Мадуро всичко останали странят от него. :):):)
375
3
 
6
 
! Отговори
Европеецо преди 6 години
Виж, не ми е интересна компанията *** мистър Мъск. Човека прави гранд шоу, събира пари на верващите и изтрелва някакви ел коли в атмосферата.Признавам, шоуто е гигантско за всички посредствени мозъци.Мисля, че Мъск е гениален, а феновете му - не чак толкова.За Русия това е неинтересна компания, защото си имат всички необходими космически и ракетни технологии.И нали знаеш - което не става с пари, става с много пари
374
2
 
6
 
! Отговори
Eвропеецо преди 6 години
Турция свали руски самолет :))) и после и Ердоган и Путин останаха в шок.Виж, сигурно ти е сложно, но Турция и Русия играят заедно. Путин и Ердоган са се разбрали, а военните про-натовски настроени турци са решили да ударят руски самолет за кеф на натовците. Сега всички подобни военни са по затворите до края на живота си, мисля че краткото удоволствие не си струваше и си гризат ноктите на краката.А Путин и Ердоган си останаха стратегически партньори - газ, мас, С-400 нали се сещаш.
373
2
 
4
 
! Отговори
До 435 преди 6 години
Дай да видим някой линк за това в Гута? Никъде няма и една статия. Поредната руска фейк партенка!
372
3
 
4
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
До ЕвропеецоПак пишеш за неща които не разбираш ,рубладжийче.Как ще купиш такива компании като SpaceX,DARPA,Бойнг или нещо подобно бе *** ,че чак с Мерцедес ги сравнява ? Тези компании разработват високи технологии и продажбата им и тем подобни глупости дето ги пишеш са абсолютно невъзможни ,понеже може да се компроментира сигурността на САЩ ! Дори,за да работиш за тези компании ти трябва американско гражданство или лично позволение от министерството на отбраната,той за продажби ни говори.
371
2
 
4
 
! Отговори
До 430 преди 6 години
И какво ще стане ако някой чопли драгливата мечка? Ердоганя свали руски самолет и в отговор Путин спря вноса на домати от Турция. Аермиканците избиха най-елитните руски командоси, а от Москва освен да омаловажават броя на зиганилте и да заплшват близките им да мълчат друго не направиха. Хитлер, ако не беше запада да подпомага Русия с техника, патенти и какво ли още не, кой знае до къде щеше да стигне.
370
5
 
4
 
! Отговори
Европеецо преди 6 години
И така дами и господа..руснаците ви направиха демо с анимационния филм.Който има желание, нека да продължава да чопли мечката и може да види и рисковете на живото предаване.Бай ви Хитлер и той имаше яки технологии "Фау 2" и железна държава, обаче видехте какво стана накрая.Засега американците се държат интелигентно и нападат само безкрайно слаби държави.Още събират смелост за С. Корея която даже открито ги заплаши.Страх и безсилие лъха от Вашингтон!
369
4
 
4
 
! Отговори
Европеецо преди 6 години
Нищо съществено не съм видял от Мъск, освен едни анимационни филмчета за живот на Марс :)Идете всички американци на Марс, тъкмо няма да се напикавате нощем от Путин.И както казах, частните фирми носят риск. Днес е в Америка, утре може да го купи Китай, другиден - Гинка.Волво е Китайски, Ягуар е индийски, а мерцедес продаде 10% на китайците.И едно въпросче - защо супертехнологията Конкорд я закриха?Ние не може да летим от Европа до САЩ за по-малко от 8 часа, ще ходим на марс :))))
368
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
УДРИИИ
367
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Граф СоболенскийПак ли гледаш ТВ Атака? Великите "Руски военно-анимационни сили" :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
366
2
 
3
 
! Отговори
Моралът от значение преди 6 години
До Do Моралът от значенВиж си неграмотността, резултат на поевропейченото Бг образование. Ако би могъл да схванеш колко си неграмотен, не би посмял дори да пробваш да постваш. Но не би могъл. Ти си прекрасна антиреклама на соросоидиотизма. Затова давай, продължавай соросоидиотичната антиреклама. А и че морал вие, соросоидиотите нямате, и това е от значение.
365
5
 
6
 
! Отговори
До 424 преди 6 години
Сигурно имаш в предвид за памперсите на ихтамнетите дето американците ги направиха на пастет без и една жертва да дадат, нали?.Това Д.Кук не го знам каквоА чак да се плашат американците на дисни-филмчетата на путин късия лъжец, по скоро голям смах е паднал в пентагона. Хахаха
364
6
 
9
 
! Отговори
Граф Соболенский преди 6 години
До Анонимен:"Руснаците заплашват с анимационни филмчета ахахаха смятай то къде я докараха."Ти смятай докъде я докахара краварите да се плашат и пищят яростно САМО ОТ "анимационни" филмчета... Памперсите на "Д.Кук" в Черно море го доказват докъде са я докарали тексаските ***.
363
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ...Какъв господ гледа бе рубладжийки ***.Йелолстоун няма да изригне в близките 10 000г. поне,а дори и това да се случи ,няма да сложи край само на САЩ ,а на по-голямата част от света.Видно е ,че си неук ,ама поне не драскай глупости.
362
8
 
9
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
До EвропеецоТи в час ли си ? Това което прави една частна компания като SpaceX е може би едно от доказателствата ,че Русия изостава с десетилетия от САЩ.Това което развива Елън Мъск ,в момента руснаците може да си го представят само на клипчета.И това е само една частна компания ! Руснаците като цяло ги бива да правят ракети ,но това е защото се развиват само в тая сфера.По всеки друг показател изостават с десетилетия.Само това слушаме ,каква ракета били направили бояришниците и до там.
361
6
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До Анонимен 405Защо американците купуват руски мотоциклети Урал?