Тереза Мей: Русия е отговорна за отравянето на Скрипал!

Използваното бойно отровно вещество се произвежда в Русия
Обновена: 12 мар 2018 21:55 | 12 мар 2018 20:27,
211
Тереза Мей: Русия е отговорна за отравянето на Скрипал!
Снимка: БТА

Британският премиер Тереза Мей заяви в парламента, че е твърде вероятно Русия да е отговорна за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Още по темата

Използваното срещу Скрипал и дъщеря му Юлия бойно нервнопаралитично вещество е от военен тип и се произвежда в Русия, каза Мей и определи срок до утре вечер на Москва да даде обяснение на Организацията за забрана на химически оръжия.

Мей съобщи, че руският посланик в Лондон е бил извикан за обяснение за присъствието на това бойно отровно вещество, известно като "Новичок", и обеща да обсъди с парламента възможни ответни мерки срещу Русия, "ако няма удовлетворителен отговор".

Има само две възможни обяснения за присъствието на бойното отровно вещество "Новичок" - че е бил използвано пряко от руската държава или че Русия губи контрол над запасите си от това вещество и е допуснала то да попадне в чужди ръце, каза Мей.

"Няма да допуснем такъв дързък опит да бъдат убити невинни цивилни на наша земя", заяви тя и добави, че ако се докаже вина на Москва в това нападение, правителството й ще го приеме като "незаконна употреба на сила от Русия", отбелязва Асошиейтед прес.

Отговорът не закъсня и Русия заяви, че твърдението на британския премиер Тереза Мей е политически мотивирано и се опира на провокация, предадоха ТАСС и Ройтерс

"Това е цирково шоу в британския парламент. Изводът е очевиден: това е поредната информационно-политическа кампания, основана на провокация", заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Скрипал и дъщеря му продължават да са в болница с опасност за живота, след като бяха открити в безсъзнание на пейка в южния английски град Солсбъри на 4 март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе,да! Руснаците са толкова прости че, ще употребят "новичок" та да ги разкрият по-бързо! Това е работа на украинските спецслужби или на англичаните......постановки! Идва световното по футбол в Русия и трябва да се злепоставяме!
177
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имат ли доказателства англичаните??
176
2
 
4
 
! Отговори
SS преди 6 години
айде стига вече са ни занимавали с тоа шпионин! Какво ни дреме на нас?! Ние си имаме други проблеми! Явно някои се опитват да ни вменяват разни измислени хипотезки, и да ни манипулрат
175
1
 
0
 
! Отговори
АМАН От наркомани преди 6 години
АЛО всичко около тези двамата е следено обемно вкл с записи през нарочно инсталирана техника..НАркоманите на власт в някой страни да не дават нагли набеждаващи изказвания на премиери и други//Този СКрипал е имал инсталирани хиляди спец чипове вкл нано скенери микрочипове нишковидни микрофони обемни скенери в тялото..
174
1
 
3
 
! Отговори
Тровят милиони преди 6 години
В БЪлгария командвани от корумпирани престъпници терористи от РЗИ принуждават ВиК да отравя цялото население. АКО ВиК не купи отровните препарати от спонсорите на корумпираните терористи следват зверски глоби. НА Първо място сме по убити с хлор токсични канцерогенни препарати в Света ИНсулти,инфарkти,диабет,рак,левкози,пневмонии убиват българите които са граждани на страна членка на NATO
173
1
 
13
 
! Отговори
*/* преди 6 години
Европейско-атлантически ценности в действие.При такъв инцидент обикновено се пита кой има полза..Е Русия няма такава...осъден шпионин разменен-бита карта.Англичаните..я да видим..отдавна изцеден(като информация),но след английската медийна мълниеносна атака ми се вижда организирано отдавна.
172
2
 
11
 
! Отговори
+ преди 6 години
Английски фарс!
171
1
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Интересно защо винаги във Великобритания се случват подобни инциденти. Добре поне че излязоха от ЕС.
170
2
 
7
 
! Отговори
рускиня до тт преди 6 години
1.Както гледам с интелект не е най-силната ти страна2. Можеш свободно да драскаш в руски сайтове - никой не те спира3. Откога влезнало ограничение че в български сайт пишат само българи? или искаш да повдигна въпроса за дискриминация ? къде са твои европейски ценности?4. български сайт се намира в клауда,който не е нито български , нито виси над България Извод: бегай да пасеш
169
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Язък за световното.
168
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалшива новина!
167
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем ясно е че Тереза Мей изобщо не е гледала анимационното клипче на Путин с извънземните руски оръжейни технологии от миналата седмица, ако го беше гледала изобщо нямаше и да помисли да прави такива циркове точно преди голямата дата 18 март.
166
2
 
16
 
! Отговори
Бранник преди 6 години
Този път Тереза Мей без да иска извади доказателство, че англичаните са отровили ненужния агент. Казват, че веществото е руско, секретно и не разполагат с него. Въпросът е как като не разполагат с това вещество и то е секретно, са установили че двойния агент е отровен с него. Значи лъжат и в двата случая за да прикрият убийствата които сами са извършили.
165
1
 
18
 
! Отговори
ззз преди 6 години
Твърде вероятн е да е Русия,НО всъщност е МИ6 или ЦРУ!!!Ако някой има съмнения е абсолютен наивник.Не че руснаците имат някакви угризения, но ако го искаха мъртъв, щеше тихо и кротко да изчезне от света, а не с такава фрапираща крещяща за възмездие показност!Ха познайте кой има нужда от това?
164
1
 
16
 
! Отговори
И това е възможно преди 6 години
Аз пък имам предположение ,че англичаните сами отровиха руснака ,за да могат да лишат Русия от СП-2018 и световното да се проведе в Англия ,защото англичаните изгубиха в "честна" битка борбата за СП по футбол с Русия и не могат да го преживеят още,та затова и са отровили руснака с "нОВИЧОК" ЗА ДА НАСОЧАТ ВНИМАНИЕТО НА ЦЯЛАТА"ПРГРЕСИВНА И СВОБОДНА ПРЕСА" към Русия и СП и точно 10 дена преди изборите в Русия ,за да има ефект .Руснаците не са толкоа глупави да не почакат 4-5 месеца и ако искат ....
163
4
 
20
 
! Отговори
Osmanli Deliorman преди 6 години
Колко е лесно е виниш друга държава !Ще отровиш Скрипал и ще виниш Русия нали е руснак !А какво търси в Англия - използвахте го и вече нямате нужда от неговата помощ и трябва до го изчистите-ПРЕСТАНЕТА СЪС ТЕЗИ ДОЛНИ НОМЕРА НЕ СМЕ ГЛУПАВИ ХОРА НИЕ ЩЕ ВЪЗСТАНОВИМ ОТНАВО СВЕТОВНИЯ МИР !
162
2
 
13
 
! Отговори
А+ преди 6 години
Доказателства има ли -няма,предположения -да ,но както ни учеха от западна пропаганда ,че си виновен само при доказване на вина ,а не предположения за вина.Доказателства ?
161
19
 
3
 
! Отговори
тт преди 6 години
До рускиня Ами ти какво тарсиш тук??? Аз ходя ли да драскам из рашките сайтове...Като не ти харесва у нас-айде друм и в Магадане... Аман от "родолюбиви " руснаци които са плъзнали из целия свят...
160
4
 
8
 
! Отговори
Бг преди 6 години
Точно така трябва да се наказват предателите и всички ръсофоби
159
0
 
4
 
! Отговори
Минка преди 6 години
Който се интересува нека провери Porton Down , къде се намира и с какво се занимава :)