Завещанието на Хокинг: Пазете се от машините, колонизирайте Луната!

Големият учен предупреди, че Земята скоро може да се превърне в огнено кълбо
14 мар 2018 13:00,
128
Завещанието на Хокинг: Пазете се от машините, колонизирайте Луната!
Снимка: Reuters

Изкуственият интелект може да погуби човечеството, машините се превръщат в нова форма на живот и търсейки ефективност може да се опитат да се отърват от хората. Това бе сред последните предупреждения, които Стивън Хокинг отправи към жителите на Земята. Един от най-големите умове на съвремието ни почина днес на 76 години.

В последните си коментари известният британски физик предупреди и че планетата ни може да се превърне в огнено кълбо заради климатичните промени. Заради това той призова хората скоро да направят своя база на Луната и да я колонизират заедно с Марс.

За да стане това бързо, Стивън Хокинг посъветва възможно най-много хора да се включат в науката и да направят колонизирането на други планети възможно.

Още по темата

Британският физик заяви, че човечеството ще трябва да колонизира Марс и Луната през близките 30-50 години. В изказване в Норвегия пред Международния фестивал на науката и изкуствата Starmus IV през юни 2017 г. той предупреди, че гибелта на човечеството от падането на астероид, климатични катаклизми или пренаселване е само въпрос на време. Затова той призоваваше хората по-бързо да напуснат Земята.

"Убеден съм, че хората трябва да напуснат Земята. На нашата планета остава все по-малко място за нас, а нашите физически ресурси се изчерпват много бързо", каза още той, цитиран от "Дарик".

Хокинг даде само 30 години на хората, за да създадат база на Луната. В следващите 50 години според него те трябва да заселят целия Марс. И да не са сами, а да вземат растения, животни, гъби и насекоми на другите планети.

Според големия учен човечеството трябва да излезе извън Слънчевата система и да достигне най-близката до нас звездна система Алфа Центавър. Там според него ни чака годната за живеене планета Proxima b.

Известният физик предрече края на света в близките 1000 години в резултат на техногенна катастрофа. А също – след огнен ад, при който човечеството ще загине, защото на Земята ще изчезнат условията за живот.

Хокинг предупреди, че Земята може да последва съдбата на Венера, която преди 4 милиарда години е била точно копие на Земята.

"Тя е имала атмосфера, морета, растителност, но поради ред причини просто е "изгоряла". Отчитайки, че възрастта на Земята е около 4,5 милиарда години, тя ще се превърне в мъртва пустиня само за 500 милиона години", обясни наскоро ученият.

За машините каза: "Преминахме точката, от която няма връщане" и предупреди, че изкуственият интелект може да замени хората.

"Ако сега хората разработват компютърни вируси, в бъдеще някой ще бъде в състояние да създаде изкуствен интелект, който може да се подобри и да се възпроизвежда сам. Това ще бъде нова форма на живот, която ще надмине човека", каза Хокинг в края на миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лека му пръст.
23
5
 
8
 
! Отговори
Ханс преди 6 години
Първо на тоя никой нямаше да му купи книгата ака не го бъркаха със Стивън Кинг и второ никой нямаше да му обърне внимание ако не беше в количка.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
be to hubavo - luna mars, ama ne kazva kak da napravime vyzduh za da mojeme da dishame tam, a ne da sme zavisimi ot mashini. utopia e tova.
21
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
илюминатите искат хората да напуснат земята по-бързо за да се настанят ,,умни гущери,,(нашия форумен герой е един от тях) и да се препичат на слънцето и да щъкат из земята
20
3
 
2
 
! Отговори
Бог Император преди 6 години
Невежеството е силата кояно доведе до най големите открития .Религиозните мракобесци и жадни за злато Кортес и Магелан Обиколиха света и колонизираха новия свят .Докато просветените умове на Русо и дарвин се правипа на маймуни
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека въпреки здравословните си проблеми се е посветил целия живот на науката, и постоянно обикаляше тв студията. Е, кога е прочел някоя книга, по време на полетите си някое криминале?
18
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се кланяйте на фалшиви идоли, казваше ви бай Христос още преди 2 000 години. Но кой да го слуша? Фалшивият герой Стивън Хокинг е един от плеядата фарисеи и мошеници, мътещи главите на тъ.пичките хорица. Като Илон Мъск, Стив Джобс, Бил Гейтс, майка Тереза и пр. и пр.
17
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека въпреки здравословните си проблеми се е посветил целия живот на науката и за това е признат от цял свят, а *** все плюе все някой му е крив,ашлаци шиб...
16
4
 
5
 
! Отговори
A.I преди 6 години
Еми нормално човеците да ичезнат. Това вече е остаряла форма на живот. Всичко си има начало и край. Че то вече си има изкуствени интелекти, само дето още не са масови, и всичко се крие от хората.... Но до 40-50 години ще станат много неща и света няма да е същия...
15
7
 
14
 
! Отговори
МДА преди 6 години
Когато човек се разхожда из Помпей едно от нещата които никога не можеш да забравиш е факта че трагедията ги е застигнала по средата на рутинни неща. Хората не са очаквали че края е бил толкова близо. Искрено се надявам един ден да не се озовем в тяхното положение, защото сме смятали предупрежденията като това на Хокинг за глупост...
14
7
 
1
 
! Отговори
Бог Император преди 6 години
За да колонизираме луната при нас събрахме всички комуннисти и ги заровихме с живи с булдозер в марсиянски кратер
13
6
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Стивън Хокинг преди всичко е теоретик отколкото Велик Ум .Защото великите умове доказват своите теории а Хокинг не е доказал безпрекословно и 1 своя теория.Да ,неговите теории като теорията на всичко са много интересни и разбираеми за публиката но все пак си остават просто теории и утре могат да бъдат опровергани както Айнщайн опроверга Нютон с доказателства и факти!!!
12
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11 сорос Путин с теб ли е че и тримата сме разпределени в един казан
11
20
 
10
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 6 години
Този умишлено го държаха жив труп и го направиха учен, евтина масонска пропаганда. Не малко милиарди окрадоха покрай него от данъкоплатците
10
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изчерпвали се бързо ресурсите, ала бала. Никой ресурс даже не е близко до изчерпване.Като бях малък, ни учеха, че имало залежи от петрол до 2030-та. След двайсетина години плавно повишаване на прогнозата, ни уверяват, че имало залежи от петрол до 2090-та. Друг сресурс - селен. Много кът, рийш ли. Цената му се вдигна, спряха да го позлват, намериха алтернативи. Сега от него има толкова излишък, но никой не ще да го ползва. Някак си се оправяме и никога не е имало недостиг. Освен на банани.
9
4
 
13
 
! Отговори
Сорос преди 6 години
Стивънчо, изчакай ме, и аз идвам !
8
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ходи по дяволите, масонска подложка. Само лъжи и дезинформации бълваше устата му.
7
2
 
1
 
! Отговори
Бог Император преди 6 години
От warhammer 40000 Спокойно мислещите машините ги изтребихме наред със всякаква извън земна ксено зган
6
7
 
24
 
! Отговори
маке преди 6 години
за бъдещето не го мислете пийте си виното и забравете ако може и настоящето
5
12
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Още някое *** да ни представят за велик мислител и учен ?